Miért zavarja a feleségemet, hogy sokat eszek? Vagy tényleg ennyire zavaró lehet?
Sokszor megkérdezi, hogy miért eszek ennyit, hát azért mert éhes vagyok. Meg tudok enni 6-7 tojást kenyérrel, 3 tányér leves + második és sok-sok hús, egyszer megettem egyszerre 3 hambit, igaz utána fájt egy kicsit a hasam, majdnem hánytam is miatta de amúgy éhes voltam. Szerencsére nem látszik meg rajtam, 75kg vagyok, tehát nem ezért. Amikor nem vagyok itthon akkor csak kiönti vagy a kutya megeszi. Anyukámat nem zavarta soha, a feleségemen azt veszem észre, hogy őt igen. Nem eszem meg előle mert mindig marad meg amúgy is keveset eszik. Akkor mi lehet a gond?
26F
"Az agy neuronjainak rengeteg energiára van szüksége. Bár az agy a test tömegének csak 2%-a, a szív verőtérfogatának Központi idegrendszer vérellátása 15%-a, a test teljes oxigénfogyasztásának 20%-a, glükózfelhasználásának 25%-a esik rá. Az agynak a túléléshez percenként 0,1 kilokalóriára van szüksége, ez az érték akár 1,5 kcal/min értékre is megnőhet keresztrejtvény-fejtés közben.[26] Ez a nagy energiaigény számos állatfajban korlátot támaszt az agy méretének."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!