Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Ha igazán szeretsz valakit,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha igazán szeretsz valakit, akkor miért gond, ha megcsal téged?

Figyelt kérdés

A valódi szeretet önzetlenségen alapul. Ami neki jó az neked is jó.

Ha a tartós kapcsolatodnak attól jobb lesz élete, hogy másokkal is lefekszik, az miért gond számodra?

2013. jan. 10. 17:48
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:

A személyem lényegtelen a téma szempontjából, mert nem én találtam ki ezt, még ha egyeseknek újszerűen is hangzik,

Ehhez nem kell drogosnak lenni és elmebetegnek, csupán tudni kell megkérdőjelezni a fennálló közmegegyezést. miszerint a hűség jó, és a szerelmem az én testi lelki tulajdonom.

2013. jan. 10. 18:31
 32/64 anonim ***** válasza:
31: Hát azért nagyon kevés ember élhet a planétán az euro-atlanti kultúrkörben, aki ezt a testi-lelki tulajdonlást így gondolja... legalábbis én egyet sem ismerek.
2013. jan. 10. 18:36
 33/64 anonim ***** válasza:

Amúgy meg az ember szabadon dönthet, még egy párkapcsolatban is (ezt azért írom mert mintha a kérdező a szabadságot hiányolná a kapcsolatban). Dönthetsz úgy hogy megcsalod a másikat viszont ha tudod hogy ennek ő finoman szólva nem fog örülni tehát körülbelül tudod mik lesznek a következmények és nem akarod vállalni a tetteid következményeit (sőt még te hivatkozol arcátlanul az önzetlen szeretetre) akkor nem vagy felnőtt ember, csak egy kisfiú/kislány aki csak csokit enne egész nap ha tehetné, de pl. a főzeléket nem hajlandó elfogyasztani.

És itt a másik bökkenő: ha te csokit eszel megállás nélkül, egy idő után nem fogod értékelni a csokit hiszen szokványossá válik. Félreléphetsz fűvel-fával, bele fogsz fásulni, csak idő kérdése mivel ott nem szerelmeskedés lesz, testi-lelki egyesülés hanem dugás. Nagybetűs DUGÁS, nyálkahártya-csiszolás, nem több! (Ha már Csernusosan írsz akkor én is, tűz ellen csak tűzzel lehet fellépni)

18:12-es voltam

2013. jan. 10. 18:37
 34/64 Ivan Iljics ***** válasza:

Ahogyan korábban mondtam, (és a kérdező is ezt mondta), ennek a gyökerei a vallásban keresendők. A vallás határozza/határozta meg kultúránk nagy részét.

A kultúránk része a hűség értékként való felismerése.

Ha olyan környezetben nevelkedtünk volna ahol a párkapcsolat nem feltétlenül jár ilyesfajta kötöttségekkel akkor nem zavarna senkit ha a párja hűtlen lenne. De ez nem a mi kultúránk.

Szóval azért gond, mert ezt nevelték belénk. Lehet nem szeretni, ahogyan azt is hogy nincs négy kezünk vagy hat lábunk (király lenne), de nem lehet tenni ellene.

Esetleg hazudhatunk magunknak és szembefordulhatunk egy többszáz éves tradícióval, neveltetéssel, kultúrával. De az nehéz, kényelmetlen és különben is minek csinálnám, ha nem találok ehhez az életmódhoz partnert?

2013. jan. 10. 18:40
 35/64 anonim ***** válasza:

23-as vagyok, még annyi, hogy akit szeretek, azzal szemben nem csalok. Sehogy.

Én (csak a saját nevemben nyilatkozok), ha valakit szeretem, testileg csak őt kívánom, nincs szükségem mások testére. Mivel nem vagyok már kis izgága kamasz, akit a hormonjai irányítanak és a szex nálam inkább érzelmi alapú, még akkor sem, ha valamiért hosszabb ideig nem lehet szexuális kapcsolatom a párommal.

