Miért zavarja a feleségemet, hogy sokat eszek? Vagy tényleg ennyire zavaró lehet?
Sokszor megkérdezi, hogy miért eszek ennyit, hát azért mert éhes vagyok. Meg tudok enni 6-7 tojást kenyérrel, 3 tányér leves + második és sok-sok hús, egyszer megettem egyszerre 3 hambit, igaz utána fájt egy kicsit a hasam, majdnem hánytam is miatta de amúgy éhes voltam. Szerencsére nem látszik meg rajtam, 75kg vagyok, tehát nem ezért. Amikor nem vagyok itthon akkor csak kiönti vagy a kutya megeszi. Anyukámat nem zavarta soha, a feleségemen azt veszem észre, hogy őt igen. Nem eszem meg előle mert mindig marad meg amúgy is keveset eszik. Akkor mi lehet a gond?
26F
Én írtam, hogy 5 perc alatt megeszem az adagomat, amíg ő fél órán keresztül eszik. Sosem mértem még az időt, így nyilván képletesen értettem, de egyébként így is baromira lassú evő vagyok, a családban is mindig én fejezem be utoljára a kaját. Ámde ha mindketten lassítunk az evéssel, akkor sem vagyunk előrébb, neki ugyanannyival hosszabb ideig tart a kaja, mint nekem.
Én itthon azt tanultam, hogy amíg valaki eszik, nem állunk fel az asztaltól és rossz érzés is, ha én még eszek, a párom meg már pakolna el az asztalról, így én ezt sosem játszanám meg vele! Ott ülök mellette, amíg jól nem lakik, még ha idegtépő is.
ma 12:42
oké, nem azért írtam, hogy megszóljalak, csak mivel azt írtad 5 perc, gondoltam te is úgy szoktad, hogy hopp gyorsan bekapok valamit aztán letudva, csak mert nekem ez jött le és gondoltam leírom, hogy ez nem jó :)
"Ismertem valakit, aki rengeteget evett, mégsem hízott el soha, aztán kiderült, hogy a szervei vannak körülvéve zsírral, ami nagyon veszélyes."
Bizony, a BBC-n volt egy dokumentumfilm, amiben a műsorvezető normális testalkatú volt, szerintem még kicsit sovány is, megvizsgálták, és mondták neki, hogy annyira zsírosak a szervei, mintha túlsúlyos lenne.
Egyébként szerintem a napi 1,5 liter folyadék elég karcsú, azt olvastam, 1 liter/20 kg kell naponta. Tehát egy 50 kilós embernek kb. 2,5.
ma 14:01
nem tudom miért lettél leszavazva, de amúgy igaz a vízszámolás amit írtál, a 1,5 liter azért írtam , mert az a MINIMUM! amire a szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy még el tudja látni a saját feladatát.
Van aki elvan napi fél meg 1 literrel és azt mondja, hogy "de így is működök"
Ez mind szép és jó, csak a szervek ilyenkor egymás munkáját lassítják úgy, hogy az adott feladathoz elvonják a vizet a másiktól és ezt hiába magyarázod nekik, mikor ott vannak és segítséget kérnek bólogatnak, aztán visszajön, hogy nem lett jobban, aha és hát mennyit iszik? hát, ugyanannyit.....
Az én barátom is ilyen,vendégségbe 2-3 tányér megpakolt leves,meg 2-3szor jó sok másodikféle,plusz sütik,igaz majdnem 2méter,és szerencsére nem látszik rajta se.
Engem is néha bosszant, mert habzsolni szokott.
"egyszer megettem egyszerre 3 hambit, igaz utána fájt egy kicsit a hasam, majdnem hánytam is miatta de amúgy éhes voltam." - Na pont ez van vele is. Ha rájön az ehetnék,képes rosszullétig enni magát.Közbe persze nem érzi,de utána tudom,hogy csomószor rosszul lesz.
Aztán hallgathatom a nyafogását,hogy mozdulni se tud, fáj a hasa meg minden baja van.És még sajnálnom is kellene,azért mert nem volt képes visszafogni magát.:D
Én meg nem birom felfogni,hogy miért kell valakinek rosszullétig ennie magát? Mindig azt mondja birja még lefér,de én már tudom mi lesz a vége.
Ya meg még ami zavar,hogy a nasimat is csomószor van,hogy megeszi.(Amikor mindkettőnknek van,ő megeszi a magáét,én nem,erre másnap keresném,de ő már azt is megette,mert megkivánta.)Aztán még neki áll fentebb, ha szólok érte(kedvesen),hogy héé az az enyém volt,erre,hogy most jajj hát csak egy édességről volt szó,meg sajnálom tőle,vagy mi ?
Néha ez elmegy,na de állandó jelleggel,nem olyan vicces ám.
Szóval egy idő után igenis bosszantó tud lenni,bár az évek alatt már elfogadtam igy,és már úgy fel se húzom magam,de azért ez a falánkság nem egy túl előnyös tulajdonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!