Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miért nem mertek/akartok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem mertek/akartok kilépni a megszokottból?

Figyelt kérdés
Nem tudtam jobb kategóriába belőni a kérdést és a megfogalmazás sem túl jó de arra lennék kíváncsi (hátsó szándék nélkül) tehát nem vagyok sem megcsalt/megcsaló sem szerető, hogy adott mondjuk egy házasság, sok-sok éve tartó. Már vannak gyerkőcök is, de valamiért oda jut a kapcsolat hogy mondjuk megtörténik egy megcsalás. Persze tudom, sokan azt vallják hogy nem a monogámiára lettünk teremtve (de azért jól tudjuk, mekkora sérülést tud ez okozni a megcsalt félben) ergo ez sem a megcsaltnak nem jó, mert ahogy látom sok ilyen helyzetben lévő embernél, azért igen csak vívódik, hiába maradt együtt a párjával. Sem a megcsalónak nem jó valami, ha idáig jutott, hogy akár mással létesítsen szexuális kapcsolatot. Miért nem merünk, vagy akarunk kilépni ebből? Pro kontra, kíváncsi volnék ki miért maradt benne egy ilyen helyzetben. Sokszor olvasom azt is hogy azért, mert szeretem a párom. Oké, én ezt értem. De boldog az már nem vagy, sokszor így tűnik. Se te, akit megcsaltak, se ő, aki félrelépett mert valami hiányzott. És azt is értem hogy jobb valamit “megjavítani” mintsem eldobni, de itt a saját boldogságáról van szó az embernek. Láttam én már olyat is ahol azt vallották egy ilyen után jobb lett a házasság, de én azt gondolom a felszín alatt azért ez nem mindig így van és ez ennél sokkal bonyolultabb. Szívesen fogadok mindenféle véleményt és meglátást, szeretnék jobban belelátni ebbe.

2018. ápr. 23. 20:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

Nalunk nincs gyerek de van szereto(m) aki szeretne velem uj eletet kezdeni. Mi tart vissza? Peldaul az h a hazassagom annak ellenere h baromi unalmas, nem rossz. A szex teljesen megszunt mert en nem kivanom ot (ezert van szeretom) de ezt leszamitva annak ellenere h vannak vitaink szeretjuk egymast es mukodik a hazassagunk.

A maradas masik oka h van kozosen felepitett egzisztenciank es abszolut semmi kedvem a nullarol elolrol kezdeni. A ferjemmel (mindketten masert) nehez esetek vagyunk es nagyon keves ember ert ugy, ahogy o. A szeretom egzisztenciaja kb minimalis, tehat neki egy kozepes kiadas pl: spa hotel (akar felesben is) problemat okoz. Engem ez most nem zavar, mert nem hat ki ram, de nem tudnek igy elni.

Aztan van az h beletettunk ebbe a hazassagba 8 evet ami (nalam) iszonyu sok ido. A ferjem 48 eves es annak ellenere h jo pasi, eddig mindenki elhagyta-ha en is elhagynam kb osszetorne a vilaga es tobbet nem allna fel a padlorol.

Szeretjuk egymas csaladjat es ok is minket tehat ha elhagyom egy szuper csaladot is vesztek nem csak ot.

Van meg az a tenyezo is h tudom h nincs tokeletes hazassag MINDEN hazassagban vannak hullamvolgyek csak mindig masert. A szereto sem kivetel ezalol, konnyu ugy szeretni valakit h nem elek vele egyutt es nem szembesulok a rossz szokasaival.

A ferjemmel szeretjuk egymast alapvetoen es o a legjobb baratom, neha a vilagbol ki tud kergetni, de nem iszik, huseges, nincs szerencsejatek,konkretan abszolut semmi. Masreszt pedig olyannak es ugy szeret ahogy vagyok.

Hulyen hangzik,de engem konnyu szeretni es meg konnyebb belemszeretni de megerteni es ugy szeretni ahogy nekem szuksegem van arra az baromi ritka. Neki en vagyok a kis vilaga, az eleteben a nagybetus NO es neha hihetetlenul tusko, de amig tobb a jo mint a rossz addig nem erdemes tavozni.

A szereto pedig alomszep, hatmillio kocka, isteni az agyban,jokat nevetunk egyutt hasonloak vagyunk....de kepes lenne egyutt elni a rossz tulajdonsagaimmal? Kepes lenne arra h me akarjon megvaltoztatni?

Fogalmam sincs. Azt tudom h baromi konnyu egy rossz dontessel elcseszni egy eletet es ha a hazassagom szornyu lenne,mar elmentem volna,de amig azt erzem h a ferjemmel osszetartozunk addig csak viszonyom van a szeretommel.