Már megtanultam, hogy egy kapcsolat úgy működik igazán jól hosszútávon, ha a felek hasonló érzésvilágúak, hasonló a világnézetük, az elképzeléseik, az erkölcsi normáik (ne menjünk bele, ez kinél minek a hatására alakul ki, de mindenkinek van ilyen, mindenkinek! vannak dolgok, amiket helyesnek tart, vannak, akiket nem).

Ezért pl. nekem és a páromnak, aki hozzám hasonlóan érez, egyáltalán nem képezi a szeretet részét a megcsalás (ami ellentmond önmagának, mert nincs olyan, hogy megengedett megcsalás, maximum nyitott kapcsolat).

Én hallottam már olyanról, hogy párok nyitott kapcsolatban élnek, ha ez az ő lelkületüknek megfelel, tegyék.

A legfontosabb, hogy ilyen szempontból is (mint sok más téren) hasonló érzésvilágú, lelkületű emberek alkossák a párt.

2013. jan. 10. 18:42
 36/64 anonim ***** válasza:

34: A vallás (egyház!) az élethosszig tartó hűséget tanítja, mégis sokan minden gond nélkül váltogatják sorozatban a partnereiket, és HÍVJÁK ezt monogámiának nyugodt lélekkel - holott ez nem az!

No, ha a vallás annyira meghatározó volna, mint írod, hogyan lehet ez akkor mégis?

2013. jan. 10. 18:43
 37/64 anonim ***** válasza:
Még ha elszakadok is a közmegállapításoktól akkor is erénynek tartom ha valaki hűséges (ha ne magyarázzam el hogy az mért jó magában mint fogalom) és ha a pasim megcsal az viszont veszettül fáj akárhogy fogom is fel a dolgot, közhelynek hangzik de mindíg van szintkornban az agy meg a szív. A szerelem pedig önző dolog ezt nem vitatom lehet a morális értékeit boncolgatni ettől független dobnám a pasim ha megcsalna mert bár nagyon szeretem egy életre megrendülne benne a bizalmam. A te felfogásod kérdező nekem rettenetesen kifacsartnak tűnik, ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye. Ennyi erővel bánthat másokat mert neki az jól esik és az neked is jó lenne? Ha részegen elverne mert épp olyan kedve van és neki jó akkor neked is? Ez lelki síkon ugyanúgy működik, az emberek nem egyformák, ami az egyiknek jó az a másiknak nem. Én az alaptételed is támadnám mert az hogy a valódi szeretet önzetlenségen alapul hatalmas baromság eleve nem tudom honnan vetted, igen az emberben megvan ez a tulajdonság de ha a kapcsolataiban mindíg teljesen önzetlen lenne abba belepusztulna mind fizikai mind lelki értelemben. (extrém példa a kaja átadás, kevésbé extrém az átvett feladatok)
2013. jan. 10. 18:50
 38/64 anonim ***** válasza:

"...csupán tudni kell megkérdőjelezni a fennálló közmegegyezést. miszerint a hűség jó..."

Hogy jössz te, kedves kérdező, vagy bárki ahhoz, hogy megkérdőjelezze azt, hogy kinek mi a jó, kit mi tesz boldoggá és kinek mit jelent a szeretet, vagy egy kapcsolat? Egyáltalán hogy is gondolhatod, hogy mindenféle kifacsart érvekkel vitathatók alapvető emberi érzések?

Egy tartós kapcsolatnak általában nem attól lesz jobb, ha másokkal lefekszünk, akkor az erre szánt energiát fordíthatnánk akár a családunkra is.

De ha vannak, akiknek mégis ettől lett jobb a családi életük, legyen. Csak nem kéne ezt másokra erőszakolni, mert vannak, akiknek megragad a kapcsolatuk a fizikai szinten, vannak, akiknél azért mélyebb érzések, erősebb összetartozás jellemzi.

2013. jan. 10. 19:00
 39/64 anonim ***** válasza:
Igazad van! Ezt holnap elmondom az asszonynak is! Kiváncsi leszek mit szól hozzá.
2013. jan. 10. 19:04
 40/64 anonim ***** válasza:
40-es, tuti megértő lesz! :D
2013. jan. 10. 19:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!