Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvesztem a maradék önbizalmam is a párom mellett. Mit tegyek?
Utolsó ma 11:14-es, hiába írsz jó dolgokat, ha nem ilyen flegmán, magasról írnál, még elfogadható is lenne. EZ! a stílus, ahogyan írsz a kérdezőről, kb. a bántalmazóval vagy egy szinten. Sarkítás nélkül. Csak tudod, ez verbális. Itt nem kell kéretlenül, ilyen ... stílusban osztani az észt. Köszönjük. Jaa, tudom, most te vagy felháborodva. :D Kicsit több alázat, empátia, és lesz is helyed ezen az oldalon.
Nem, ne akarj nekem megmagyarázni semmit. .
Kedves Kérdező! Valóban érdekel, hogy hogy vagy, mi van veled, mindenféle flegmázás valamint, hátsó szándék nélkül. Ha jól vagy és tudsz írni, kérlek írj, akár privátban pár sort.
30n-es válaszoló
(Ezt a dr. bubót meg jelentettem, tanuljon meg normális hangnemben fogalmazni.)
Kedves Megmentő! Nem tudom, végigolvastad-e az egész folyamot, mielőtt elkezdted a megmentést, én igen és nem is ez az első hozzászólásom. Azért vagyok most már némiképp paprikás hangulatban, mert a kérdező teljesen ignorált minden eddigi próbálkozást, melyben a srác narcisztikus bántalmazó vonásaira figyelmeztettem. Egyfolytában hárít, egyenesen érdemként tüntetve fel, hogy ő naiv és mindenkiben meglátja a jót, holott ez egy bizonyos családi működés következménye és mint az látható, az ő esetében is hátráltató tényező.
Én abban bíztam, hogy ha önmaga néz utána a megadott kulcsszavaknak, akkor talán le tudja vonni a megfelelő következtetéseket és azokból megszüli a hozzá legjobban passzoló megoldást. De úgy tűnik, hogy erre egyáltalán nem vevő. Nyilván az is egy út, ahogy Te csinálod, hogy szájába adsz szavakat, előre megírt lerázó leveleket, ez lehet is gyors segítség, ha a kérdező legalább egy minimális szinten tud velük azonosulni és nem még nagyobb bajt ránt a fejére azzal, hogy tőle teljesen idegen stílusban "védi" magát, miközben élőben meg azzal ellentétesen viselkedik.
Én a szintézis híve vagyok, hiszem hogy a belső változás szüli meg a külsőt, a kérdező nyilván élhet ilyen instant megoldásokkal, amit felkínálsz jószándékúan, de azt, hogy a jövőben magától meg tudja oldani az ilyeneket és hogy ideális esetben bele se menjen ilyen kapcsolatokba, azt csak az önismereti munka fogja meghozni.
Ma 14:44: Ne haragudj, de nem olvasom végig. Nehogy már te érezd magad vérigsértve. Engedd el a kérdezőt, másik kérdés alatt meg próbálj meg úgy tanácsolni bármit is, hogy nem olyan stílusban írsz, mintha te magad lennél az AtyaÚristen! :) Te is eshetsz még ilyen helyzetbe, akár milyen "szaktudásod" van. Amúgy nem írsz rossz dolgokat, csak a stílusod vágta nálam ki a biztosítékot. Meg itt ez az első pár sor, nem is olvastam tovább... Hagy ignoráljon már a kérdező, azt amit szeretne. Te egyszer leírtad, békén lehet hagyni, vagy normális hangnemben visszaírni. Ilyen egyszerű.
Szia!
Elképzelhető, hogy egyszerűen az történt, hogy nem tudta lezárni az ügyet a kérdező, nem követte a tanácsokat szigorúan, ezért máshogy alakultak a dolgok és inkább eltűnt innen, hogy ne kelljen beismernie. Annak is nagy a valószínűsége, hogy a srác bevetette az odaadó szerelmes trükköt, amit a kérdező bekajált és "adott neki még egy esélyt". Amellett, hogy ezt kínos lenne ismeretlen tanácsadóinak az orrára kötni, bizonyára épp úszik a boldogságtól, hogy mennyire "megváltozott" a pasi és ez leköti minden idejét. De ne legyen igazam.
Az látszott, hogy hiába érti meg, hogy ez nem egy ideális kapcsolat, ennyire gyorsan nem tud/akar a berögzült mintáin változtatni és hirtelen egy másik bőrbe bújni, más arcot mutatni - kiállni magáért és következetesnek maradni. Másrészt meg az is fontos, hogy a saját mércéje szerint "jónak" tűnjön önmaga előtt. Ha majd már elég sokszor okozott kárt önmagának ezzel a "jónak levéssel", akkor hátha megszületik a változás igénye.
Kedves Kérdező! Nagyon köszönöm, hogy írtál a helyzetedről. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy hogyha a legkisebb jelét látod annak, hogy zsarnokoskodik, nem úgy beszél veled ahogyan kell, azonnal hagyd faképnél. Mondd meg neki, kaptál még egy esélyt, eljátszottad és tilts. Nem baj, ha beavatod a szüleidet, tudjanak róla, ennek fele sem tréfa. Remélem, minél hamarabb sikerül majd meghoznod a számárodra legkedvezőbb döntést és szabad leszel. Sajnos a zaklatást nem fogod tudni elkerülni, az ilyenek nehezen tudnak elengedni bárkit is. ...
Úgyhogy minél hamarabb túlesel rajta, annál jobb.
Egyébként dr bubó a legjobb példa arra, hogy milyen az ha erőszakos ember van a közeledben.
Leírja kedvesen a meglátásait, ami valóban lehet jó tanács, aztán ha nem úgy cselekszel, kioktat, elkezd lehúzni, jobban tudja helyetted (pl. helyettem is, hogy mikortól voltam itt xD)... stb. Na az ilyeneknek nem szabad egy pillanatig sem hinni, menekülj, nézd komplexen. Ez az oldal nem arra való, hogy a másikat "idomítsuk", szimplán egy véleményleírás, és kész, nem oktatunk, erőszakoskodunk stb. Ugyanígy, nincs olyan hogy a kapcsolatodba, ő feletted áll. Egyenlő feleknek kell lennetek. Sok erőt kívánok a szakításhoz.
(Jaa, és figyeld meg, itt fog megint okoskodni...még oktatni... ugyanolyan értékű felnőtt vagy!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!