Hat ezert:-)

2018. ápr. 23. 22:18
 12/24 anonim ***** válasza:
60%

a feleség nem kívánja férjét.

akkor az lenne a korrekt, hoghy elválik, és megadja a férjének a lehetőséget, hogy találjon magának vkit, aki nem undorodik tőle az ágyban.

a szeretőjét is kihasználja ez a nő.

2018. ápr. 23. 22:20
 13/24 anonim ***** válasza:
minek másolod be 2x ugyanazt?
2018. ápr. 23. 22:21
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

# 12

Én azért nehezen hiszem, hogy a férj nem veszi észre, hogy 0 szex van kb köztük, és hogy nem kívánja őt egyáltalán a felesége..

Ő is a homokba dugja a fejét, ugyanúgy, ahogy a nő( ő szeretőt keres, a másik meg elevickél egy fosban, amit házasság címszó alatt.)

De ez az én véleményem.. A lehetősége meg van a férfinak is beszélgetni is, és lépni is. Ahogy homokba dugni is a fejét továbbra is.

2018. ápr. 23. 22:23
 15/24 anonim ***** válasza:
48%

Mea culpa,veletlenul ketszer kuldtem el, de legalabb ketszer lehet lepontozni:-))

Egy hazassagot egy kulso szemlelo sosem fog melysegeiben megerteni, ezert csak “szemlelo”. Mindenkinek mas a velemenye de ez egy komplex kerdes,o bi polar ami neheziti a dolgot. Mindenkinek ugy kell elni az eletet ami es ahogy neki megfelelo. En spec nem azert elek, hogy masoknak megfeleljek, ergo azert mert mondjuk Jozsi bacsi a szomszedbol vagy barki mas kvazi elitel nem lesz nem almatlan ejszakaim, egyszeruen mashogy vagyok bekotve:-)

Egy ember velemenye az amire adok, amire figyelek es amit “meghallok”. O viszont azon a szinten van h ugyan nem ert egyet, de nem itel el erte-ahogy en sem itelek el masokat, es a barataim is hasonloak.

Ettol fuggetlenul mindig szivesen olvasom a velemenyeket, mas emberek nezopontja mindig erdekes amolyan “szocio utazas”:-)

2018. ápr. 23. 22:32
 16/24 anonim ***** válasza:

olvasd el A gyávát, tetszeni fog.

és ajánlom Gillian Flynntől a Holtodiglant is.

ilyen csodálatod mondatok vannak benne:

"Úgy gondoltam, tökéletes pár leszünk: a legboldogabb pár. Nem mintha a szerelem verseny volna. De nem értem, mi értelme együtt lenni két embernek, ha nem ők a legboldogabbak."

"Ki akar olyan feleség lenni, aki nem engedi el a férjét pókerezni – ki akar házisárkány lenni, hajcsavarókkal és sodrófával? Úgyhogy lenyeled a csalódást, és azt feleled, persze."

"A legdekadensebb dolgok egyike, amikor az embert a férje szájon csókolja."

"Nem fogom hagyni, hogy a legrosszabb énem tönkretegye a házasságomat."

"Nem vagyok jól. Később majd jól leszek, de most nem vagyok jól. Azt akarom, hogy a férjem átöleljen, megvigasztaljon, babusgasson egy kicsit."

2018. ápr. 23. 22:46
 17/24 anonim ***** válasza:

16-is 15-is vagyok, koszi a konyvajanlot, imadok olvasni szoval elolvasom;-)

Mindenbol lehet tanulni valamit, mondjuk a felsorolt mondatok kozul egyiket sem erzem az eletemre valolag talalonak de gondolom van benne olyan ami nekem is tetszik.

Egyebkent nem voltam mindig ilyen, sot konkretan soha senkit nem csaltam meg, mindenkit csak elhagytam mert a megcsalassal sosem tudtam egyeterteni, konkretan sosem ertettem h az emberek mi a manoert vannak egyutt ha csaljak egymast:-)

Azon is filoztam h hogy lehet h 8 honap alatt ennyire kvazi kifordultam magambol es meg lelkifurdalasom sincs, szoval ez hogy lehetseges egy olyan embernel akinek a moralja mindig eros volt:-)Pont tegnap beszegettem egy baratnommel aki egyebkent pszichologus aki azt mondta h azert nem erzek lelkifurdalast mert sokszor kiabal velem, belemkot, orditozik (sosem bantana fizikalisan) es a baratnom szerint tudatalatt az van bennem h “megerdemli “ amit kap.

