Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hogyan menthetnem meg a baratomat az onpusztitastol?
Kezdjük azzal, hogy mélyen szégyenlem magam annak az idióta válaszolónak a nevében, aki írta, hogy gyűlöl titeket. Ilyen fokú gusztustalan viselkedést csak Magyarországon láttam eddig.
Alapesetben én is elítélem a drogokat, alkoholt és ezek használóit, de van bennem megértés. A ti helyzetetek pont az, amikor a szülő elcseszi egy életre a gyerekét és nem tudlak hibáztatni titeket. Én pl. mentálisan sérült lettem amiatt, ami történt velem, voltam anorexiás, bulimiás, meg akartam halni. Lehet, hogy nem függőség, de ugyanolyan káros.
Hogy gyengék vagytok? Igen. Azok vagytok. És? Nem az a megoldás, hogy belerúgjunk az ilyen emberekbe, hanem segíteni kell nektek. Valójában az a gyenge, aki ilyenekt írogat, ha annyira erős lenne az a válaszoló, akkor felül tudna emelkedni a saját utálatán, ítélkezésein és segítene, akár egy kedves szóval, bármivel.
Bár gyengék vagytok, ugyanakkor az, hogy ezt leírtad és segíteni akarsz a barátodon mégiscsak azt mutatja, hogy elég erős is vagy, csak most még a határvonalon táncolsz. Nyilván írhatnám, hogy az összes cuccot és a piát takarítsd ki az életedből, de nem hiszem, hogy megteszed. De azért kérlek próbáld meg, főleg az alkoholt! Annál undorítóbb tényleg csak a kemény drog. Inkább füvezzetek. Akárki akit ismerek és füvezik, sosem szokott rá, nem remeg miatta, mégis ellazul, ha használja.
A barátodnak pedig tényleg egy komoly terápia kellene és elvonó. Tudom, hogy nem lehet egy felnőtt embert bedugni ilyen helyre, de próbálj a lelkére hatni. Egy józanabb pillanatában. Sok sikert kívánok nektek és ha lehet és tudsz, akkor mindenképp írj vagy ide, vagy privátban, hogy hogy alakultok.
Küldök sok-sok kitartást és ölelést.
32: Akkor ha ismersz ilyen embereket, el tudod róluk mondani, amiket kérdeztem? Köszönöm.
Nem hiszek semmit, ha rám értetted. Ha hinnék bármit is, állítottam és nem kérdeztem volna.
#31-es gondolom nekem szántad az idiótát:) igen az vagyok! Normalitás párti vagyok, emberi érték párti vagyok, teljesítmény és befktett munka párti vagyok. Úgyhogy ha így nézzük, a te szempontodból valóban egy idíóta vagyok:) mélyen elítélek minden devianciát,de nem vadászok rájuk. Az ilyen embereket, mint te szeretik a drogosok. Az ilyen ember nem bántja őket, megérti őket, empatikus velük. A függőnek pont ilyen emberekre van szüksége magakörül. Hiszen lehet őket vezetni az orruknál fogva, lehuzogatni pénzzel, meglopni. A drogosnak az egész létezése egy mese, káprázat és a legrövidebb mondata is hazugság. Minden szó ami elhagyja a száját, a következő adag megszerzése miatt hangzik el. Az egész élete ennek van alárendelve. Akik segítik őket, azok is ezt a célt szolgálják. Ismertem jópárat, sok meghalt már, egész jól sikerült ki elemeznem a viselkedésüket. A legjobban azt bírtam, amikor azt hiszik, hogy te is azon az agyi színvonalon vagy mint ők és megpróbálnak megdumálni.
Úgyhogy nem fogom magam szégyelni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!