Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Család miatt szakítani? Kinek van igaza?
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Fél éve vagyunk együtt lassan a párommal, komolyan álltunk ehhez a kapcsolathoz mindketten.
Vidéken született, ott gyűlik össze a család náluk, amikor rendezvény van. Egy darabig mentem, mentem, így-úgy, de nagyon mások a szokásaik, mint az én családomnak, nekem nem komfortos. Hajnalig fent vannak, én korán fekvős vagyok, péntek munka utántól egészen vasárnap estig tart náluk minden program, stb.
Egy ideje ezen veszekszünk, ő elvárná, szeretné, hogy ott legyek vele minden ilyen hétvégén. Az utóbbi 3 alkalommal nemet mondtam, betegség, munka és saját családi összejövetel miatt.
Egyre többet veszekszünk ezen, szerinte nem is szeretem, ha nem megyek vele, mert tudom, neki ez fontos, és ha ő nem tud engem pl. erre rávenni, akkor jött a zsarolás, hogy innentől akkor neki nem komfortos nálam aludni, nem is fog, sőt, hétköznap se nagyon alszunk majd együtt, mert ő akkor fáradtabb másnap, és ez, meg az, meg amaz is másképp lesz, innentől ő se fog a kedvemre tenni, ha én se teszek.
Hiába próbáltam elmagyarázni neki, hogy alkalmankén 6-8 óra, egy nap teljesen belefér a családjával, akár vidéken is, de a saját családommal nem programozok péntektől vasárnapig, nem kényszerítem őt én sem erre, ez így nem korrekt.
Van saját családom, velük nem tölt ő sem ennyit ( erre az volt a válasza, hogy mert nálunk nincs is ilyen program. Igen, valóban nincs péntektől vasárnapig program, mert nem vagyunk ilyenek, dafke pedig miatta nem is fogunk ilyet szervezni).
Mi a megoldás szerintetek? Nekem kellene mennem fogamat összeszorítva, ha úgy alakul, havi 3 hétvégén, vagy neki kellene belátnia, hogy nem vagyunk házasok, és sok, amit kér?
Mit reagáljak a szankciókra? "Ő korrekt, ő sem erőszakolhat rám semmit, én se őrá".
Köszönöm a tanácsokat!
Azt kihagytam, bocsánat, hogy ezek a hétvégék a családjával összezárva telnek. Egy lakásban, egymás mellett, egy szobában, ugyan azt csinálva. Szilvafőzés, társas, nyaralás, ebéd, iszogatás, reggeli, minden.
Kettesben szuperül megvagyunk, de a családi programok a szülőktől, testvértől jönnek, elvárás, hogy összeüljön a család.
Illeszkedjek be, legyek a családjával akár 8 napos nyaralás alatt 0-24 órában, akár péntektől vasárnapig, bármit kelljen csinálni.
Ha mi kettesben vagyunk péntektől vasárnapig egymásnál, semmi gond.
De haza van rendelve, elvárás, hogy családdal legyen x hétvége, és nekem is kötelező megjelennem, mint szerelme, aki szereti őt.
Ő nem mond nemet, engem is kényszerít magával.
Nézd, ha házasok lennétek se szabhatná meg mit csinálj. Ez nonszensz. Elvileg próbáltad megbeszélni vele és elmagyarázni neki, de nem vevő rá, innentől két lehetőség van: megbékél a döntéseddel vagy szakítás.
Egy kisgyerekként vergődik, aki azt hiszi a tulajdona vagy és nincs saját életed. A reakciójával próbál bűntudatot kelteni benned és manipulálni (nem szeretsz eléggé ha nem jössz). Hozzátenném, hogy büntetéssel fenyeget (akkor én se alszom nálad), azaz próbál betanítani hogy hogy viselkedj. Ez egészen szánalmas és számomra már egy erős jel, hogy felejtsük el egymást.
Azt tudod reagálni, hogy nem kifogásokat keresel, hanem megmondod hogy nem rendelkezik az életed felett és fejezze be a bűntudatkeltést. Majd mész ha akarsz, te sem kéred semmire. Nekem az az érzésem, hogy nem csak ebben az esetben próbál manipulálni és irányítani, illetve a jövőben még keményebb helyzetek lesznek, ezért nagyon erősen meggondolnám hogy folytatni akarom-e ezt. Azért írom óvatosabban, mert nem ismerem a kapcsolatotokat, viszont ezek is már elég vészjósló jelek.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Én vagyok a lány, ő a fiú.
Azzal vág vissza, hogy ő egyedül él, én bezzeg a családi házban. Én mennyit vagyok a családommal (minden hétvégén vele vagyok, vagy velük, munka, egyetem után látom a családom pár órára).
Arra pedig, hogy ki a zsarnok, az a válasz, hogy neki sokszor nincs kedve együtt aludni, mégis balhézok, ha nemet mondana.
Szerintem belefér, hogy egy héten 7 napból 2-3 alkalommal együtt alhassak a párommal.
Tanácstalan vagyok.
Mit tehetnék, hogy megértsen? Hogy helyrehozzuk ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!