Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak ha a barátom utálja a zsidókat?

Na, mi a helyzet kérdező, elmondtad már neki, hogy egy zsidóba szerelmes?
Mielőbb tedd meg, aztán kérjen bocsánatot mindazért, amit a zsidók ellen mondott.
És ígérje meg, hogy átértékeli azt az egészet.
Ha nem teszi, húzzon el jó messzire!

37: egyáltalán nem biztos, hogy a kérdező életében fontos szerepe van a zsidó vallásnak, viszont mindenki "jött" valahonnan.
42: nem feltétlenül lehet felismerni. De itt arról van szó, hogy egy kapcsolatban felmerült, hogy ez számít valamit a másiknak, ráadásul negatív értelemben, azt pedig mielőbb meg kell beszélni. És emiatt ne a kérdező érezze magát kellemetlenül, ha most az elején tisztázza a helyzetet, mert az antiszemita előítéletek a másikat jellemzik.

#42-es, ezen értetlenkedtem én is.
Annyi, de annyi zsidó vallású és/vagy származású művész, orvos, tanár, közéleti személyiség van, akinek mindeközben “európai arca” van, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Nem mellesleg honnan tudja a kérdező “kedves” barátja, hogy neki nincsen az ősei között egy “mocskos zsidó”, vagy több generációnyi mondjuk? Nem akarok beleszállni a Hitleres vitába, de az ő származását is kutatták sokáig és neves folyóiratokban is jelentek meg róla cikkek, hogy mennyire is volt a Führer árja valójában...

Azért mert szeretem.És van egy csomó jó tulajdonsága csak ezeket nem részletezem.Majd hétvégén beszélek vele,bár már előre félek.Még annyit hogy próbáltam puhítani.Olvastam előtte újságot,írtak az Ábel Anitáról.Mutattam párommak hogy ő egy tehetséges színésznő és jó műsorvezető.Meglátta őt és egyből lezsidózta sőt ott volt a kislánya és őt is merthogy mindketten zsidók.Kivette az újságot a kezemből végiglapozta és mutogatta hogy kik a zsidók pl Weisz Panni.Mondta hogy a közélet tele van zsidókkal orvosok politikusok színészek és hogy mindet deportálni kéne vissza Izraelbe.És közben áradt belőle a gyűlölet.Ilyen tulajdonságát nem tapasztaltam még korábban.Nekem is van egy kis beütésem de az teljesen más (szerintem mindenkinek van valami) pl lipóti kenyeret nem veszek mert az fideszes kenyér vagy pick terméket,otp+t kerülöm mert az a csányié.de embercsoportot mem tudom hogy lehet gyűlölni ennyire.
Olyan rosszak lennénk mink?A magyarok mivel különbek? Biztosan vannak rossz zsidók de átlagosak vagy jók szerintem sokkal többen vannak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!