Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg ott kell hagyni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ott kell hagyni a párunkat, ha nem támogat eléggé válság idején?

Figyelt kérdés
Elsősorban hölgyek véleménye érdekel, de férfiakéra is kíváncsi vagyok, ők hogy látják. Itt nem egy kommentet olvastam már arról, ha a nő munkanélkülivé válik és a párja ezt szóvá teszi, akkor dobja. Én is ebben a cipőben járok, tavaly március óta alig dolgoztam, de jövedelmem volt szerencsére, bár jóval megcsappant. Olyan területen dolgozom, ahol a járvány miatt sok a bezárás és én ilyenkor nem tudok home office-ra váltani. Amúgy számtalan önéletrajzot küldtem el, hogy váltsak, de ez most nem a megfelelő idő, mert épp nincs felvétel, vagy vissza se hívnak. Rááadásul már felépítettem egyfajta karriert, amit nem szívesen adnék fel más jellegű munkáért amit újra meg kellene tanulnom. Most viszont eljött az idő, hogy kénytelen leszek, ugyanis párom egyre rosszabbul viseli az anyagi nehézségeket és hogy neki többet kell a lakbérbe stb adnia miattam. Ezt gyakran szóvá teszi és ebből vita lesz.Én meg már teljesen kikészültem. Különösen rosszul esik, hogy hozzám hasonló helyzetben lévő nőt látok, akivel nem így bánik a párja, nem teszik ezt szóvá, nem veszekednek, sőt sokszor ezeknek a nőknek már több éve nincs is bevétele. Ehhez képest nekem hivatásom van, és a felesleges időt se pazaroltam el, hanem továbbtanultam és képeztem magam, mégsincs értékelve.Sőt ott tartunk, hogy dobjam sutba és dolgozzak teljesen mást csak pénzt keressek. Plusz pont még,hogy a párom majd szeretné ezt az összeget "behajtani" rajtam, amivel lemaradtam. Szerintetek is ez már bőven ok egy szakításra?
2021. febr. 18. 23:29
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
Amúgy ez a sehova nem vesznek fel akkora kamu már ne is haragudj. A gyárakba pl. felveszik azt is akinek 8 általánosa van, és a nevét se tudja helyesen leírni.
2021. febr. 19. 01:05
 12/48 A kérdező kommentje:
Jó, látom itt legtöbben a nem dolgozásra vannak rápörögve. Akkor mondom, hogy tavaly márciusan, amikor a járvány kitört én meg itthon ragadtam, kb. esélytelen is lett volna bárhova elmennem, párom covidos lett, 6 hétig itthon feküdt, mert olyan helyen dolgozik és ilyen körülmények között nem is akartam betenni a lábam sehova. De ekkor is kerestem otthonról végezhető munkákat, sőt több interjúm is volt, ill több cég jelzett hogy nekik most mégse kell munkaerő. Utána nyártól lett bevételem, lakbér intézve lett, majd szeptembertől vissza munkába, majd megint januártól vagyok itthon és gondok a fizetéssel. De nem az van, hogy egy éve csak a lábam lógatom itthon és semmi pénzem amit hazaadtam volna..Nem baj, mert ezért is tettem fel a kérdést, mert tisztán akarok látni, de nekem ez elég furcsa, hogy a döntő többség szerint helyes ha a párunk kikészíthet meg fenyegetőzhet azért mert némi elmaradásunk van. Azt gondoltam a párkapcsolat egy olyan felállás, ahol kisegítjük, nem kiidegeljük egymást. Meg a másik, hogy szerintetek ez teljesen természetes, hogy nekem kell fizetni az ő igényeit(a lakás), és ebből van a balhé, mert nem hajlandó olcsóbba költözni, mert neki innen 2 perc a munkahelye gyalog...Én meg másfél órakat ingázok, ha dolgozni megyek.
2021. febr. 19. 01:20
 13/48 anonim ***** válasza:
100%

"egyre rosszabbul viseli az anyagi nehézségeket és hogy neki többet kell a lakbérbe stb adnia miattam."

Ez mit jelent pontosan?

Nem mindegy a véleményemhez az, hogy ő így éhezik-e, mert nem marad étkezésre 40 000 Ft-ja havonta, vagy évente 15 pár új, 100 000 Ft-os cipő helyett csak 12-t tud venni.

Az sem mindegy, hogy együtt jártok-e és szülőkkel laktok, vagy közös tulajdonú lakásban, házasok vagytok-e vagy szeretők, milyen pénzügyi megállapodásotok volt az elmúlt években, stb.

