Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Akinél így működik az anyós-ap...

Akinél így működik az anyós-apóssal való kapcsolat, hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Olvastam itt többeknél, hogy sok helyen csak a párjuk megy saját szüleihez haza időnként, mert egyszerűen nem bírja őket elfogadni a párjuk családja. Sajnos nálunk is az a helyzet áll fenn, hogy lehet, hogy ez lesz. A párom családja ugyanis nem fogad el, akárhogy igyekeztem. Három éve próbálkoztam, de többen is megerősítettek abban, hogy ha valahol rosszul érzem magam, oda nem kötelező mennem. Párom egy ideig kérte, hogy próbáljuk meg még egyszer és még egyszer, mert majd most hátha normálisak lesznek, de mindannyiszor kellemetlen vége lett. Párom megvédett a beszólásoktól, és próbált velük többször beszélni, de attól még kérésre engem senki nem fog megszeretni, hogy párom azt kéri, hogy fogadjanak el... erőltetni ezt nem lehet. Ami durva, hogy sokszor őt is piszkálják, de ennek ellenére tudom, látom, hogy valamennyire ragaszkodik a szüleihez. És itt jön a kérdés: hogy működik egy olyan kapcsolat, hogy ő néha hazalátogat és én soha nem megyek vele? Szerintem ez egyáltalán nem egészséges...mi lesz, ha gyerek lesz? Őt viszi én maradok és azt sem tudom, hogy viselkednek ott a kicsivel majd? Eleve hogy lehet így esküvőt tartani? Én nem biztos ,hogy tudnék így élni. Tudom, nem kell mindenkinek mindenkit szeretni, de úgy gondolom, legalább elfogadni igen. Fáj, hogy havi kétszer két órára szerintük én kibírhatatlan vagyok. Ezt nem mondják, de a viselkedésükből, megnyilvánulásukból tudom, hogy utálnak, nem akarnak velem beszélgetni stb. Váltig benne vannak, hogy én a fiúkat elloptam, elvettem tőlük, mert azt hitték, több ideig fog velük otthon élni. Másrészről gyerekkora óta érzelmileg többször bántották, mégis barátom néha hazamenne, nem tudom, de szerintem ennek ellenére is szereti a szüleit, valószínűleg ez a viselkedés neki az alap. Működik ez így?
2020. máj. 19. 07:13
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Majd a parod figyel rá, hogy viselkednek a gyerekkel, az esküvő pedig szülők nélkül is működik.
2020. máj. 19. 07:21
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Megszoksz vagy megszöksz. Nálunk is hasonló a helyzet. Após mindig beszólogat. De már lepereg rólam. Mondjuk nem is járunk haza csak évente egyszer kétszer. Mivel a szüleink közel laknak egymáshoz így én legtöbbször otthon vagyok. Nemrég gyerekünk született, így előre félek hjogy lesz a haza menetel, de biztos hogy nem hagyom a gyereket egyedül az apjával és a szüleivel.
2020. máj. 19. 07:47
 3/5 anonim ***** válasza:
18%
És akkor mi van ha szerintük kibírhatatlan vagy? Havi 1 napot kibírsz, főleg ha csak 2 órára ültök be egy ebedre. Hadd mondjak a hulyeseguket, csipkelodj te is vissza. A párod meg menjen többször ha akar. Es a gyerek témával sincs baj. Majd megy veletek havi 1x, mikor te is ott tudsz lenni. Meglátod hogy viselkednek vele szemben, ha rosszul, ugyanúgy csak havi egyszer mentek együtt el, arra a 2 órára, ha jól, akkor pedig apukával mehet többször is, te maradhatsz otthon. Megmondják majd hogy akkor jársz kondiba, vagy konyvklubba stb.
2020. máj. 19. 07:59
 4/5 anonim ***** válasza:
67%

Pontosan így jártam én is.

Én vagyok a csúf gonosz aki kiszakította a fiát - a befolyása alól. Mert nem a családból! Örökké nem lakhat otthon! Meg én alapjáraton egy senki voltam számukra, mert más a nevem és hozzájuk senki nem érhet fel.

De én már csak azért is megyek hozzájuk, hogy idegesítsem őket a látványommal, meg hogy ne tudjanak a hátam mögött beszélni a férjemnek. Nem mondta senki, hogy ne tegyem be a lábam, férjemnek meg rosszul is esett, amikor azt mondtam néha, hogy menjen egyedül.

Egyébként kínos az egész már mindenkinek (történtek olyan dolgok, ami miatt már még jobban kellemetlen). Nem is megyünk soha amúgy, mert nem tart anyósom igényt a saját fiára sem... S bármit mesélt múltkor is neki, le se szarta az anyja.

