Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvesztem a maradék önbizalmam is a párom mellett. Mit tegyek?
Ma 07:19. Te nem szoktál kedves válaszokat kapni itt gyakorin, és ez fáj?! :O Ment a jelentés. :/
Ez az oldal nem rólad szól. Rajtad kívül mások is járnak ide. Tudod, itt neked kell továbblépni.
Gondolkodtam, hozzászóljak-e egy olyan kérdéshez, ahol már 60 válasz van, de végigolvastam és tulajdonképp semmi érdemleges nem hangzott el a témában, úgyhogy talán...
A sztoridból az alábbi nagyon lényeges motívumokat emelném ki:
- megmentőként lép fel, erőlteti a kapcsolatot (nem tiszteli az érzéseid)
- eljegyzés túl hamar, hirtelen ötlettől vezérelve
- más a hibás a cselekedeteiért
- üvöltözik
- hazudozás, másoknak is csapja a szelet
- vádaskodás, hogy neked van valakid
- függőség, amiről nem tud/akar lejönni (másoknak hízelgés, anyuci szoknyája)
- lemegy az önbizalmad
- nem tudsz szakítani, mert valahogy mindig "rosszkor" kezded
- önmagad alábecsülése ("nem fogom fel, mert fiatalabb vagyok")
Ezek mind azt mutatják, hogy megtalálta a zsák a foltját: nem véletlenül nem tudsz kijönni ebből, mert pont olyan áldozati típus vagy, akire az ilyen bántalmazó típusú emberek buknak. Ez egy csapdahelyzet számodra, mert a tehetetlenséged a gyerekkorodból ered, nem a mostani körülményektől függ.
Ha igazán szakítani akarsz, arra nincs "rossz" időpont, ki nem tojik a kijárásra, nem megéri pár tízezer forint, ha elkapnak? Nem lehet a rendőröknek elmondani, hogy egy bántalmazótól menekülsz és csak most van rá lehetőséged?
Vagy miért lehet befolyásolni téged azzal, ha vádaskodik, hogy biztos van valakid? Az esetek 99%-ában azok gyanúsítanak ezzel, akik önmaguk izélnek félre a kapcsolatban! Jó, ha ezt fejben tartod, különösen hogy bizonyítottan szédít másokat is! Ha együtt élnétek, nyilván kevésbé tudná szabadon űzni ezt.
A Te fejedben vannak azok a korlátok, amivel megmagyarázod magadnak, hogy miért nem tudsz kilépni ebből a "kapcsolatból". Kicsit nézz utána a narcizmusnak vagy a bántalmazásnak, sok dologban magatokra ismerhetsz, a forgatókönyv meg szinte mindig ugyanaz. Érdemes lenne pszichológushoz járnod, hogy kijöjj azokból a hátrányokból, amik hajlamosítanak ilyen kapcsolatokra és amik miatt nem tudsz kilépni ebből.
Utolsó,nagyon jól le írtad a dolgokat.
Mi a helyzet kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!