Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek is túlzás, amit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is túlzás, amit kérek a barátomtól az autóm használatáért cserében?

Figyelt kérdés
Mindkettőnknek van jogsija, autóm viszont csak nekem. Nagyon sokat spóroltam rá, hogy végre olyan autóm legyen, amilyet szeretnék, így nagyon féltem azt. Eddig senkinek nem engedtem, hogy vezesse (szüleimnek, barátoknak sem), a barátom azonban nagyon szeretné. Én viszont csak azzal a feltétellel engedném meg neki, hogy előtte írásban is vállalja, hogyha bármilyen kárt okoz a kocsiban, azt később teljes egészében megtéríti (nem vagyunk közös kasszán). Szerinte nem vagyok normális, hogy nő létemre ennyire féltem az autómat és nevetséges a kérésem. Érdekelne a véleményetek, ti ilyen szituációban mit tennétek?
2020. márc. 6. 09:51
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
84%

Simán, nagy értékű vagyontárgy kölcsönadása. Bőven elég egy papír adatokkal, ha lehet kettő tanúval.

Ez egyébként akkor is érdemes lenne, ha simán oda adjuk egy családtagnak, havernak, jogilag.

Ügyvéd csak akkor érdemes, ha tízenmillás kocsiról van szó...

2020. márc. 6. 10:34
 22/42 anonim ***** válasza:
66%
2020. márc. 6. 10:36
 23/42 A kérdező kommentje:
Ez akkor is irányadó, ha valamikor ő,valamikor meg én használnám, tehát nem is 1-1 alkalomról, de nem is kizárólagos használatra adnám neki oda? Az autót 3 millió Ft-ért vettem, lehet sokaknak nem nagy összeg, éb viszont évekig spóroltam rá.
2020. márc. 6. 10:42
 24/42 anonim ***** válasza:
88%

Bele kell írni, hogy határozatlan időre, vagy 2020.12.31.-ig, alkalmankénti használatra.

Nem kell minden nap, pl.,....

Viszont amiért ennyire ellene volt, én már nem adnám oda!

2020. márc. 6. 10:54
 25/42 anonim ***** válasza:
80%
Kicsit tulzas de megértelek én inkább kölcsön se adom!! 😀😀
2020. márc. 6. 11:12
 26/42 anonim ***** válasza:
85%

Nos, ahogy a pasid reagált, én előre szólok, hogy az lesz, hogy neked kell majd kuncsorognod a saját autodert, hiszen "nő létedre" övé az elsőbbség.

Én tuti nem adnám oda neki.

2020. márc. 6. 11:16
 27/42 anonim ***** válasza:
0%

Ha ennyire félted az autód, miért nem kötsz rá CASCO biztosítást?

Az autó használtatot ez után nyugodt szívvel megoszthatod. A felmerülő költségeket persze a használat arányában megosztjátok.

2020. márc. 6. 11:18
 28/42 anonim ***** válasza:
88%

Persze, pont Cascot fog fizetni, amikor nincs pénze fenntartani egy autót.

Amúgy tankolni akar? Fenntartasi költségekbe beszáll? Gondolom nem. Főleg az utóbbit.

2020. márc. 6. 11:34
 29/42 anonim ***** válasza:
89%

Ő bízik magában, minek kössön casco-t???

Kössön a barátja, ha nem akarja zsebből fizetni minden kárt az autó kölcsönhasználata kapcsán, esetleg!

Én azt tanácsolom, oldja meg a közlekedését, miképp nyolc hónappal ezelőtt tette! Vicces, hogy közel harminchoz nincs egy kocsija, amit fent tud tartani, de igénye az van rá.

Kicsit tovább gondolva, miképp vállalna felelősséget egy becsúszott terhesség estén, ott sem írná alá, hogy Ő az apa...?

2020. márc. 6. 11:35
 30/42 A kérdező kommentje:
Casco típusainak utánanézek majd alaposabban, eddig úgy gondoltam elég a kgfb. Ha használni fogja ő is elvárnám, hogy ne mindig én tankoljak, de ez nem hiszem, hogy problemát jelentene neki. A becsúszott gyereknél fel sem merülhetne, hogy megtartsam, jelen élethelyzetemben nem tartok még ott, hogy gyereket neveljek.
2020. márc. 6. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!