Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elvesztem a maradék önbizalmam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvesztem a maradék önbizalmam is a párom mellett. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2021. febr. 7. 00:53
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/163 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként köszi hogy megértad. 🙂
2021. febr. 7. 04:38
 92/163 A kérdező kommentje:
Én köszönöm, hogy beszelgethettem legalább egy keveset! Jó éjszakát! ☺️
2021. febr. 7. 04:39
 93/163 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj,ha esetleg a későbbiekben szeretnél még beszélgetni komolyabb dolgokról vagy csak szimplán hülyéskedni én szívesen benne vagyok.
2021. febr. 7. 04:45
 94/163 anonim ***** válasza:
77%
Szakits, ne melodramazz
2021. febr. 7. 05:18
 95/163 anonim ***** válasza:
80%

Ma 07:19. Te nem szoktál kedves válaszokat kapni itt gyakorin, és ez fáj?! :O Ment a jelentés. :/

Ez az oldal nem rólad szól. Rajtad kívül mások is járnak ide. Tudod, itt neked kell továbblépni.

2021. febr. 7. 08:53
 96/163 anonim ***** válasza:
81%

Gondolkodtam, hozzászóljak-e egy olyan kérdéshez, ahol már 60 válasz van, de végigolvastam és tulajdonképp semmi érdemleges nem hangzott el a témában, úgyhogy talán...

A sztoridból az alábbi nagyon lényeges motívumokat emelném ki:

- megmentőként lép fel, erőlteti a kapcsolatot (nem tiszteli az érzéseid)

- eljegyzés túl hamar, hirtelen ötlettől vezérelve

- más a hibás a cselekedeteiért

- üvöltözik

- hazudozás, másoknak is csapja a szelet

- vádaskodás, hogy neked van valakid

- függőség, amiről nem tud/akar lejönni (másoknak hízelgés, anyuci szoknyája)

- lemegy az önbizalmad

- nem tudsz szakítani, mert valahogy mindig "rosszkor" kezded

- önmagad alábecsülése ("nem fogom fel, mert fiatalabb vagyok")

Ezek mind azt mutatják, hogy megtalálta a zsák a foltját: nem véletlenül nem tudsz kijönni ebből, mert pont olyan áldozati típus vagy, akire az ilyen bántalmazó típusú emberek buknak. Ez egy csapdahelyzet számodra, mert a tehetetlenséged a gyerekkorodból ered, nem a mostani körülményektől függ.

Ha igazán szakítani akarsz, arra nincs "rossz" időpont, ki nem tojik a kijárásra, nem megéri pár tízezer forint, ha elkapnak? Nem lehet a rendőröknek elmondani, hogy egy bántalmazótól menekülsz és csak most van rá lehetőséged?

Vagy miért lehet befolyásolni téged azzal, ha vádaskodik, hogy biztos van valakid? Az esetek 99%-ában azok gyanúsítanak ezzel, akik önmaguk izélnek félre a kapcsolatban! Jó, ha ezt fejben tartod, különösen hogy bizonyítottan szédít másokat is! Ha együtt élnétek, nyilván kevésbé tudná szabadon űzni ezt.

A Te fejedben vannak azok a korlátok, amivel megmagyarázod magadnak, hogy miért nem tudsz kilépni ebből a "kapcsolatból". Kicsit nézz utána a narcizmusnak vagy a bántalmazásnak, sok dologban magatokra ismerhetsz, a forgatókönyv meg szinte mindig ugyanaz. Érdemes lenne pszichológushoz járnod, hogy kijöjj azokból a hátrányokból, amik hajlamosítanak ilyen kapcsolatokra és amik miatt nem tudsz kilépni ebből.

2021. febr. 7. 13:30
 97/163 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó,nagyon jól le írtad a dolgokat.

Mi a helyzet kérdező?

2021. febr. 7. 16:52
 98/163 A kérdező kommentje:
Idáig ma folyamatosan rohantunk (szülinapot intéztünk) és annyit tudtam vele beszélni az autóban, hogy zavar, hogy nem foglalkozik velem eleget, hogy hiába mondtam már többször is mégis hazaér munkából és a telefonját nyomkodja...erre azt a választ kaptam, hogy szeretne egy kicsit játszani olyankor, hogy pihenjen a hosszú nap után, mondom "ez oké, de nem úgy kéne pihenned, hogy egymással foglalkozunk?" és erre semmi érdemleges választ nem kaptam. Inkább azt hajtogatta, hogy nincs semmi pénze, nem tudja azt csinálni, amit szeretne, és igazából erre szinte semmit nem mondtam, mert már többféle módszert is mondtam neki hogyan sporolhatna (korábbiakban írtam pl hogy költözzön hozzánk és itt semmit nem kellene fizetnie...így pluszba maradna neki havi 30ezer). Na meg azt mondta, hogy én mindenre tudok valami "okos" választ, amivel azt hiszem hogy igazam van, de közben egyáltalán nincs igazam.
2021. febr. 7. 18:50
 99/163 anonim ***** válasza:
75%
Na jó, te menthetetlen vagy. Nem akarsz változtatni a dolgokon. Ő nem fog változni, hiába adsz neki ötleteket, hogy hogyan kéne.
2021. febr. 7. 18:53
 100/163 anonim ***** válasza:
84%
Tényleg reménytelen esetnek tűnsz. Igaz, gyerek vagy még, írtad, hogy 18 vagy, de azért így a felnőtté válás küszöbén lassan összeszedhetnéd magad.
2021. febr. 7. 18:55
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!