Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha igazán szeretsz valakit, akkor miért gond, ha megcsal téged?
A valódi szeretet önzetlenségen alapul. Ami neki jó az neked is jó.
Ha a tartós kapcsolatodnak attól jobb lesz élete, hogy másokkal is lefekszik, az miért gond számodra?
Hát ezen besz@rtam :)
Ekkora baromság hogy pattanhat ki egy ember fejéből??
Tudtam h sok hülye nő van, de hogy valaki ennyire hülye legyen...
A 12. vagyok.
16-ra:
részben igazad van, egyben viszont tévedsz.
Ha magadat nem szereted, nem tudsz mást sem szeretni.
Aki birtoklási vágytól szenved, pont hogy az önszeretet híján van.
Aki promiszkuis, szintén.
Aki hagyja, hogy bántsák, szintén.
Ha valaki megcsal, az azt jelenti, hogy valamiért nem elégedett velem, vagy nem vagyok neki elég. Az én értékrendem és világnézetem szerint a szexualitás olyan intim kapcsolat, amiben két ember nemcsak lelkileg, hanem fizikailag is összekapcsolódik és akkor a legjobb, ha ezt olyan valakivel tehetem meg, aki a társam. Ha van ilyen valaki és mégis inkább valaki másra, vagy másra is vágyok szexuális téren, akihez érzelmileg esetlen közöm sincs, akkor abban a kapcsolatban valami hiba van.
Ha egy tartós kapcsolat jobbá tételéhez az kell, hogy egyik fél másokkal is lefeküdjön, abban a kapcsolatban a szexualitás nem megfelelően működik.
Ezért gond.
"Felvetődik a kérdés, hogy ti kit szerettek egy párkapcsolatban: a párotokat, vagy magatokat? Minden jel az utóbbira mutat.
Vegytiszta önzés, amit a többség csinál. Ki akarja sajátítani azt, akit állítólag szeret. A valódi szeretet nem birtokláson alapul."
Persze hogy nem birtokláson alapul. DE. Ha te hűséget vársz a másiktól de te ezt nem adod vissza az is vegytiszta önzés! Amit kapsz azt adod vissza, különben önző vagy! Ha egyikőtöknek sincs problémája azzal ha a másik félrekacsint (amit kétlek hiszen másképp nem lenne most itt ez a kérdés) ám legyen. Ti érzitek mi jó és mi nem. De önzetlen szeretetre hivatkozni amikor megcsaltad a párodat finoman szólva arcátlanság.
Én a helyedben még csak számra se venném a "szeretet" szót hiszen azt se tudod mi az.
Érdekes dolog a hűség, mint megkérdőjelezhetetlen dogma.
Az egészet a történelmi egyházak találták ki, de érdekes módon beépült azok tudatába is, akik ateisták és magasról tesznek a vallásra.
Szebb és szabadabb élete lehet annak, aki nem önző módon szeret, hanem képes nyugodtan szemlélni szerelme boldogságát.
Köszönöm a válaszokat, később majd tételesen reagálok.
A dolog marhára egyszerű
Ha valakivel jó a szex, de amúgy ostoba, és nem vagyok 1 hullámhosszon, akkor hívod fel ha kanos vagy és nem tervezel vele.
Ha valakivel jó beszélgetni, megértő, minden lelki dolog a helyén van, de a szex nem működik, az a kapcsolat ként halálra van ítélve, ezt hívják barátságnak.
Ha minden jó, a szex meg az egyéb dolgok is, AKKOR vagy jó kapcsolatban.
Ha a kettő közül valamelyikért a szomszédba kell menni, ott már mindegy.
Saját magadat vered át ezekkel a kijelentésekkel, elvakultan szerelmes vagy, és mindent el akarsz nézni, holott szerintem te is nagyon jól tudod hogy ez így nem működik, csak valamiért félsz továbblépni, és elzavarni őt. Nem akarsz egyedül maradni, nem akarod elfelejteni így inkább nyeled a békákat. Ha téged ez a dolog nem zavarna, akkor nem írnál ki ide ilyen kérdést.
Azt mondod hogy itt mindenki önző? Egy kapcsolatban EGYMÁSÉRT van a 2 fél, te érte, ő érted. Ha ő másnál keresi a szexuális boldogságot, akkor ez már megbomlott. Ő nem érted van, hanem MAGÁÉRT, tehát Ő az aki igazán ÖNZŐ, mert nem nézi hogy neked ez jó e vagy rossz. Soha nem tudnám így megbántani a párom, nem tudnék a szemébe, sőt tükörbe nézni ha már odáig jutna a kapcsolatom hogy meg kell csaljam.
én most is kiváncsi lennék a fejére , és arra hogy hány éves, hol lakik , kivel mit dolgozik, hány barátja van, hány párja volt már eddig, és meddig tartottak a kapcsolatai ha voltak már egyáltalán. és arra is h milyen a családja.
és hogy nincs e valami káros szenvedélye, alkohol, drog
Muszáj szóvá tennem:
"hány párja volt már eddig"
Az embernek, ahogy a cipőnek is, EGY párja van.
Nyelvi képtelenség, amiket mondanak sokan!!
egyébként érdekes a kérdés, és valóban önzés sokszor ami kapcsolatokban van. viszont én pont a Te verziódban látom az elméleteddel az önzést. az egyik fél szereti a másikat, a másik megcsalja, mert nem szereti. aki megcsal, az önzö, mert a megcsalás oka eleve a mély önzöség (ezt most nem részletezem, miért). nézzük a másik fél oldaláról: azt mondod, valódi szeretet, önzetlen. ha önzetlen vagyok, akkor a másiknak is jót akarok. Ha a párod megcsal, akkor neki nem jó. Akkor lenne jó, ha harmonikus lenne a kapcsolat. Szeretetben. Ez olyan, mintha alkoholista párodnak önzetlenségböl elfogadod, h igyon, csak mert szereted. Attó az egy piától ott és abban a pillanatban jobb lesz az élete. Szóval a megcsalás sehogy sem jó. Aki azt hiszi, h egy tartós kapcsolat a megcsalástól jobb lesz, az alapjaiban téved.
Attól még h megcsal a párod szeretheted öt, és önzetlenül is. De ez a szeretet nem kell h egyetértéssel, asszisztálással vagy következmények nélkül nyilvánuljon meg. Máshogy fogalmazva, ha a barátnöm megcsalna, megpróbálnám még utána is szeretni, és megbocsájtani, megpróbálnám a hibáimat is átgondolni, h miért tette. De abban a pillanatban befejezödne a kapcsolat. 30f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!