Mondjuk ha férjem úgy állna hozzá, hogy oké megy ő egyedül és lenyeli továbbra is a dolgokat a családjának (mert sajnos, párszor cserben hagyott velük szemben. Még mikor jelen volt is, nem mert szólni ellenük semmit, amikor azok éppen kiosztottak engem), akkor együtt sem lennénk már lehet, mert már többet nem tudom lenyelni, hogy egyedül harcoljak. Sokat vitáztunk régebben ezen, egyszer egy nap a több évnyi sérelmet mindent rázúdítottam és nem finomkodtam (mindig mondogattam neki, de mindig azzal jött hogy én félre látok mindent).

Még most sem akarja tudatosítani magában, hogy nekem van igazam. Illetve nem fog, mert akkor beismeri magának is és az nagyon fájdalmas lenne. Elhiszem... nekem is fájna hogy a családom olyan szinten lesz.ar, nem keres, hogy mondhatni mintha nem is lennének. De én sosem azt mondtam ne szeresse őket. Csak annyit kértem álljon ki mellettem, védjen meg, álljon ki a kapcsolatunkért! Ne hagyja, hogy a családja lábtörlőnek használjon, ő meg szalad homokba dugni a fejét, nehogy lássa az igazságot, mert az fáj!

Ez mind az anyja hibája. Nagyon tudta mindig is lelkileg zsarolni. Hallottam saját füllel a módszereit. Aljas... A különbség az, hogy én nem hagytam magam, ha az én családom netán próbálkozott is régen ilyen kísérletekkel, hogy lelki nyomást gyakoroljon rám.

Valószínűleg a párod családja is ilyen mint a férjemé. Ha azt sulykolták belé, hogy neki minden körülmények között szeretni kell őket, mert ők a családja! A vérség a minden! Te aki a párja vagy, nem lehetsz olyan fontos soha mint ők, mert mi csak valakik vagyunk... egy senkik. De a vér örök! Ez az alapelv, amit belevertek a fejébe. Aztán meg hogy mindenkinek el kell néznie pont emiatt a sok ganajságot. Ja és anyósom sokszor hangoztatta, hogy jaj....nem tudná elviselni, ha a fia magyarán szemébe mondaná, hogy: anyám! Nincs igazad!/ Megsértettél!/Ne bántsd a páromat!/Nem!.... stb.

Szóval komoly ellenállást nem tanúsíthatott szerintem életében sem, mert attól félt, hogy az anyja majd megvonja tőle emiatt a szeretetét.

Jaaaa! S mi így esküdtünk meg! Ő volt az ő családjával nagyrészt, én meg a sajátommal.

A 2 család egyátalán nem vegyült. Anyósomék leszartak engem, ahogy mondom. 100%-ban. A gratulációkkor ugye képmutatásból muszáj volt, de se előtte, se utána... Se egy fénykép, messzire elkerültek. Ja az asztalnál beült rögtön a férjem mellé szorosan... Fb-re töltögette fel a képeket gyorsan, hogy megmutassa magát a világnak. Persze rólunk mint az ifjú pár egy db-ot sem tett ki.

Úgy éreztem, elvették tőlem direkt azt, hogy az az egy nap az enyém (is) legyen. Hogy azon az egy db napon úgy érezhessem, én vagyok az ünnepelt, most kapok egy kis figyelmet... Semmi. Teljesen levegőnek néztek. De mondjuk végülis erre számíthattam. Meg sem hívnám őket mégegyszer... Inkább csak aláírnám ketten.

2020. máj. 19. 08:28
 5/5 anonim ***** válasza:
84%

Én még soha nem találkoztam úgy "hivatalosan" a családjával. Az anyját konkrétan még csak nem is láttam. 7 éve együtt vagyunk. Problémás család, és a párom magát és engem is meg akart kímélni a kínlódástól. Nem tudom, jó ötlet volt-e, most már mindegy.

Jön az esküvő és a gyerek, érdekes lesz, az biztos. Én viszont egyvalamit teljesen világossá tettem. Akárhogy lesz ez a jövőben, nincs olyan, hogy ő megy meg a gyerek, én meg maradok itthon. Vagy ő járkál oda egyedül, vagy hárman megyünk. A többi nekem mindegy, kínlódjanak meg gyűlölködjenek, de nem engedem a gyerekemet úgy, hogy nem is tudom, kik mivel tömik a fejét átvitt értelemben és szó szerint...

2020. máj. 19. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!