Miért zavarja a feleségemet, hogy sokat eszek? Vagy tényleg ennyire zavaró lehet?
Sokszor megkérdezi, hogy miért eszek ennyit, hát azért mert éhes vagyok. Meg tudok enni 6-7 tojást kenyérrel, 3 tányér leves + második és sok-sok hús, egyszer megettem egyszerre 3 hambit, igaz utána fájt egy kicsit a hasam, majdnem hánytam is miatta de amúgy éhes voltam. Szerencsére nem látszik meg rajtam, 75kg vagyok, tehát nem ezért. Amikor nem vagyok itthon akkor csak kiönti vagy a kutya megeszi. Anyukámat nem zavarta soha, a feleségemen azt veszem észre, hogy őt igen. Nem eszem meg előle mert mindig marad meg amúgy is keveset eszik. Akkor mi lehet a gond?
26F
Arra nem gondoltál, hogy félti ez egészséged?
Mivel nem látszik meg, így is gyors az anyagcseréd magyarán gyorsabban "hal el" a szervezeted , gyorsabb az öregedés folyamata és ezt még le is terheled, azzal a kifogással megöntve ( mert a biológiai szükségleteket tekintve az) hogy éhes vagy.
Bárki be tudna nyomni éhgyomorra 3 hambit, de igazából a a szervezetnek erre egyáltalán nincs szüksége,ez csak hirtelen érzés, főleg hogy írtad, hogy ki is jött....
Ezt sokan nem tudják, de az agy a szomjúságot is éhségnek érzékeli, mennyit szoktál inni? (normál folyadékra gondolok) Ez is lehet a gond.
A probléma ott kezdődik, hogy ugye szeretnek az emberek enni, persze, hogyne szeretnének hisz jók az ízek és itt gond. Nem azért eszik az ember mert igazán szüksége van arra az ételre a szervezetnek( lásd a sok baromságot ami csak "E"-ből áll) hanem mert marha jó az íze, még ha felesleges is.
- Anyagi okok? Jó drága lehet ennyi kaját megvenni, elkészíteni..
- Egészséged féltése..sok zsír, kalória-> érelmeszesedés, túlsúly..
- Nem szeretem főzni különösebben, de miattad kell, mert álladóan ennél és gondolom nem mindig hideget.
Én ezekre tudok tippelni.
Ha nem hízol tőle, akkor nem gond. Bár kevesebb húst kellene enned. A fiam is sokat eszik, de nem látszik meg rajta. Kivizsgáltatta magát, de semmi okát nem látták a jó étvágyának. Vizet, teát is sokat iszik, tehát nem szomjúság "ellen" eszik.
Kiönteni, az a pazarlás, nem amit megeszel.
4. vagyok.
Ha iszol rendesen(1,5 liter minimum!) és tényleg rendben vagy egészségileg akkor egyszerűen az anyagcseréd ilyen gyors és szükség van a kalóriákra. Arra figyelj csak hogy ne egészségtelen ételek legyenek többnyire, és tényleg kevesebb húst egyél, mert az sem jó mindig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!