Hogyan vegyem rá a volt feleségemet, hogy menjen el dolgozni?
A helyzet:
Elváltunk, de van 2 ovis közös gyermekünk.
A volt feleségemnek van egy veszteséges kft-je.
Ezt erőlteti, de közben csak nő az adóssága a szolgáltatók felé.
Én tartom el őket, a lakáshitelt is én fizetem egyedül.
Ezt csak a gyerekek miatt teszem meg mert nagyon fontosak számomra, de ő ezzel visszaél.
A környezetem arra biztat, hogy hagyjam ott őket, és ne segítsek neki, még akkor se ha a tartozásai miatt elveszítjük a lakást.
Ha nem megy el dolgozni, akkor a bíróságra kerülnek a szolgáltatók követelései a nem fizetés miatt és akkor ráterhelik a lakásra. Ekkor a bank felmondja a szerződést. Végeredmény: lakás nincs, 0 ft marad kb.
ha most jól értem, akkor van egy közös lakásotok amire beterhelhetik a tartozást...
Nem tudod megvenni a feleséged részét? ha úgy is te fizeted a hitelt, akkor vedd meg töle azt a részt ami öt most megilleti. innentöl meg csak gyerektartást kell fizetned.
Vázoldl ezt így szépen fel neki ... ha kell írásban. Adj neki 3 hónap haladékot, aztán csukd be a pénztárcád.
Majd ha nekiállják szorongatni akkor el fog gondolkodni.
Még 6 évig nem módosíthatjuk a tulajdoni hányadot a szocpol miatt. :(
Bár most nem is tudnám kifizetni a hitelt, de 6 év múlva sor kerülhet rá.
Egyébként ez lenne valóban egy jó megoldás a lakás megmentésére vonatkozóan, csak a szocpolt akkor vissza kellene fizetni ha most bolygatnánk a tulajdont.
Ha elveszítjük a lakást nem kap bérlakást az önkormányzattól? Nem gondolnám, hogy egyből elvennék tőle.
Ha mégis, gondolom hozzám kerülnének.
Mármint milyen másik ingatlanra?
Kifizetem a feleségem részét, enyém a lakás.
Mi lesz az ő és az én szocpol részünkkel? (2x 1,2 millió)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!