Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt csak kifogás vagy szerintetek nyomós ok arra, hogy nem akar elvenni?
4 éve élek párkapcsolatban.
A pasim devizahitel-tartozással rendelkezik, amit még 8 évig törlesztenie kell. (Amikor megismertem, már akkor is évek óta nyögte a hitelt.)
Azt mondta, azért nem akar megházasodni, mert ha a felesége leszek, rám löncsőlhetik a hitelét, ha valami közbejönne, és nem tudná ő fizetni.
De neki márt van zálógkötelezettje, adóstársa, mégpedig a testvére.
Nem értek a hitel-dolgokhoz, de ez lehet valós ok, hogy nem akar feleségül venni, vagy inkább csak kibúvó?
Jelenleg az én lakásomban lakik a kapcsolatunk kezdete óta, velem együtt, az övét kiadta albérletbe, hogy tudja törleszteni a törlesztenivalót.
"de ha elválnának azért csak tarthatná a markát a lakás bizonyos részére, amiért azt a közös vagyonközösségből fizették.."
Igen, ez így van, viszont gyakorlatilag közösen is fizetik.
Szóval mindkét fél járhat rosszul. Én biztos nem akarnék jelentős hitellel rendelkező társsal házasodni. Könnyen szívás lehet a vége.
# 12 ez most nem értem.
A lakás az övé, ő törleszti a saját pénzéből a hitelt, ami a bérleti díjból származik.
Házasság esetén milyen alapon tarthatnék igényt az ő jelenleg kiadott lakására?
Így ha nem házasodunk, gondolom ő sem tarthat igényt az én lakásomra.
Most te direkt nem akarod érteni vagy ennyire sötét vagy?
Olvasd el a válaszokat normálisan.
Az egyik válaszoló nem a rezsire gondolt. Hanem, hogy nem fizet neked albérleti díjat, meg nem adja oda a lakása bevételének a felét. Ez így érthető?
A másik válaszoló meg arra célzott, hogy ha közös vagyonból lenne fizetve a lakás, akkor abból te is részesülhetnél.
De inkább beszélj egy ügyvéddel, bár kétlem, hogy felfognád. Te egy bizonyos választ akarsz hallani, amit egyikőnk se adhat meg.
Most nyeretem meg a hazassagom alatt az ex hiteljeire koltott penz felet. 4.5 millat ...
Ha a harassag elott keletkezett hitelt a hazassag alatt a kozos vagyonbol fizetitek akkor a hazassag felbomlasa utan a hazassag ideje alatt fizetett torlasztok osszegenek fele neked jar. Mivel a kozos vagyonbol fedeztetek az o maganvagyonat.
😂
Szoval teljesen jogos h nem akar elvenni.
Amugy mi a francert olyan rettento fontos milliokat kiadni egy eskuvore? Lehet neki nem all szandekaban plusz kiadasokba verni magat csak mert te hazassagot akarsz. Mert gondolom te nem tudod egyedul fedezni az egeszet.
Nalunk az ex harcolt a hazassagert 😀 aztan lelepett egy csajszival. Most meg sziv mert vehet fel hitelt vagy vonjak a fizuja felet. Utolag baromira nem erte meg neki hazasodni de o akarta . .
Szerintem ez a dilemma nagyon könnyen orvosolható lenne egy házassági szerződéssel. Beleírjátok, hogy a házasság alatt is különvagyon a kettőtök keresete, és ami az ő nevén van (hitel és ingatlan és bármi), az az ő kizárólagos tulajdona, válás esetén nem részesülsz semmiből, és ő is ugyanígy. Bumm, problem solved.
Szerintem csak kifogás, ha akarná, meg tudnátok oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!