Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekem ballagsára nem fog el jönni a párom. szerintetek jogos a felháborodásom?
párom és én 5 éve vagyunk együtt. neki is van egy gyereke, nekem kettő. párom nem dolgozik 2 éve, nem talál melót, így egyedül tartom el a családot nagy nehezen. tavaly elhozta a gyerkőcét hozzánk (400 km-el lakik tőlünk), úgy hogy én nyaraltattam a gyereket, vittem ide-oda, mert apa nem dolgozik. nagyon nagy vita volt, mert az anyuka sose viszi sehova és ezért apuka akarta neki megadni azt, amit amúgy nem kap meg a gyerek. ez rendben is van. de anyagilag nem álltunk úgy ahogy szeretnénk, ezért mondtam neki már akkor, hogy inkább utazon ő "haza" (szülei is ott élnek) és akkor egy hétig ott tudnak "nyaralni", mert a balaton mellett laknak amúgy. de ő elhozta. a gyerkőc utál engem meg a nagyobbik gyerekem, mert "elvettem" az apját. hiába próbáltunk csak 3asba (apa, én, ő), de engem ellenségnek tekint. amit meg értek, de reméltem, hogy az évek alatt lenyugszik. sajnos anyuka viszont teljesen ellenem "neveli", mert mi már évek óta jóba vagyunk a párommal, tökéletes minden, neki viszont a sok év alatt már a sokadik élettársa. aki engem ismer, az tudja hogy én mindig a nyugalomra és jó viszonyra törekszek, de vele nem lehet. most a nagyobbik gyerekem fog ballagni, ezt tudtuk már persze napra pontosan 2 hónapja is. és hogy egy családi összejövetel lesz másnap. erre most ő úgy időzitett, hogy akkor haza megy a gyerekhez egy hétre. kértem, hogy jöjjön haza aznapra, mert szeretném ha ott lenne. de erre azt mondta, hogy akkor hozza a gyerekét is. ezt viszont nem akarom. mikor itt volt egy hétig borzalom amiket leművelt. sose ette meg amit főztem, pedig mindig megkérdeztem, mit akar enni. volt hogy kiöntötte az erkélyen a kaját. volt egyszer egy vihar mikor itt volt, azt mondta menjek be hozzá tv-zni mert fél. ott feküdtem mellette, majd a páromnak azt mondta, hogy nem akarom egyedül hagyni, mert félek, hogy lopni fog :O akkor mondta apjának, menjenek fagyizni, az én gyerekeim nem akartak menni, mondtam menjenek nyugodtan ketten, legalább kettesbe lesznek. adtam nekik pénzt, majd mentek bevásárolni, egy halom édességgel, chips-el, 20 ezret ott hagyva a boltba az én pénzemből úgy hogy az én gyerekeimnek SEMMIT nem vettek. medencéztem a gyerekeimmel, mondtam neki, jöjjön velünk bele, de mivel kis duci, szégyenlős és azt mondta az apjának, hogy én azt mondtam ne jöjjön bele mert undoritónak tartom.... voltunk ruhát próbálni, megigazitottam a nadrágját, meg a bugyiját, az anyjának azt mondta fogdostam....ebből nagy vita lett...szóval teljesen kikészített az egy hét alatt anyagilag is meg idegileg is. hiába próbáltam megfelelni. elfogadtam, hogy a párom minden sz@rt megtesz neki, mert imádja. viszont mondtam, hogy ezt a nyarat úgy akarom tölteni, hogy nem szeretném hogy jöjjön. ő mehet hozzá bármikor bármennyit. viszont ezt az egy napot kértem tőle, hogy legyen itt velünk.
nem szeretném, hogy félre értsetek...hogy én nem fogadom el a gyerekét, neki meg el kell fogania az enyémet...NEM! én tényleg igyekeztem. még anyukának is üzentem, hogy üljünk le bezéljük meg, én ynitott vagyok egy jó kapcsolatra, emrt a gyerekeim apukájával, sőt családjával is teljesen rendben van a kapcsolatom. ezért tudom, hogy sokat jelent a gyereknek, ha anyuka-apuka-új párja jóban vannak.
de nem bírom elviselni ezt a "terrort" amit 11 évesen csinál velem.
szóval most választás elé állított, hogy vagy jöhet a gyerkkel vagy nélküle lesz megartva a ballagás. ...csak pislogok
"ki akarok tartani mellette, mert egy nagyon jó ember" - már mióta olyan nagyon jó ember egy olyan, aki munkanélküliként elfogad húszezer forintot a nőjétől, és elkölti édességekre a boltban a saját gyerekére, a nő gyerekeinek meg semmit nem vesz??
Mióta jó ember az olyan, akit megkér a párja, hogy egy számára fontos és megismételhetetlen napon legyen ott és ő inkább lelép?
Mióta jó ember az olyan, aki munkanélküli létére a dolgozó nőjével vetet bugyikat a saját gyerekének, és elnézi, hogy ezután a volt felesége még le is fikázza?
Mióta jó ember az olyan, aki végignézi, hogy a gyereke egy hazug kis szemétláda, és ott rúg bele a párjába, aki kedves vele és anyagilag is költ rá a saját szülei helyett, ahol tud?
