Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretotol vagy a ferjtol gyerek? Dilemma on top.
Szoval docogve de eljutottam h macska helyett gyereket szeretnek, viszont a ferjem csaladjaban oroklodik a manias depresszio es a panikbetegseg. Imadjuk egymast, neki mar van egy kamasz fia...de egyszeruen felek attol h a gyerek esetleg orokli a depressziojat.
A masik verzio a szeretom aki viszont nem palya mert ugyan szeretjuk egymast, o nem az a ferfi akire szuksegem van es hosszutavon nem tud boldogga tenni. Viszont o nagyon szeretne gyereket, es o is szuper apa lenne de bennem nincs meg fele az az erzelmi kotodes ami a ferjem irant van.
A masik felelmem h mi lenne ha mondjuk lesz egy makk egeszseges gyerekunk a ferjemmel, es elkap ez az “utkereses”, vagy “nekem ez keves”, feeling es akkor itt maradok egy gyerekkel bezarva az anyasag bortonebe?
Masreszt 11 eve elek kulfoldon szeretnek mas orszagokat is kiprobalni, de masfelol pedig eletemben eloszor az van bennem h kesz vagyok arra h anya legyek.
Nyilvan ha nem leszek sem dol ossze a vilag. Anyagilag siman megengedhetjuk magunknak, mindkettonk csaladja boldogan kivenne a reszet a gyereknevelesbol,
Valakinek valami tanacsa esetleg?
Minden konstruktiv valaszt koszi.
Ferj 47 Szereto 45 en 35
Szeretőt zárd ki, add meg neki az esélyt hogy mástól legyen egy hivatalos, boldog családja. Mi jó sül ki abból, hogy titokban felcsinál? Senkinek semmi.
Inkább engedd el, hadd kapja meg az esélyt egy családra, ha nagyon szeretne már.
Kicsit kritikus leszek, de nagyon önzőn gondolkozol. És ha a gyereknek lesz valami baja? Nem csak ez az egy defekt létezik, számtalan lehet. De így hozzáállni, hogy esélyes, hogy "selejt" lesz... Inkább akkor ne akarj gyereket.
30N
1. Egy bi polar depresszios gyerek nem “selejt” sot semmilyen gyereket nem tartok selejtnek. Egyszeruen arrol van szo h az en optimista, vidam termesztem egyszeruen nem birna el a bi polar depresszio odiumat.
A szeretovel kapcsolatban maximalisan igazad van, de jelenleg egyutt szeretnenk maradni nem mert szeretjuk egymast. Viszont ha eljon az ido elhagyom nemcsak azert h eselyt adjak neki-hanem mert en mindig a ferjemet fogom valasztani. (semmi anyagi ok nincs benne egyebkent, mindkettonknek onallo tobb mint jo egzisztenciaja van kulon kulon is-csak a szex halott).
Nem kerdes h nem lennek terhes a szeretotol titokban, ez fel sem merult mint esetleges verzio.
Oké, megértelek, hogy nem jó bipoláris depressziót örökölni, de a te erkölcsiséged örökölni sem lenne egy főnyeremény. Szerintem nyugodtan engedd el ezt a gondolatot és utazgass, érezd jól magad, láss világot.
32/f
Szia!
En egy bipolaris depresszioval diagnosztizalt lany vagyok. Korom 20, mielott jonne a kerdes. Velem nehez a helyzet, ami teny es valo. Alapbol, ha vannak tunetmentes idoszakaim, nagyon jo velem az egyutteles csaladomat nezve, boldogok vagyunk. En olyan ember vagyok, hogy belatom a betegsegem, probalom mersekelni, tehat a betegbelatasom megvan. Ez segit sokat nagyon sokszor. Nalam ez nem orokletes, megis kiskortol (6) kellett mar jarnom kellett gyerekpszichiaterhez. Eleg nehez velem az elet hullamvolgyes idoszakkor, sajnos egy pszichikailag ‘nem normalis’ emberhez rengeteg turelem kell. Anyukam turelmes, o birja, de neha nehezen. Toled mas szemelyiseg a leirtjaid alapjan. Szerintem ha benne van a pakliban az orokletes hajlam, mar csak ezert se vallalj gyereket. Rengeteg tolerancia szukseges olyankor. Ha azt nem kapnam meg, mar szerintem reg nem irnam itt a soraimat, mert nem rangattak volna ki a csaladtagjaim azokbol a fazisokbol.
A masik fele a kerdesednek szamomra provokativ kicsit, nem itellek el, viszont nem vagyok veled egy velemenyen, en meg erkolcsileg szeretot se birnek tartani, mert ez nalam valahogy a nezeteimmel nem fer ossze. Anyukam egyszer lepett felre, amit o azzal indokolt, hogy apam viselkedese vitte ra, amit meg is ertek, es mivel o sokat turt sokaig, betelt a pohar es revansot vett. O ezt indoknak nevezte. Masok vagyunk. Hogy a te indokod mi, az rad tartozik, te eleted, te ilyen vagy
En auon a velemenyen vagyok, hogy ezt utolso szemet dolognak tartotom, oszinte vagyok. Fajt anyukamnak, mikor megmondtam, ez van. En sohase fogom tudni ezt megerteni, meg gyerekkent sem! Azota anyukam nagyon nagyot esett a szemembe, de persze szeretem.
Mint par, en nem vallalnek veled gyereket, ha en lennek a ferjed, mar csak a hutlenseg miatt sem. Mint leeshetett, szigoru monogamia-parti vagyok. Amennyiben neked tobb ember kell, onnantol te magad dontsd el, ki lenne a legjobb, de amiket leirtal, en inkabb a ferj mellett dontenek. Nekem fontos az erzelmi kotelek.
Osszegezve azt, hogy van anyagi hattered, meg nem eleg szerintem. A gyakorlati dolgok meg nem elegek onmagaba. Eloszor tisztazd le, mit akarsz, mennyire gondolod a dolgot komolyan, merlegeljel es donts felelossegteljesen, elvegre egy emberi eletrol van szo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!