Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért zavarja a feleségemet,...

Miért zavarja a feleségemet, hogy sokat eszek? Vagy tényleg ennyire zavaró lehet?

Figyelt kérdés

Sokszor megkérdezi, hogy miért eszek ennyit, hát azért mert éhes vagyok. Meg tudok enni 6-7 tojást kenyérrel, 3 tányér leves + második és sok-sok hús, egyszer megettem egyszerre 3 hambit, igaz utána fájt egy kicsit a hasam, majdnem hánytam is miatta de amúgy éhes voltam. Szerencsére nem látszik meg rajtam, 75kg vagyok, tehát nem ezért. Amikor nem vagyok itthon akkor csak kiönti vagy a kutya megeszi. Anyukámat nem zavarta soha, a feleségemen azt veszem észre, hogy őt igen. Nem eszem meg előle mert mindig marad meg amúgy is keveset eszik. Akkor mi lehet a gond?

26F

2013. jan. 12. 10:57
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
90%

Nem lehet, hogy inkabb az a baja ahogyan eszel?

Voltvegy baratom, aki szo szerint zabalt, mint egy diszno. Nem volt szep latvany. Amikor szova tettem, nem erzette mirol beszelek.

2013. jan. 12. 11:39
 12/32 anonim ***** válasza:
83%

Csak az a baj, hogy ki fog tágulni a gyomrod. Ideg alapon eszel ennyit. Már a nyakadig ér és még mindig éhség érzeted va. Ezt ki kellene vizsgáltatnod, amíg nem lesz nagyobb probléma. Van egy gasztroenterológus, aki az országban a legjobb. (tanít az orvosin is)Bajcsy kórházban vezető főorvos tanár. Dr Hamvas József

[link]

2013. jan. 12. 11:39
 13/32 anonim ***** válasza:
80%
A Medical centerben a magánrendelője van. Nagyon becsületes és nagy tudású, amit átlag orvosról nem lehet elmondani
2013. jan. 12. 11:41
 14/32 anonim ***** válasza:
83%
Saját magamból fogok kiindulni. Engem nem az szokott zavarni, ha a párom sokat eszik, hanem az, hogy nem állunk túl jól anyagilag, és ha főzök, ész nélkül nekiáll enni, nem gondol arra, hogy esetleg én is szeretnék enni belőle. Valamint ő ha unatkozik, akkor is eszik. Ezt ő is beismeri. Ha egy két óra múlva megkívánom az ételt (én nem tudok egyszerre sokat enni), sokszor már nem jut. Na engem ez zavar. (Az ő 1 adagja nekem 3 adagom kb) Így rengeteg pénzem megy el ételre, amit nagyobb részt én fedezek.
2013. jan. 12. 11:43
 15/32 anonim ***** válasza:
84%

Én csatlakoznék az utolsó hozzászólóhoz. A saját tapasztalatomat osztanám meg.

Nekem amellett, hogy anyagi problémát okoz a párom féktelen fogyasztása, mivel ha főzök neki, akkor azt én állom (nem élünk még együtt), ezen felül engem egy hosszú nap után az is zavar, hogy vacsorára én bekapom a kis adagomat kb 5 perc alatt, ő meg eszik fél órán keresztül még ebből kicsit, még abból kicsit. Csak nem hagyom ott, de nézni is kicsit unalmas megmondom őszintén, hogy csak tömi és tömi.

Nem szoktam érte szólni, de volt már olyan, hogy úgy készültem, hogy a maradék elég legyen másnap ebédre is, ami végül nem lett, mert amellett hogy a számított vacsorát befalta belőle, éjfél körül közölte, hogy ő megint éhes, kiment a konyhába és a másnapi ebéd adagját is megette. Ergo a délelőtti lustálkodásból megint főzőcskézés lett, mert a megmaradt kajából még én sem biztos hogy jól laktam volna, nem hogy ő.

Idegesíteni ugyan idegesít valahol, pláne ha 3000 forintot hagyok ott a boltban, a magamra szánt 800-1000 forint helyett, amikor sajnos nem vagyok olyan anyagi helyzetben, hogy ezt napi szinten megtehessem.

Ennek ellenére szeretem őt és talán csak meg kéne beszélnünk, hogy adjon bele a kajába ő is, mert én ezt nem bírom.

