Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miért nem mertek/akartok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem mertek/akartok kilépni a megszokottból?

Figyelt kérdés
Nem tudtam jobb kategóriába belőni a kérdést és a megfogalmazás sem túl jó de arra lennék kíváncsi (hátsó szándék nélkül) tehát nem vagyok sem megcsalt/megcsaló sem szerető, hogy adott mondjuk egy házasság, sok-sok éve tartó. Már vannak gyerkőcök is, de valamiért oda jut a kapcsolat hogy mondjuk megtörténik egy megcsalás. Persze tudom, sokan azt vallják hogy nem a monogámiára lettünk teremtve (de azért jól tudjuk, mekkora sérülést tud ez okozni a megcsalt félben) ergo ez sem a megcsaltnak nem jó, mert ahogy látom sok ilyen helyzetben lévő embernél, azért igen csak vívódik, hiába maradt együtt a párjával. Sem a megcsalónak nem jó valami, ha idáig jutott, hogy akár mással létesítsen szexuális kapcsolatot. Miért nem merünk, vagy akarunk kilépni ebből? Pro kontra, kíváncsi volnék ki miért maradt benne egy ilyen helyzetben. Sokszor olvasom azt is hogy azért, mert szeretem a párom. Oké, én ezt értem. De boldog az már nem vagy, sokszor így tűnik. Se te, akit megcsaltak, se ő, aki félrelépett mert valami hiányzott. És azt is értem hogy jobb valamit “megjavítani” mintsem eldobni, de itt a saját boldogságáról van szó az embernek. Láttam én már olyat is ahol azt vallották egy ilyen után jobb lett a házasság, de én azt gondolom a felszín alatt azért ez nem mindig így van és ez ennél sokkal bonyolultabb. Szívesen fogadok mindenféle véleményt és meglátást, szeretnék jobban belelátni ebbe.

2018. ápr. 23. 20:06
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
26%
"Comfort is the enemy of progress"
2018. ápr. 23. 20:40
 2/24 anonim ***** válasza:
42%

nálunk az volt, hogy egy pasival majdnem lett köztünk valami.

de neki párja volt, akivel nem volt boldog, szenvedett annyira, h. terápiára járt.

aztán a vége az lett, h. nem mert kilépni, maradt vele.

ő megmondta nekem kereken, h. bárcsak előbb találkozott volna velem, mde már nincs ereje újra építeni az egészet.

most szerintem azt hiszi, jobb lett a kapcsolata, a mostani... de ahogy írtad, ebben én sem hiszek.

az emberek nagy része iszonyú biztonsági játékos, és megriadnak, ha a komfortzónájukon kívülre kerülnek.

de mindenkinek 1 élete van, úgy bssza el, ahogy akarja.

easetünkben az volt a gond, h. az enyémet is elbszta azzal, h. hónapokig táplálta bennem az érzelmeket, mintha hajlandó lenne kilépni, beleszerettem, majd utána kibökte, h. sztornó.

de jobb is így, a töketlen faszikat vhogy nem bírom.

2018. ápr. 23. 20:43
 3/24 anonim ***** válasza:
61%

Hát igen, a ragaszkodás, a biztosat/"stabilt", amit már ismersz, nem ott hagyni a bizonytalanért, az elmúlt évek emléke. A gyerek ha van, meg ráadás.

Plusz sokan alapból úgy állnak hozzá, hogy ha nincs nagy probléma( nem alkoholista, nem veri, stb), akkor probléma sincs.

A langyos vízből eleve azért nehéz kiszállni, mert nem elég rossz/hideg ahhoz, hogy egyértelműen ki akarj szállni, de nem is annyira jó/forró, hogy tényleg jó. legyen. Könnyű így benne maradni...

2018. ápr. 23. 20:47
 4/24 anonim ***** válasza:
85%
99%-ban a gyerekek miatt.
2018. ápr. 23. 20:51
 5/24 anonim ***** válasza:
akkor az én esetem volt a maradék 1%.
2018. ápr. 23. 21:11
 6/24 anonim ***** válasza:
én már ott tartok, hogy a kínálkozó alkalomra várok. a gyerek miatt vagyunk még együtt.
2018. ápr. 23. 21:22
 7/24 anonim ***** válasza:
34%

Nalunk nincs gyerek de van szereto(m) aki szeretne velem uj eletet kezdeni. Mi tart vissza? Peldaul az h a hazassagom annak ellenere h baromi unalmas, nem rossz. A szex teljesen megszunt mert en nem kivanom ot (ezert van szeretom) de ezt leszamitva annak ellenere h vannak vitaink szeretjuk egymast es mukodik a hazassagunk.

