Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nincs önbecsülésem?
30-as nő vagyok, több mint 7 éve párkapcsolatban.
A párom nagy titokban (semmit nem vettem észre!!!) lelki síkon összegabalyodott 8 hónapon át egy külföldön tanuló magyar nővel, és tán kicsit bele is szeretett. Emiatt érthetően nem volt köztük szex, mert több száz kilóméterre voltak egymástól.
Megbocsátottam neki, bár sokkolt az egész.
Viszont észrevettem, hogy a barátnőim azóta elmaradoznak mellőlem.
Megbeszéltem ezt a dolgot velük bizalmasan, kisírtasm, panaszkodtam magam.
Mind a hárman azt mondták, hogy ők a helyemben kiadták volna a párom útját.
Két barátnőm az elmúlt 3 hétben nem keres, ha én keresem őket mindig éppen nem érnek rá, a 3. meg egyenesen megmondta, hogy csalódott bennem.
Ők ezt úgy veszik le, hogy annyira be vagyok sózva, hogy végre férjhez menjek meg a leendő gyerekemnek apja legyen, hogy elnézek mindent és nincs bennem önérzet.
Hát csalódtam bennük, az igazi barát szerintem nem ilyen.
De ők valószínűsítem ebből azt szűrték le, hogy emberileg még sincs bennünk annyi közös és már nem működik a barátság.
Olyan mintha kicsit le is néznének, hogy bennemaradtam a kapcsolatomban.
Hát sajna nem az időjárásról beszélgettek. :(
Szerelmesek, igen... de pont azért nem tudom ezt teljesen komolyan venni, mert nem is találkoztak sosem.
Tudtam, hogy lebukott és nem elmondta. Nem minősítem a barátnőidet továbbra sem, de nekem pl. csak olyan emberek vannak a baráti körömben, akiknek erős önbecsülésük van és nem használhatja őket lábtörlőnek senki sem.
Valahogy a szolgalelkű, racionalizáló emberekkel soha nem találtam meg a közös hangot..
# 23
Ne, lécci, ezt ne!!!
És ez most nem a párom mentegetése, de nem lehet az ember szerelmes valakibe akivel soha nem találkozott, de még a beszédhangját sem ismeri.
Dehogynem, simán lehet lelki kapocs két ember között, főleg akkor, ha a jelenlegi párhoz már nem köti semmi érzelmileg, csak a megszokás.
Lassan kiderül, hogy nem is akkora szemetek a barátnőid, mert ha nekik is ilyen vehemensen védted a párodat, akkor valószínűleg durván csalódtak benned.
Nőként, akit csaltak már meg, az ilyen megcsalómentegetők nem sokkal vannak feljebb a megcsaló férgektől.
# 25
Lelki kapocs, látod ezt a kifejezést írtad. Az nem ugyanaz, mint a szerelem szerintem.
Könyörgöm, ne hasogasd már a mikrométer vastagságú szőrszálakat! Nevezhetjük lelki kapocsnak, szerelemnek, de egy biztos: Legbensőbb érzelmeit nem veled, hanem egy idegen harmadikkal élte meg.
A lebukásával megszakítottál egy folyamatot, de miért, miért, miért ragaszkodsz ahhoz, hogy ez nem megcsalás?
Nevezd akkor lelki kapocsnak, nem szerelemnek, oké, de akkor nem veled van lelki kapcsa, hanem ezzel a nővel. Ez nem zavar?
Grrr de bőszítő ez a racionalizálás. :D A barátnőidnek is így adtad elő a dolgot? Hogy jaj ez csak egy lelki kapocs, nem szerelem? Mert akkor valahol érthető, hogy azóta kerülnek.
Persze nekik is ezt mondtam mert ezt gondolom.
Az nem jelenti azt, hogy nem volt megalázó ezzel szembesülni, sírtam is, meg minden.
De aztán átgondoltam higgadtan.
Semmit nem vettem észre 8 hónapon át a barátomon, hogy szerelmes lenne vagy furán viselkedne, semmit.
Szerintem valahol igaza van a barátnőidnek. Most még ki tudsz minden következmény nélkül lépni egy olyan kapcsolatból, ahol innentől kezdve állandóan retteghetsz, hogy mikor megy félre megint a párod. Mert ez érzelmi megcsalás. Szerintem nem éri meg egyszerűen belemenni egy ilyen kapcsolatba, nekem 2 évem ment rá, megnyomoritott lelkileg és nulla önbecsülésem maradt.
Ugyanakkor nem teljesen értek egyet barátnőid viselkedésével, ahogyn kezelik, egy kicsit túl erősnek érzem.
Szerintem fondold ezt át jól. Ott leszel házasan, 2 gyerekkel (monjuk), és otthagy megint egy másikért?! Vagy megkockáztatod, hogy találj valakit magad mellé, aki tisztelni is fog. Mert ő nem tisztel, csak most lebukott és teper, amig nincs nyugi. Utána le fog sz.arni (tapasztalat).
30N
Nem olvastam el a hozzászólásokat, de figyelj ide.
Nem csak testi megcsalás létezik.
Ha a barátod "szerelmes" lett ebbe a lányba, akkor érzelmileg már nem "te tetted boldoggá".
Ebből még 1 lépcső az, hogy legyen is köztük fizikai kontaktus.
Hogy ragaszkodhatsz annyira hozzá, úgy, hogy tudod, hogy fontosabb volt nálad ez a "kis viszony is"?
Ezért néztek le a barátnőid, és ebben az esetben szerintem ők viselkedtek normálisan.
Nincs önbecsülésed, és egy olyan férfi mellett tartasz ki, aki ilyeneket csinál melletted.
Ennyi erővel meg is engedhetnéd, hogy kavarjon azzal is akivel akar, mert elhagyni úgy sem fogod, hisz magadat győződ meg azzal, hogy ha csinálja is, akkor is "közben" veled marad a barátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!