2021. febr. 19. 01:33
 14/48 anonim ***** válasza:
Azért itt más bajok is vannak úgy tűnik
2021. febr. 19. 01:47
 15/48 A kérdező kommentje:
Nem éhezik, sőt marad így is pénze magának, aminek örülök, bár nem tudom mire teszi félre mert azt nem mondja,hogy közös lakásra például. Elég sokat vásárolunk, mert én minden nap főzök és jó, minőségi cuccokat veszünk, ezt sokszor én fizetem, ez is sok, plusz mikoor beköltöztünk rengeteg tárgyat vettem a lakásba, az is nem várt kiadás volt nekem. Már leírtam, egy viszonyla drága lakást bérlünk, mert az ő kényelmét ezt szolgálja. Nem vagyunk még házasok, eljegyzés volt..Előtte külön éltünk, külön kasszán voltunk, nem volt gond, de akkor meg főleg én mentem hozzá, merthogy "nálam nem tudtuk megoldani". Akkoriban én sokat költöttem utazásra, de persze neki ezt nem lehet felhánytorgatni.
2021. febr. 19. 01:50
 16/48 anonim ***** válasza:
16%
De most mit pampogsz? Akkor ha rendes választ akarsz kapni akkor rendesen írd le a körülményeket és a részleteket. Idegbeteg vagy?
2021. febr. 19. 01:53
 17/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, mit beszéltetek meg és hány évvel ezelőtt, arról nem írsz.

Jelenleg többet költötök, mint amit megengedhettek magatoknak, nem beszéltek róla, hogy olcsóbb lakásba kéne menni?

Te vagy a bevásárlásfelelős, te is fizeted - még mindig saját pénzből -, akkor meg tudod oldani, hogy abból spórolsz, le tudod venni a felére is a költségeit, és akkor a maradékkal hozzá tudsz járulni a közöshöz pont úgy, mint 1 éve. Nem? sok topic van itt arról, hogy havi 40-50 000 Ft-ból esznek ketten, nem is túlságosan spórolva, még tudnának húzni azon is, ha muszáj lenne.

2021. febr. 19. 01:59
 18/48 anonim ***** válasza:
38%

" rengeteg tárgyat vettem a lakásba, az is nem várt kiadás volt nekem"

Azt is el lehet adni, egy részét, ami nem feltétlenül fontos.

2021. febr. 19. 02:01
 19/48 A kérdező kommentje:
Ez nem pampogás, csak nem akartam jobban belemenni a részletekbe, de muszáj volt, mert sokan erre lettek kiélezve, hogy nem dolgozom meg keresek eleget és akkor már biztos direkt, a parom meg nyugodtan csesztessen. Pláne válság és járvány idején. Csak meglepett, mert nem ez az általános vélekedés ezen az oldalon, mindegy, így jött ki, amúgy meg őszinte véleményeket vártam. Meg ki nem lenne a helyemben idegbeteg??
2021. febr. 19. 02:30
 20/48 anonim ***** válasza:
27%
Hát márpedig úgy nem lehet tanácsot adni, hogy nem írod le mi van részletesen, tudod néma gyereknek... 🤷‍♀️ igen én is voltam a covid miatt szr helyzetben amikor csak a párom dolgozott de nem nyugodtam meg míg nem lett munkám. Kerestem és találtam. Azért, mert akartam. 🤷‍♀️ Most hiába veszed elő ezt a hisztis stílust, érthető ha ő sem tudja már ezt tolerálni az persze más kérdés hogy kb.felírja mennyivel tartozol mert az tényleg nem szlo tőle de én ezt is inkább egy célzásnak kéne venni hogy ne arra várj hogy a szakmádban elhelyezkedj, ha arra most nincs mód. Én nem értem te hogy ülhetsz ilyen halál nyugodtan a hátsódon, bármikor történhet baj pároddal is pl.megint beteg lesz bármi... szóval a párod is szeretne rád úgy számítani ahogy te számíthatsz rá. Szerintem sürgősen fejezd be a hisztit és menj mást csinálni még ha derogál is pár hónapot míg nem javul a helyzet igenis kibírnál. Ha meg nem tetszik hogy neki a munkahelye 2 perc neked meg másfél óra akkor nem ártana elgondolkodni, hogy mégis mennyire korrekt ez így és mennyire érdekled mert szerintem kb semennyire.
2021. febr. 19. 03:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!