Ez tudatalatti szinten oke, de tudatosan nem allja meg a helyet mert valojaban senki nem erdemel ilyesmit. Szoval klassz dolgok ezek, de valojaban a dolgok sokkal osszetettebek mint amilyennek latszanak:-)

Egyebkent nem h nem banom, hanem kimondottan boldogga tesz-minden odiumaval egyutt. Ennek koszonhetoen rajottem h ki a baratom es ki nem az, rajottem h kozul sem ismerem magam annyira mint szeretnem es h az eletben semmi nem konstans, vagy orokke tarto, kiveve a csalad. Ebben az onfejlodesben az is benne van h neha jobb ha gondolkozom mielott kisetalok Valaki eletebol, es neha a hazassagot erdemes rendbehozni:-)

2018. ápr. 23. 23:19
 18/24 anonim ***** válasza:

# 17 keress rá a youtube CSernus- Veszedelmes vizsonyok c. videójára. Tetszeni fog- és a végén lévő mondandó is el fog gondolkodtatni.

(84%-os voltam)

2018. ápr. 24. 08:26
 19/24 anonim ***** válasza:

Külső szemlélőként tudok vélemény mondani.

14 éves voltam, amikor egy bulin anyukám meglátta aput csókolózni anyu egyik barátnőjével. Nem tudni mi volt még, bár fater elég ittas volt, nem hiszem, hogy többre képes lett volna. Ezután feszült volt sokáig a hangulat, végül úgy döntöttek, hogy nem válnak el, meg akarják menteni a kapcsolatot.

Ez így gerinctelen volt apámtól, mondhatni. Ha viszont visszanéznénk az azelőtti 10 évet, hamar meglátnánk az okát. Anyu azután, hogy szült két gyereket, nagyon ellustult. Otthon volt, egész nap csak feküdt és zabált. Hozzá sem lehetett szólni, mert rögtön ordított. Az eredménye az lett, hogy abból az 50 kg-os nőből, akit apu elvett, pár év alatt lett egy 120 kg-os. Apám persze ki nem mondta volna, hogy kövér, ahhoz gyáva volt. Mikor úgy döntöttek meg fogják menteni a házasságot, anyám felkereste a nőt, aki azt mondta neki, hogy apunak már rég nem tetszik, mert kövér, mint egy disznó. Ez volt az a pont, amikor anyám magába nézett. 1 év alatt leadott 50 kilót. Tehát, az ő házasságukat gyakorlatilag az a nő mentette meg a lassú haláltól (bár ő nem pont ezt akarta). Én úgy látom azóta boldogabbak, mint előtte. Túlélt a kapcsolatuk egy nehéz időtszakot, ami csak erősebbé tette azt.

2018. ápr. 24. 10:01
 20/24 A kérdező kommentje:

Koszonom az eddigi hozzaszolasokat, erdekes volt olvasni.

Utolso, orulok hogy sikerult a hazassagukat rendbe tenni, de azt gondolom megcsalas es megcsalas kozott is kulonbseg van. Ha tenyleg csak egy csok csattant el részegen az meroben mas es megbocsajthatobb, mintha valakit esetlegesen honapokig csalnak a hata mogott. Bar teny es valo, hogy mar ez is egy nagyon rosszul eso dolog tud lenni, ha valakit szeretunk. Az en kornyezetemben is akad egy hazaspar ahol kiderult egy par honapos viszony a pasi oldalarol, de egyutt maradtak, lattam is oket a multkor es mintha semmi sem tortent volna. Na az ilyet mondjuk nem ertem, eleg groteszk szamomra. Bar ezert is hasznaltam a kerdesemben azt a szot hogy “felszin”, egy onerzetes ember azert nem teszi tul magat pikk-pakk egy ilyenen, vagyis en nem tudnam... Az is lehet, hogy most van naluk az a fazis amikor is a dolgokat megprobaljak helyretenni, rendbehozni a hazassagot. Kerdes mennyire lesz ez mukodokepes ezekutan. Engem felorolne a tudat, hogy mast kefelt a ferjem, honapokig. Nehez tema...ezert is gondolkodtatott el. Egy ilyen helyzetben oszinten megmondom foglalmam sincs en hogyan cselekednek. Boldog ugy mint elotte, nehezen lennek egy ilyen utan a hazassagomban szerintem. Viszont ott a masik oldal az egzisztencia, akar a gyerekek. Vagy mondjuk a korom, amibol kifolyolag azt erezhetem ennyi idosen es 2-3 gyerekkel az oldalamon mar nem kellenek senkinek. Nehez lenne 0-arol indulni esatobbi. Gondolom azert ez igen csak donto tenyezo lehet.

2018. ápr. 24. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!