Rajta egyébként az éjszakai kaják kezdenek meglátszani, rakódtak le párnák itt ott. Megbeszéltük, hogy együtt kezdünk kicsit fogyózni, pár kiló minusz rám is rámfér. Én leudtam mondani az esti zabálásokról és a nasizásról, ki is kényszeríti belőlem, rámszól a boltban hogy ne vegyek semmi nasit, ezzel szemben, ő ugyanúgy képes pacal pörköltet enni az éjszaka közepén.

2013. jan. 12. 11:57
 16/32 anonim ***** válasza:
90%

Nekem a leírtakból úgy tűnik, nem azzal van a baja, hogy sokat eszel, hanem azzal, hogyan. Egy önkontroll nélkül hányingerig zabáló ember nem túl vonzó látvány, akárhogy is nézzük. És azt sem hiszem, hogy valóban annyira éhes lennél, hogy erre a mennyiségre szükséged lenne, ugyanis a szervezet nem olyan hülye, hogy kilökje magából a számára fontos táplálékot.

Én azt tanácsolom, figyelj oda magadra, és próbálj meg lassan enni! Akármilyen éhesnek is érzed magad, tudatosítsd, hogy nem kell kapkodnod, senki nem eszi el előled az ételt. :) Lassan, komótosan, mindent alaposan megrágva egyél, lehetőleg kicsiket harapva, kicsi adagokat a szádba téve. Így lesz ideje a gyomrodnak érzékelni, mennyire van valójában tele, és nem jársz úgy, hogy rosszullétig zabálsz. Inkább egyél egyszerre keveset és tarts szüneteket, igyál vizet, beszélgess a pároddal a fogások között, hogy a gyomrod meg tudjon nyugodni, érzékelje a telítettségét és ne küldjön hamis "éhségjeleket" az agyadnak.

Nem biztos, hogy így jelentősen kevesebbet fogsz enni, mert lehet, hogy tényleg ennyi kell a szervezetednek. DE! Sokkal kellemesebb társaság leszel evés közben és rosszul sem leszel többet. Női szemmel egy eszét vesztve zabáló férfi kifejezetten visszataszító, sajnos volt "szerencsém" ilyen pasiba botlani... Nem az zavart, mennyit evett, hanem ahogyan csinálta, és ő is sokszor rosszul lett a végére, de egyszerűen nem bírt magával és zabált, mint egy állat. Hát mit ne mondjak, hamar elmúlt a varázsa a kapcsolatuknak...

2013. jan. 12. 11:59
 17/32 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó előtti vagyok ismét. Igen, mi sem élünk együtt, és szinte soha nem ad bele a kajába. Volt jópár vitánk ebből, akkor egyszer fizette a felét, aztán persze megint elfelejtődött. Ha szökőévben egyszer én mentem hozzá, akkor ha enni akartam, le kellett menni a boltba kajáért...

Ha meg nem főztem, nagy duzzogva rendelt pizzát, amit ugyan ő fizetett, de ugyebár én megettem 2 szeletet, ő meg 6-ot. :-) Ha sok pénzem lenne, ezek nem zavarnának, de sajnos nincs sok...

2013. jan. 12. 12:02
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt hozzátenném, a "percekhez" hogy az csinálja jól aki nem 5 perc alatt tömi be. Persze itt a mennyiségen kívül értem, a kis mennyiséget is lehet 20 percig enni, mert akkor kezdődik el az agyban a telítettség érzet keltése. nem jó ha hamar megvan az evés, hamarabb érződik majd az éhség.
2013. jan. 12. 12:17
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom furcsallja, hogy egy ember hogy tud ennyit enni, tovabba azzal is egyetertek, hogy az allandoan lakmarozas nem tul felemelo latvany es onkontroll hianyara vall. Es nyilvan az egeszsegedet is felti; peldaul mar 1 db tojasban is tobb koleszterin van, mint amennyit egy nap legtobb meg szabadna enni, nem hogy 6-7ben. Nem akarja, hogy 30-35 evesen infarktust vagy gutautest kapj.
2013. jan. 12. 12:20
 20/32 anonim ***** válasza:
55%
:))))))) Néha, tőlem is meg kérdi a nejem, nem kéne kicsit kevesebbet enni? Hová fér beléd ennyi? Ő, kb tized részét eszi mint én. Különösebben azért nem zavarja. Inkább a boltba néznek ferde szemmel, hová viszek 3-4 kiló kenyeret, kétnaponta.:)))))
2013. jan. 12. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!