Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekkel boldogulni ha nincs otthon a férj szükséges az auto ugye ?
Megyeszékhely mellett lakunk de a közlekedés katasztrófa napi Pár busz megy....
Érvek, ellenérvek?
Akik itt pattognak, hogy miért nem buszozik, azok fogadok, sose vittek gyereket óvodába/iskolába úgy, hogy utána időre munkába kellett menniük.
Nem kényelemről van itt szó. Sajnos az ingázás + kisgyerek hozása-vivése együtt nagyon nehézkes autó nélkül.
80 Szerintem meg te trollkodsz.
Igen mert a reggelit éppen tudom fejbol a 3at nem irtam de nem sok.
A faluból ki is kell jutni és a bekötőút után főútvonalra visz ahol igen ,nagy a kamion forgalom.
A falu hosszú felépítésű hiába nem laknak annyira sokan itt, de valamiért így épült így igen emiatt hosszabbak a távolságok.
Mint irtam megvolt a hely miatta nem tudtam elvállalni mert akkor si azt mondta ne menjek és nem vesz autót. Mit tehettem volna ? Ha nem érek oda a gyerekért emiatt vagy más probléma adodik azt nem vállalhatom be így.
Mondjuk egy merészebb nő bevállalta volna. Aztán amikor első nap nem tudsz hazamenni óvoda végéig, akkor telefonálsz a férjednek, hogy:
"Drágám, mész azonnal haza Debrecenből, mert a gyereket kiteszik az ovi elé, nekem meg túlóráznom kell és a következő busszal már nem érek oda időben. Persze, ha lenne nekem is autóm, most nem kéne téged ugrasztanom. A problémát csak te tudod megoldani, nekem dolgoznom kell, úgyhogy leteszem a telefont."
Két napon belül lenne autód, lefogadom. :-)))))))))))
Nekem az a hihetetlen ebben a történetben, h a férj engedélye kell. Az én férjem meg a jogsit sem szerette volna, ha leteszem (falun élve 4 kisgyerekkel...). Nos, meghallgattam a véleményét, de elmentem tanfolyamra. Autót is vettünk nekem, nem ő vette, hanem Közösen, mivel a családi jövedelem is közös, még akkor is, ha én effektive nem munkabért kaptam, hanem az államtól a gyermeknevelesi díjat, gyed-et. Kapalozott ő is, minek nekem... Hát, azóta már tudja. :) Rá pár évvel beszélgettem erről vele, rakerdeztem akkor miért nem "engedte volna", és hát bevallotta, h úgy érezte akkor mi marad neki, a férfiassága vhogy.veszélybe került, és nagyon sajnálja, mert ez a hülyeség volt részéről. Ez van. Fejlődni kell mindenkinek.
Szóval, állj a sarkadra. Vegyétek meg az autót (nem ő veszi ugye érted), ill. vedd meg te egyedül, ha nem hajlandó együttműködni. Neked is jogod van számodra fontos dolgot megvasarolni. Nem a középkorban élünk.
86 Igaz ehhez én nem lettem volna elég merész ezt megtenni.
87 A pénz közös, és nem veszünk nagy értékű dolgokat egymás tudta nélkül. Pl nemvolt kérdés amikor én örököltem raköltöttem erre a házra és újítottuk fel belőle. Pedig vehettem volna autót éppen de akkor a fűtés korszerűsítés fontosabb volt.
Csak úgy látszik ha nekem kell valami akkor már nem fontos.
Mert a kerdes tovabbra sem arra vonatkozik hogy legyen-e autoja a kerdezonek hanem hogy ha a kerdezo akar autot a parja meg nem akkor hogyan gyozze meg ervekkel.
Te most itt nagyon belehelyezkedsz a ferj helyzetebe emellett meg jól le is lustazod a kerdezot. Pedig tok normalisan feltett egy kerdest
Amúgy az eszem megáll némelyik itteni hozzászólón. Rengetegen járnak autóval munkába úgy, hogy ugyanazon a településen laknak és dolgoznak, és gyereket sem visznek óvodába/iskolába. És akkor az, aki más településre járna, meg a gyereket is ő viszi, akkor ki van kiáltva lustának, meg azt szajkózzák neki, hogy kimehetne az előző buszhoz. Érvként hozzák fel, hogy a dédanyjuk 70 évvel ezelőtt autó nélkül el tudta vinni a gyerekeit óvodába, mikor a helyi téeszbe járt dolgozni.
Tényleg, itt valósággal keresni kell az építő jellegű válaszokat a baromságok és kötekedések között!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!