Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az abortusz ok lehet egy szakításra?
*1 életért-2 élet
nálam "csak" ennyi volt a mérleg.
*Mikor vissza vezették a dolgokat a saját életükben.
Még akkor is ha az egykori partnerek külön fojtatták az életüket különböző kapcsolatokban.
Az ezotériát szerintem kár ide keverni mert abban vagy hisz valaki vagy nem. A te szellemi törvényed sem valósabb mint a 10 parancsolat vagy a buddhista tanok. Legfeljebb a számodra tűnik hihetőbbnek.
A hit egyéni kérdés. Abban az egyben egyetértek hogy meghatározó lehet ha a kérdező valami olyan hitet vall ami tiltja az abortuszt.
Én az abortusz témában mindig felteszem azt a kérdést (és mindig támadnak érte) hogy az a valami ami képes annyit produkálni hogy kicsit mozog és ver a szíve mitől formál több jogot az életre mint a szúnyog amit lecsapsz (holott neki kifejlett idegrendszere van) vagy az egér vagy patkány amit megmérgezel hogy kínok között pusztuljon el. Pedig az a lény tényleg okos és élet képes vannak érzelmei és a saját szintjén társas kapcsolatai szemben a szívverést produkáló kis lénnyel a méhben.
Akkor mi jogon mondjuk hogy azt a lényt bűn megölni míg a másikat lazán öljük halomra?
Csak mert genetikailag embernek minősül?
Szerintem ha ésszel szaporodna az ember (és ebbe bele tartozik az abortusz is) sokkal kevesebb lelki sérült rohangálna az utcán.
A szülést pedig úgy elbagatelizálni ahogy azt a 11es hozzászólásban tette valaki legalább akkora bűn mint az abortuszt sima beavatkozásnak titulálni.
A szülés se annyi hogy kinyomom és megyek a dolgomra. Messze nem csak azért dönthet a vetetés mellett valaki mert csinos akár maradni. A szülés és a terhesség egésze érzelmileg is hat az anyára hogy a hormonális őrületről ne is beszéljünk. Emellett hónapokra kieshet a munkából és teljesen felborul az élete. A szülést (főleg ha nincs meg később a baba) követheti a szülés utáni depresszió ami szintén egy élmény. Majd egész életében gondolkozhat azon ha örökbe adta hogy jó helye lett-e a kicsinek. Örlődhet jól döntött-e? Bár ez ugye az abortusz esetében is állandóan felmerülő kérdés marad jellemzően.
Nem csak annyi hogy "elcsúfítja a testét" a szülés ezért akkor inkább nem szül.
31 *Azért ahol két abortusz becsúszik, nem tudom mit éreznek az emberek.
Már írtam a kérdezőnek-hogy felültették ezzel kapcsolatban.
Egyéretlmű hazugság. Érezni az atmoszférából ha ráhangolódik az ember.
30 Most az, hogy te itt mondod a magad elképzelését ez altatónak jó maximum.
Az egész világ ez alapján működik-ha még erre nem jöttél volna rá.
Ok-okozat. Generációkon keresztül. Ha útána mész a dolgoknak és kideríted őket-egyértelműen látszik.
Sosem értettem azokat az embereket akik az egész világegyetemből csak annyit látnak amennyit az orruk elé tolnak, annál is csak annyit amire valaki rámutat. Mert magától még azt sem venné észre.
Hát hiába, nem mindegy hogy egy ember csak néz, vagy lát is.
34 Meddő vita nálad bármit is mondani. Vedd le a szemellenzőt talán látni fogod azt ami körülötted van, és nem csak azut amihez érdeked fűződik.
Részemről itt befejeztem veled az "eszmecserét" mert sok emberrel kommunikáltam már, sok féle véleményt hallottam különböző emberektől különböző témákban, de már megbocsáss egyik sem volt olyan sötét és szűklátókörű mint te.
A többi emberrel "csak" annyi volt a különbség, hogy az legalább vette a fáradságot és elgondolkozott a dolgokon, és nem egyszer kaptam vissza, hogy igen igazad volt.. De te még gondolkozni is képtelen vagy-azon meg sajna nem tudok segíteni. Butaság ellen nincs orvosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!