Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a volt...

Hogyan vegyem rá a volt feleségemet, hogy menjen el dolgozni?

Figyelt kérdés

A helyzet:

Elváltunk, de van 2 ovis közös gyermekünk.

A volt feleségemnek van egy veszteséges kft-je.

Ezt erőlteti, de közben csak nő az adóssága a szolgáltatók felé.

Én tartom el őket, a lakáshitelt is én fizetem egyedül.

Ezt csak a gyerekek miatt teszem meg mert nagyon fontosak számomra, de ő ezzel visszaél.

A környezetem arra biztat, hogy hagyjam ott őket, és ne segítsek neki, még akkor se ha a tartozásai miatt elveszítjük a lakást.

Ha nem megy el dolgozni, akkor a bíróságra kerülnek a szolgáltatók követelései a nem fizetés miatt és akkor ráterhelik a lakásra. Ekkor a bank felmondja a szerződést. Végeredmény: lakás nincs, 0 ft marad kb.

2013. febr. 1. 12:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

ha most jól értem, akkor van egy közös lakásotok amire beterhelhetik a tartozást...

Nem tudod megvenni a feleséged részét? ha úgy is te fizeted a hitelt, akkor vedd meg töle azt a részt ami öt most megilleti. innentöl meg csak gyerektartást kell fizetned.

2013. febr. 1. 12:30
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Vázoldl ezt így szépen fel neki ... ha kell írásban. Adj neki 3 hónap haladékot, aztán csukd be a pénztárcád.

Majd ha nekiállják szorongatni akkor el fog gondolkodni.

2013. febr. 1. 12:31
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Ha bedől minden és nincsen munkája sem, még a gyerekeket is elveszik tőle. Szűkíteni kell a pénzelést(a teljes megszüntetés nem jó), hogy már ne lehessen tartható az állapot, akkor majd elmegy dolgozni.
2013. febr. 1. 12:34
 4/10 A kérdező kommentje:

Még 6 évig nem módosíthatjuk a tulajdoni hányadot a szocpol miatt. :(

Bár most nem is tudnám kifizetni a hitelt, de 6 év múlva sor kerülhet rá.

Egyébként ez lenne valóban egy jó megoldás a lakás megmentésére vonatkozóan, csak a szocpolt akkor vissza kellene fizetni ha most bolygatnánk a tulajdont.

2013. febr. 1. 12:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem kel a szocpolt vissza fizetni, a szocpolt simán át lehet ruházni másik ingatlanra is.
2013. febr. 1. 12:53
 6/10 A kérdező kommentje:

Ha elveszítjük a lakást nem kap bérlakást az önkormányzattól? Nem gondolnám, hogy egyből elvennék tőle.

Ha mégis, gondolom hozzám kerülnének.

2013. febr. 1. 12:58
 7/10 A kérdező kommentje:

Mármint milyen másik ingatlanra?

Kifizetem a feleségem részét, enyém a lakás.

Mi lesz az ő és az én szocpol részünkkel? (2x 1,2 millió)

2013. febr. 1. 13:00
 8/10 anonim ***** válasza:
És arra nem gondol, hogy simán elvehetik tőle a gyerekeket? Te nem szeretnéd, hogy a gyerekek nálad legyenek? Én ezt biztos nem hagynám és kérvényezném, hogy nálam legyenek, bármennyire is kegyetlen ez. Amennyiben a gyerekeknek is jó persze...
2013. febr. 1. 13:49
 9/10 A kérdező kommentje:
De, én szeretném hogy hozzám kerüljenek, de még kicsik és anyára van szükségük.
2013. febr. 1. 15:01
 10/10 anonim ***** válasza:
54%
Nem értem milyen szocpol részről írsz. Kifizeted a ráeső részt aztán tiéd a lakás, aztán mehet albérletbe. Mond meg, hogy ebbe a hónapba még kifizeted de ha nem tér észre akkor jövő hónapban már nem és mehet a híd alá, a gyerekek meg hozzád kerülnek. Soha nem lesz vége, minek keressen normális munkát ha te kifizeted a tartozásait.
2013. febr. 1. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!