Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsaltam a feleségemet és most bűntudatom van (? )
Megérdemelte?? Csak mert nincsen kedve szexelni? Szerintem ezzel nem követett el semmilyen bűnt a férje irányába... Igen, eshet rosszul a férjnek, bánthatja, lehet elégedetlen, dühös ... De ezzel Neki kifejezetten nem ártott! Ezért senki sem "érdemel" megcsalást. Várható volt, hogy előbb vagy utóbb sor kerül ilyesmire, de nem megérdemelten!
Én úgy gondolom ha egy házasság egy ideig jól működik (minden korrekt benne) és egy ponton túl már nem működik jól, annak biztosan van valamilyen kiváltó oka. Depresszió, betegség, esetleg egy másik fél a házasságon kívül, de akár egy gyógyszer mellékhatása is lehet, hogy a feleséged valóban nem kívánja a szexet, viszont ezzel az a probléma, hogy láthatóan ez Őt nem zavarja. Itt kezdődik a gond!
Én azt javaslom, mindenféleképp keresd meg századjára vagy ezredjére is Őt és addig ne hagyd ezt amíg ki nem mondja őszintén, hogy mi a gondja. Értesd meg vele, hogy valaminek történnie kellett a múltban ami miatt most itt tartotok. Nem gondolnám, hogy Te lennél béna az ágyban mert akkor az már hamarabb kibukott volna. Itt valami másról van szó.
A megcsalásról megvan a magam véleménye méghozzá az, hogy nem volt szép dolog! De nem ítélkezem fölötted, hiszen az ember gyarló, hibázik. Megbántad, ez teljesen oké de visszacsinálni már nem lehet! Itt két lehetőség van:
- Nem mondod el a feleségednek és törekszel a házasságod helyrehozására.
- Elmondod Neki és Ő valószínűleg elhagy, esetleg még depressziósabb, elutasítóbb lesz.
Ezt a Te lelkedre bízom, hiszen a Te életed, a Te házasságod. Ebbe más nem szólhat bele.
Nagyon fontos, hogy ezt megbeszéljétek a lehető leghamarabb. Megértem, hogy elgyengültél de nem tartom helyesnek, törekedj a jövőben arra, hogy uralkodj a vágyaidon. Ha pedig végképp nem tudsz, inkább válj el a feleségedtől és tiszteld meg annyival, hogy nem mellette fektetsz le más nőket!
kedves Hszirók !
minden hsz-t végig olvastam,hosszu volt,de sehol nem láttam,hogy a férj-férfi önkritikát gyakorolt volna !!
halooo ti mind hibátlanok vagytok ?gondold át: meghiztál? nagy hasad lett? sex közben nem törődsz a nejeddel?és most lett elege ebből..!/az én férjem volt ilyen 23évig !/
gondoltál arra,hogy megsértetted valamivel? megbántottad?
nézz a tükörbe őszintén !!!
62 éves vagyok és elmondhatom nyugodt szivvel,a férfiak sosem találják hibásnak saját magukat...se a házasságban se a munkahelyen elkövetett hibák miatt !
különben pedig ne gondoljátok kedves nö társaim,hogy az urak a jo házasságban nem lépnek félre !!
és az érzelem nélküli sex nem olyan súlyos megcsalás..
Pl: ha megtudnád,hogy a fiad félre lépett,elmondanád a menyednek ?
kérdezd meg tőle, hogy mikor ér rá beszélgetni
ülj le vele egy pohár valami mellett, és vedd komolyra a beszélgetést, mond meg neki, hogy ez igy nem mehet tovább, és ő hogy gondolja, hogy ezt igy lehet folytatni?
mert ha igy megy tovább akkor annak nem jó vége lesz, te akarod-e hogy vége legyen? igen v nem
ha nem, akkor kellene érte tenni.
1. van valakije, és a viselkedésével akarja elérni, hogy te megtedd azt amitől ő majd megszabadul tőled, és elmondhatja, hogy házasságtörő vagy és még a vagyonod is bánhatja.
2. benned van valami ami megváltozott és ő már nem fogad el vele, de megbántani sem akar.
vagy nagyon ügyes a taktikája és kiugrat téged a házasságból, nem ő lép ki, vagy nagyon az ellenkezője és tényleg hagyja és érdektelen arra ami ezután jön.
a leirtakból nem nagyon izgatja, hogy mi történik, mivel nem hajlandó a megjavitására /beletörödés,apátia/
Tudjátok gyerekek, van olyan, hogy elmúlik a szerelem. Akár egyik napról a másikra is megtörténhet. Nem kell ehhez semmi különös kiváltó ok, néha egyszerűen csak megtörténik és kész. Ha egy nőben ez megtörténik, nem egyhamar vallja be még magának sem. Bűntudata van, keresi a kiutat, a visszautat, újra szerlmes akar lenni, de persze ez nem így működik. Akár ez is lehet oka a héthónapi kapicánynak.
Na most, hogy a kérdésedre válaszoljak, legyen bűntudatod. Az enyhítő körülmények melletted szólnak ugyan, de a bűn megtörtént. S hogy bevalld-e? Szerintem ne. Lehet, hogy most kiábrándító dolgot árulok el; de nagyon sokan félrelépnek az életben legalább egyszer.
40 alatt még él az idealizmus, mindenki azt hiszi, hogy ő uygan soha nem fogja megcsalni a párját. Aztán mégis megtörténik. Az esetek többségében ez soha nem derül ki, s ugyancsak az esetek többségében ettől csak még jobban működik a házasság, mert az ember rájön, hogy az ő párja a szexben is jobb, mint bárki más. Ha mindenki beavallaná a félrelépését, darabokra szakadna a bolygó a rengeteg ajtócsapkodástól.
S hogyan tovább? Vidd el vacsorázni. Vegyél neki virágot. És ebben az oldott hangulatban próbálj meg beszélni a fejével A nők érzékeny lelkek, ezekből tudni fogja, mi a pálya. Kérdezd ki, de soha ne vádaskodj. Mutass rá hogy szereted, és hogy szükséged van az oldott estékre. Senki sem tudja megígérni neked, hogy bármi változik. Ez esetbensajnos le kell vonni a megfelelő konzekvenciát, és el kell válni. Az ember úgy van összerakva, hogy testi szerelem nélkül előbb-utóbb megbetegszik. Fiatal vagy még ahhoz, hogy kibírd a vágytalanság koráig, tehát újra és újra lesz valakid, újra és újra bűntudat gyötör majd, ami szintén betegséghez vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!