A maradas masik oka h van kozosen felepitett egzisztenciank es abszolut semmi kedvem a nullarol elolrol kezdeni. A ferjemmel (mindketten masert) nehez esetek vagyunk es nagyon keves ember ert ugy, ahogy o. A szeretom egzisztenciaja kb minimalis, tehat neki egy kozepes kiadas pl: spa hotel (akar felesben is) problemat okoz. Engem ez most nem zavar, mert nem hat ki ram, de nem tudnek igy elni.

Aztan van az h beletettunk ebbe a hazassagba 8 evet ami (nalam) iszonyu sok ido. A ferjem 48 eves es annak ellenere h jo pasi, eddig mindenki elhagyta-ha en is elhagynam kb osszetorne a vilaga es tobbet nem allna fel a padlorol.

Szeretjuk egymas csaladjat es ok is minket tehat ha elhagyom egy szuper csaladot is vesztek nem csak ot.

Van meg az a tenyezo is h tudom h nincs tokeletes hazassag MINDEN hazassagban vannak hullamvolgyek csak mindig masert. A szereto sem kivetel ezalol, konnyu ugy szeretni valakit h nem elek vele egyutt es nem szembesulok a rossz szokasaival.

A ferjemmel szeretjuk egymast alapvetoen es o a legjobb baratom, neha a vilagbol ki tud kergetni, de nem iszik, huseges, nincs szerencsejatek,konkretan abszolut semmi. Masreszt pedig olyannak es ugy szeret ahogy vagyok.

Hulyen hangzik,de engem konnyu szeretni es meg konnyebb belemszeretni de megerteni es ugy szeretni ahogy nekem szuksegem van arra az baromi ritka. Neki en vagyok a kis vilaga, az eleteben a nagybetus NO es neha hihetetlenul tusko, de amig tobb a jo mint a rossz addig nem erdemes tavozni.

A szereto pedig alomszep, hatmillio kocka, isteni az agyban,jokat nevetunk egyutt hasonloak vagyunk....de kepes lenne egyutt elni a rossz tulajdonsagaimmal? Kepes lenne arra h me akarjon megvaltoztatni?

Fogalmam sincs. Azt tudom h baromi konnyu egy rossz dontessel elcseszni egy eletet es ha a hazassagom szornyu lenne,mar elmentem volna,de amig azt erzem h a ferjemmel osszetartozunk addig csak viszonyom van a szeretommel.

Hat ezert:-)

2018. ápr. 23. 21:43
 8/24 anonim ***** válasza:
83%

"... alapvetoen es o a legjobb baratom, neha a vilagbol ki tud kergetni, de nem iszik, huseges, nincs szerencsejatek,konkretan abszolut semmi. Masreszt pedig olyannak es ugy szeret ahogy vagyok."

1. szegény férjed

2. te nem szereted. akit szeretünk, nem áruljuk el, nem csaljuk meg, nem alázzuk meg.

ezt a szót szerintem ne vedd a szádra vele kapcsolatban, vagy pedig nem vagy tisztában a szó igazi jelentésével.

ezt a double life-ot szereted, ezt az életformát, szertő+férj, de nem a férjedet szereted, minden ellenkező állítás mély öncsalásról, az önismeret és az érzelmek ismeretének teljes hiányáról árulkodik.

3. olvasd el Sarkadi Imre kisregényét: A gyáva

ezt mindenki más is elolvashatja, aki 3 szögben van.

2018. ápr. 23. 21:54
 9/24 anonim ***** válasza:
56%

fuuujjj..ilyen gusztustalan sztorit mint a hetes..

undi..

#pontozzle :l

2018. ápr. 23. 22:13
 10/24 anonim ***** válasza:
0%

# 8 Jajj hagyjuk már.

Oké, nem szép dolog továbbra sem a megcsalás.

De nekem ne mondja senki, hogy az a párod, aki nem veszi észre, hogy " A szex teljesen megszunt mert en nem kivanom ot (ezert van szeretom)", az szereti a párját???

Neked nem tűnne fel, hogy a párod nem kíván már? A hétköznapokon is feltűnik, ha szereted a másikat.

A férjének is az önbecsülése kicsi, azért nem lép: mert jó, ha van, plusz fél hogy nem talál senkit/ más is ott hagyja. Meg amiért a nő.

Aki nemlátja hogy egy db gőzölgő fos a házassága, az szimplán hülye. Aki meg nem akar tudomást venni róla, az az legalább annyira gyáva és hibás, mint a másik..

Végső soron mindkettő ugyanazért ragaszkodik.

2018. ápr. 23. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!