Én nem tudom, felénk az ilyen nem jó ember, hanem egy undorító szemétláda.
51, gondolom szépeket mond neki mikor kettesben romantikáznak, és ez teljesen elbűvöli a kérdezőt, ezért hiszi hogy jó ember. Nekem is van tapasztalatom ilyen pasival, nem véletlenül lett az exem. Igazi manipulátor típus.
Az ilyenek annyira jól tudnak játszani, olyan dolgokkal tudják telibeszélni a nő fejét, hogy az a legszerencsésebb embernek érzi magát. Persze szépen csepegtetik, pont annyit adnak lelkileg, amennyivel a nő még nagyjából elvan, de ami már elég ahhoz, hogy elhomályosítsa azt a tényt, hogy abszolút semmi nem működik a kapcsolatban, és hogy soha nem lehet rájuk számítani az igazán fontos dolgokban.
Ha jönnek a pofára esések, hogy megint elszórta a pénzem, megint balhéba keveredtem a gyereke meg az exe miatt, megint nem volt ott amikor szükség lett volna rá, akkor eszébe jut hogy de hát olyan jó ember, a múltkor is könnyes szemmel vallotta meg hogy én vagyok a tökéletes nő akire egész életében várt, hát olyan cukiii...annyira szeret. Persze vannak hibái, de én vagyok a hercegnője akit imád, és ez kiegyenlíti a hiányosságait.
Közben valójában a helyzetet szereti, amiben van. Neki tök kényelmes így minden. Eltartják, van mit enni, van kivel ágyba bújni, van aki fizesse helyette a gyerektartást.
Szomorú történet.
Jó lenne egy kicsit végiggondolnád ezt a csodás rózsaszín cukormázas álmot, mert ez kívülről nézve egy rémálom.
"apuka akarta neki megadni azt, amit amúgy nem kap meg a gyerek. ez rendben is van." - Nem ez piszkosul nincs rendben. Ez akkor volna rendben, ha apuka dolgozna és mindezt a saját pénzéből állná. Jelenleg az a nagy büdös helyzet, hogy te és a gyerekeid fizetitek apuka jófejkedését egy olyan gyereknek aki amúgy gyűlöl benneteket. Minden egyes forint amit rákölt a te gyerekeidtől lett elvéve és te kerested meg. És ez nagyon nincs rendben.
A párod nem megy vissza dolgozni, mert nem akar. Bocsi, de az infarktus csak kifogás, sokan dolgoznak utána ezt itt leírták már. Rá sincs írva az emberre, tehát nem kell rögtön ezzel kezdeni egy állásinterjún. Az, hogy küldözgetitek az önéletrajzot semmit nem jelent, én is ismertem olyat aki így álcázta, hogy nem akar dolgozni, arra azért gondosan ügyelt, hogy olyan helyre küldje ahová esélye se volt bekerülni, mert köze nem volt az adott területhez.
A párod semmibe vesz, mert megteheti. TE csak azt látod, hogy milyen nagyszerű volt egykor és valamiért nem vagy hajlandó szembe nézni az utóbbi két év realitásával valamint azzal, hogy az álomvilágodért beáldozod a saját gyerekeidet. Mégis mennyivel maradna több nekik ha nem kellene a párodat eltartani, fizetni a lánya hóbortjait és egyáltalán az utazást hozzá, ami 800km-re nem kevés. Mindez azért mert egyszer régen jó ember volt. Ideje ráébredni, hogy most nem az és marhára nem tart abba az irányba, hogy újra olyan legyen.
Jajj hagyjuk már ezt, már huszonéves csitriként felvettek volna mindenhova gyárba.
Mert mi baja a szívének, hogy sehova sem veszik fel? Milyen munkát nem végezhet.
Amúgy meg a gyerekkel is baj van, de a komolytalan pároddal is.
"Amúgy gondolkozz el rajta, hogy ha amúgy minden tökéletes, akkor miért csinálsz ilyen nagy ügyet ebből a ballagásból. Azért fújod ezt fel, hogy a többi jóval nagyobb szarságról ne kelljen tudomást venned, nehogy kidurranjon a rózsaszín lufi."
Ó, végre valaki észrevette :)
Hát ezaz. Ha ennyi lenne a gond, hogy a párja vagy sehogy, vagy csak a gyerekével együtt menne el, akkor azt írta volna a kérdező.
Nem "keverte volna bele" a másik anyukát, a nyaralást, meg az "úr" munkanélküliségét sem.
De itt egyáltalán nem csak annyiról van szó!
Ahogy #47 is írja, erősen lehet, hogy a kérdező még maga előtt is letagadja az igen nagy gondokat.
Szerintem a kérdező egyértelműen nem boldog ebben a kapcsolatban, csak nem szívesen vallja be.
Adott egy pár, aki nem férfiként viselkedik, a kérdező tartja el gyakorlatilag, ezért cserébe kap egy munkanélküli pasit (igen, szép dolog, hogy segít, de ezt mások munka mellett is meg tudják tenni...), és egy - a leírások szerint - elviselhetetlen és neveletlen gyerkőcöt. Igen, apuka valóban lelépett anno, de ebben ő is sáros, csak egyszerűbb az új kapcsolatra fogni, hogy hát "elvette" szegény aput.
Kérdező, megéri ez neked így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!