Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek is túlzás, amit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is túlzás, amit kérek a barátomtól az autóm használatáért cserében?

Figyelt kérdés
Mindkettőnknek van jogsija, autóm viszont csak nekem. Nagyon sokat spóroltam rá, hogy végre olyan autóm legyen, amilyet szeretnék, így nagyon féltem azt. Eddig senkinek nem engedtem, hogy vezesse (szüleimnek, barátoknak sem), a barátom azonban nagyon szeretné. Én viszont csak azzal a feltétellel engedném meg neki, hogy előtte írásban is vállalja, hogyha bármilyen kárt okoz a kocsiban, azt később teljes egészében megtéríti (nem vagyunk közös kasszán). Szerinte nem vagyok normális, hogy nő létemre ennyire féltem az autómat és nevetséges a kérésem. Érdekelne a véleményetek, ti ilyen szituációban mit tennétek?
2020. márc. 6. 09:51
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
15%

Valahol érthető, hogy félted, hiszen sokat dolgoztál érte, de ha szerződés egyáltalán felmerül egy párkapcsolatban, ott nem lehet valami hatalmas szerelem és bizalom. Ti nem párkapcsolatban éltek, csak valamiféle szexkapcsolattal kiegészített lakótársi szövetségben.

Ilyen szituációban sosem voltam, páromnak van kocsija, nekem nincs, soha fel sem merült, hogy ne használhatnám, ahogy nekem van lakásom, páromnak nincs és nem kötöttünk szerződést a lakbérről. Sőt, egyszer koccantam a kocsijával, nem fizettette ki velem.. :D

Ha neked így jó, akkor jó. Nekem nem lenne.

2020. márc. 6. 12:16
 32/42 anonim ***** válasza:
96%
Papír nélkül is alap kellene, hogy legyen az hogy megtérítse ha bármi kárt okoz benne. Igazából egyáltalán nem nagy kérés irásba is foglalni.
2020. márc. 6. 12:21
 33/42 A kérdező kommentje:
Szerelmes vagyok belé, de a rózsaszín köd nem vakít el, képes vagyok racionálisan is gondolkodni. Albérletben élünk, a bérleti díjat és rezsit is felesben fizetjük. Korainak tartanám még a közös kasszát, több év elteltével esetleg lehet róla szó.
2020. márc. 6. 12:28
 34/42 anonim válasza:
16%

Egyetértek veled #31. Nekem sem jutna ilyesmi eszembe, abszolút fel sem merülne ez a szerződéses dolog a gondolataimban. Egyszerűen megosztom amim van és bízom annyira a páromban, hogy ha bármi történik azt úgy is ketten oldjuk meg. :)

Néha elképedek milyen kapcsolatok léteznek.

2020. márc. 6. 12:37
 35/42 A kérdező kommentje:
Ha közösen, mindkettőnk pénzéből vettük volna az autót, akkor nyilván nem ez lenne a helyzet. Nekem viszont az autó munkaeszköz is, enélkül több, mint 1,5 óra beérni a munkahelyemre. Nem szeretnék miatta több százezres, netán milliós nagyságrendű összeget kifizetni javításra.
2020. márc. 6. 12:46
 36/42 anonim ***** válasza:
89%

Miről beszéltek? Milyen közös dolgok? Miért kéne megosztani?

A kérdező vette az autót a SAJÁT pénzből.

Nem mellesleg 3 millióért.

Ha a srác rommá töri a saját hibájából azt garantálom hogy nem fizeti ki a 3 millát.

De elég ha csak megtöri és lesz 400-500 ezres kár. Azt vajon ki fogja fizetni? Kötve hiszem. Inkább lelèp szó nélkül a csajt meg letiltja mindenhol. Annyira nyilvánvaló ez a "nő létedre" beszólás után.

2020. márc. 6. 12:51
 37/42 anonim ***** válasza:
79%
Ha feltételezed, hogy egy esetleges kár esetén nem segítene neked, vagy nem érezné magáének a feladatot, akkor miért vagy vele?
2020. márc. 6. 13:38
 38/42 anonim válasza:
19%

"Ha feltételezed, hogy egy esetleges kár esetén nem segítene neked, vagy nem érezné magáének a feladatot, akkor miért vagy vele?"

Na ez egy nagyon jó kérdés, szerintem ők is "érzik" milyen kapcsolat is az övék, ahol így viselkednek és ilyen kérdéseket fogalmaznak, sőt még írnak is ki a párjukról. De szerintem a kérdező is tudja, hiszen nem tette volna fel a kérdést amúgy. :)

"De elég ha csak megtöri és lesz 400-500 ezres kár. Azt vajon ki fogja fizetni? Kötve hiszem. Inkább lelèp szó nélkül a csajt meg letiltja mindenhol. Annyira nyilvánvaló ez a "nő létedre" beszólás után."

Szóval ennyit ér egy kapcsolat?

Tudod, lehet hogy a kár több milliós lenne és lehet, hogy nem pár hónapba telne összeszedni rá a javítás költségét, de kit érdekel?! Attól még nem leszek rá mérges vagy nem fogom elhagyni. Mindenkivel történhet baleset.

Meg lehet oldani a munkába járást nélküle? Meg! Szerintem a legtöbb dolgot meg lehet oldani, csak akarat kérdése, maximum a komfortérzetünk csökken.

A nap végére két fontos dolog van ami igazán számít, az egyik hogy azzal vagyok akit szeretek és viszont szeret, a másik hogy egészségesek vagyunk és épek.

Ezek csak tárgyak, amik eltörnek, tönkremennek. Pár év múlva nem fog számítani.

A válaszok lehúzását kifejezetten viccesnek találom, bár nem is vártam mást.

2020. márc. 6. 14:18
 39/42 anonim ***** válasza:
76%

"Ezek csak tárgyak, amik eltörnek, tönkremennek."

Persze, a nő aranyásó ribi, ha elfogad egy meghívást, de ha a pasi egy 3millios autót akar einstandolni, akkor az csak egy tárgy.

2020. márc. 6. 14:32
 40/42 A kérdező kommentje:
Attól nem félek, hogy szó nélkül lelépne, nem is tudna hova menni, másrészt nem ilyen típus. Kifizetni azonnal többszázezer Ft-kat biztosan nem tudna rögtön, maximum részletekben, így biztosan be kellene segítsek neki és majd később megadná. A kapcsolatunk egyáltalánnem rossz, nagyobb vitáink ritkán vannak. Nagyon sokat segített nekem pl. akkor is, mikor 6 hétig gipszben volt a kezem. Kötve hiszem, hogy van olyan ember, aki ilyen helyzetben ne lenne borzasztó dühös. Abban egyetértek, hogy csak emiatt nem szakítanék. A munkába járás tömegközlekedéssel 4 átszállást és 13 perc gyaloglást jelent esetemben. Egyébként egy bizonyos pontig el szoktam minden reggel vinni, tovább csak azért nem, mert más irányban van a munkahelyünk. Az autóm nem csak egy tárgy, évekig erről a típusról álmodoztam és gyűjtöttem rá a pénzt, míg a kortársaim többsége inkább elitta/elbulizta/elvásárolta ezt az összeget. Pontozni senki válaszát nem pontoztam, nem látom értelmét.
2020. márc. 6. 14:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!