Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Család miatt szakítani? Kinek van igaza?
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Fél éve vagyunk együtt lassan a párommal, komolyan álltunk ehhez a kapcsolathoz mindketten.
Vidéken született, ott gyűlik össze a család náluk, amikor rendezvény van. Egy darabig mentem, mentem, így-úgy, de nagyon mások a szokásaik, mint az én családomnak, nekem nem komfortos. Hajnalig fent vannak, én korán fekvős vagyok, péntek munka utántól egészen vasárnap estig tart náluk minden program, stb.
Egy ideje ezen veszekszünk, ő elvárná, szeretné, hogy ott legyek vele minden ilyen hétvégén. Az utóbbi 3 alkalommal nemet mondtam, betegség, munka és saját családi összejövetel miatt.
Egyre többet veszekszünk ezen, szerinte nem is szeretem, ha nem megyek vele, mert tudom, neki ez fontos, és ha ő nem tud engem pl. erre rávenni, akkor jött a zsarolás, hogy innentől akkor neki nem komfortos nálam aludni, nem is fog, sőt, hétköznap se nagyon alszunk majd együtt, mert ő akkor fáradtabb másnap, és ez, meg az, meg amaz is másképp lesz, innentől ő se fog a kedvemre tenni, ha én se teszek.
Hiába próbáltam elmagyarázni neki, hogy alkalmankén 6-8 óra, egy nap teljesen belefér a családjával, akár vidéken is, de a saját családommal nem programozok péntektől vasárnapig, nem kényszerítem őt én sem erre, ez így nem korrekt.
Van saját családom, velük nem tölt ő sem ennyit ( erre az volt a válasza, hogy mert nálunk nincs is ilyen program. Igen, valóban nincs péntektől vasárnapig program, mert nem vagyunk ilyenek, dafke pedig miatta nem is fogunk ilyet szervezni).
Mi a megoldás szerintetek? Nekem kellene mennem fogamat összeszorítva, ha úgy alakul, havi 3 hétvégén, vagy neki kellene belátnia, hogy nem vagyunk házasok, és sok, amit kér?
Mit reagáljak a szankciókra? "Ő korrekt, ő sem erőszakolhat rám semmit, én se őrá".
Köszönöm a tanácsokat!
Rosszul fogalmaztam. Hétköznap is én alszom nála, ő nagy ritkán aludt nálam hétvégén, ha nem volt családi program nála. Hétköznap 1x aludt nálam fél év alatt.
Tőle 10 perc a munkahelye, tőlem 40, ez a fő probléma.
3: "Illeszkedjek be, legyek a családjával akár 8 napos nyaralás alatt 0-24 órában"
Nekem ennyi is elég volt.
NEM!
Abnormális, amit a párod elvár tőled!
SOHA nem mennék nyaralni a párom szüleivel!
Azt sem értem, a szilvabefőzés miért családi program? Ha segíteni kell, azt értem, habár ennyi ember csak zavarja egymást (én leginkább egyedül csinálnám).
A többnapos happeningeknél mindenki ott alszik? Na, az egy tömör gyönyör lehet, ha nem egy sokszobás, több fürdőszobás, verandás luxusvillában laknak a szülők!
Megértem, hogy szereted őt, de ez kb. áthidalhatatlan ellentét.
Amúgy nevetséges ez a játszmázása is, hogy akkor ő nem alszik nálad. Hát, ha neki ez nem élvezet, hanem kötelesség.... Ez azért mutatja, kb. mennyire vonzódik hozzád.
Ja így már mindjárt más. Akkor egy olyan dologgal èrvel, ami nem is nagyon jellemző? Vicc. A hètközbeni találkozók, együtt állások az ő èrdeke is amennyiben szeret. Meg most nem azèrt, de nèha az a +30 perc munkába járás sem egy nagy áldozat. Mindent tőled vár, miközben ő minimális áldozatra nem kèpes. Ez így kuka.
Annyit tudok tanácsolni, hogy ne engedj a zsarolásnak, ennek a kapcsolatnak amúgy is lőttek.
Vannak ilyen családok, ahol elvárás a kötelező reprezentatív "ottlét", mert ezt sajátították el, hogy egy boldog, összetartó család ezt csinálja, így néz ki. Ő pedig már megmondta neked őszintén: neki azért kellesz, hogy elmenj vele oda, és felvonultathasson téged mint életben elért eredményt, hogy neki is van ám barátnője.
Ezzel nem is lenne gond, ha te is így gondolkodnál. De te nem így gondolkodsz.
Szerintem az alapján, amit írsz, hogy hogyan kívánja "szankcionálni", hogy te nem jelensz meg a fellépésen a családja előtt, világosan az értésedre adta, hogy te erre kellesz neki. Sajnálom, de szerintem be kellene fejezni ezt a kapcsolatot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!