Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy gyerekmentes párkapcsolatban mennyi kimenő fér bele?

#10 tudod közös élmények szerzéséhez nem kötelező az, hogy a hétvégéből mind a két napot 48/48 órában együtt töltsétek. Lehet, hogy neked a külön bulizás annyira rémisztően hangzik, hogy rögtön asszociálsz arra, hogy az egyik fél eltűnik napokra, de jelezném : ez nem ilyen.
Én vagyok a 4 éves kapcsolatban élő válaszoló. Együtt élünk, home officeban dolgozunk, gyakorlatilag majdnem minden időnket együtt töltjük hétközben. A barátaink tizenéves korunk óta közösek, mi is sok évig barátok voltunk, mielőtt összejöttek. Természetesen az esetek 90%ában közösen hívnak minket mindenhova, de képzeld, néha nekem is van olyan, hogy ma összeülnék a lányokkal (és csak a lányokkal) pár italra. Vagy egy mozira. Vagy egy kajálásra. Hú meg ha, ugye?
Tudod attól, hogy egy pár vagyunk, nem vagyunk kötelesek összenőve is élni. Én nagyon örülök, hogy a párom néha elmegy a srácokkal külön sörözni (és nem azért, mert herótja van tőlem, hanem mert nálunk ez a normális), mert legalább a barátaink se úgy kezelnek minket, hogy mint a piócák mindenhova együtt megyünk. Sok olyan barátunk van, akiknél pl. megpróbáltuk, hogy én elhívtam a lányt egy csajos estére és a pasi nélkül nem jöhetett, tudod az ilyenről mit gondolnak? Vagy fordítva... nonszensz egyszerűen, hogy két felnőtt ember miért nem mehet el szórakozni egymás nélkül akár 1-2 hetente. Ez pár órás elfoglaltság könyörgöm.
Mikor párom elmegy a haverjaival, én addig itthon elmegyek lefürdök, borotválkozok, hajatmosok, körmöt festek, megnézek egy filmet és kb itthon is van. Ennyi a nagy különlét. Ő meg gitározik amíg én elvagyok valamerre.
Mi van a munkahelyi csapatépítőkkel? Oda is együtt mentek? Én most kezdtem 4 hónapja egy új helyen és már kétszer hívtak el sörözni mióta kinyitottak a helyek, párom úgy örült, hogy ennyire befogadóak velem és szinte noszogatott, hogy menjek. Fordítva is ez lenne.
Amúgy csak időben leosztva 1 hét 168 óra. Ezt végig együtt töltjük, mert együtt alszunk és egy helyen dolgozunk (ő a hálóban, én a nappaliban, de egy lakásban úgy értem). Ha 1 héten a 168 órából ő akár elmegy 10(!!) órát is szórakozni, hát menjen! Úgy gondolom marad bőven elég időnk arra, hogy kitaláljunk minőségi időtöltést akár egy hétköznap délután, akár a hétvége egyik napján.
Ja és a 4 év alatt olyan is előfordult, hogy én elmentem egy fesztiválra ahova ő nem jött, mert egyik zenekar se érdekelte. Barátnőkkel mentem, midnen nap telefonáltunk, videókat küldtem neki, ő meg otthonról írta, hogy várja, hogy hazaérjek és érezzem jól magam, puszi.
SZERINTEM így működik ez normálisan, főleg ha nincs gyerek. Most kell élni, bulizni, mert sokkal helyhez kötöttebbek leszünk, ha majd szülni fogok. Ennek ellenére se szarozom más kapcsolatát, mert elfogadom, hogy különbözőek vagyunk, de könyörgöm ne állíts már te egy mércét, hogy mi a "normális", mert nem vagy te tulajdonképpen senki, hogy ezt megszabhasd.

Te amúgy tudsz szöveget értelmezni?😅Leírtam, hogy én is hetente-kéthetente találkozok a barátnőimmel. Majd írtam, hogy szórakozóhelyen(más szóval diszkóban) bulizni a páromtól külön számomra nagyon tini kategória. Meg úgy alapból folyton diszkóba járni és minden hétvégén lerészegedni is olyan, amit így 25 évesen már egyáltalán nem igénylek és egy 25+ éves pasitól is azt várnám, hogy ő sem. Vagyis ha szingli, tőlem azt csinál, amit akar, de egy érett párkapcsolatba, ahol lassan gyereket tervezne az ember, ez nekem nem fér bele.
Erre te leírod, hogy de igen, mert te jársz ps-ezni a barátaiddal meg koncertre, moziba. Ennek mi köze a diszkóba járáshoz?

"Azért azt ne állítsuk már be normálisnak, hogy a párunk 1-2 hetente szívesebben van másokkal."
Azért mert munka után beülök a haverokkal 1-2 sörre, és nem minden nap, az miért azt jelenti, hogy gyűlölöm a páromat? És én sem fosom le a bokámat, amikor odavan kávézni a barátnőjével, és nem gondolok arra, hogy azért vele kávézik, mert engem le se sz*r.

Nem gyűlölöd, csak nem tiszteled. Minden pénteken piaszagúan, mámoros állapotban térsz haza. Szerinted a párod ilyen jövőre vágyik?
Másik válaszoló meg azzal indított hogy egy-két hetente vannak külön, most meg már csak "néha". Gondolom annyi sem igaz, hogy van kapcsolata. :)

#17 látszik a pontozásból hogy mennyire normális az amit te gondolsz ;)
A párkapcsolat párkapcsolat a magánélet magánélet. Igenis a férfinek joga van oda és annyiszor menni ahányszor csak kedve tartja. Bekorlátozás nincs.

"Nem gyűlölöd, csak nem tiszteled. Minden pénteken piaszagúan, mámoros állapotban térsz haza. Szerinted a párod ilyen jövőre vágyik?"
Fantasztikus az a kapcsolat amibe nem fér bele az, hogy egy nő ne kávézzon a barátnőjével, egy férfi meg ne igyon meg egy sört, vagy ne menjen teremfocira 1-2 hetente egyszer. Az nem kapcsolat amiben fel kell számolni a hobbidat, ismerőseidet, ugyanis tiltott találkozni velük.

A sport az más. Annak van előnye párkapcsolati szempontból. Az alkoholnak, videójátékoknak nincs. A párom heti 6 napot jár edzeni, igaz nem a velem töltött idő kárára.
Nem kell felszámolni senkinek semmit. A szinteden kell párt találni. Az én szintemen nem jár ember minden héten máshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!