Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Meddig kell “hajtani”?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig kell “hajtani”?

Figyelt kérdés

Néhány szó magamról:

50 éves vagyok. 4 gyerekem van. 3 lány 1 fiú. (A fiú a feleségem első kapcsolatából. 2 éves kora óta én nevelem) Régió vezető vagyok egy Lengyel-Magyar autóipari cégnél. Tavaly volt egy szívinfarktusom, napi 12 órát dolgoztam, h-v-ig, kávé cigi stressz. Közben a feleségem megcsalt.

Ő 43 éves, a fiunkat 17 évesen szülte, 19 éves korától én tartom el őket. Később se dolgozott. Eddig csodálatos házasságunk volt. Mikor megtudtam, hogy megcsalt hónapokig veszekedtünk, de most már csak a válással foglalkozom. Nem nagyon beszélünk.

A kérdés:

Eddig azért hajtottam, hogy mindent megteremtsek a családomnak. Még az infarktus se zökkentett ki. Amikor jobban lettem vissza mentem dolgozni.

Most viszont van egy laza kényelmes nyugis állás lehetőségem.

Viszont fele a fizetésem.

Szóval, ha váltok az nekem jobb. Viszont kevesebb jut gyerektartásra, azaz a válás miatt kevesebb jut a gyerekeimnek, és még a fizetésem is kevesebb lenne. Dupla bukó, de nem tudom kell-e ezzel törődnöm. Vagy engedjem el? Hiszen a gyerekeket a feleségem elviszi. A házat eladjuk, két kisebb lakásba költözünk.

De valahogy akkor is bűntudatom van hogy nem hajtok annyira mint rég.

2023. dec. 9. 19:05
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Persze. Attól még a gyerekeim. De 50 évesen arra készültem, hogy felnő és befejezi az iskolát mind a négy. (Nagyok már közép és felső oktatásban vesznek részt) majd ketten várjuk a feleségemmel az unokákat.

Most vagy magányos leszek vagy megpróbálok 50 évesen csajozni.

Mindez mellett ha nem hajtok annyira kevesebb a pénz. Így ezt a gyerekek is megérzik. Nem olcsó sem a főiskola sem három középiskolás lány. Szóval valahogy azt érzem nem lassíthatok… eddig a család gondolata hajtott de most elfogyott a lendület. Csak bűntudatom van… nem értem miért.

2023. dec. 9. 21:46
 12/23 anonim ***** válasza:
85%
8-as válaszoló vagyok. Az egyetemista gyermeked nyugodtan vállalhat az egyetem mellett részmunkaidős állást. Esetleg át is mehet levelezős szakra, hogy tudjon dolgozni teljes állásban. Szerintem egy huszonéves részéről nem elvárható, hogy apu pénzén dőzsöljön amíg egyszer valamikor talán lediplomázik. Tudom, hogy mindent megadtál nekik eddig, de ne te fordulj már fel, hogy átlagon felüli életszínvonalat biztosíts 5 embernek! Ezt azért ne má'! Ha nagyon megszorultok, akár a középiskolás lányok is mehetnek diákmunkázni. Nem keresnének sokat, de a zsebpénzük meglenne legalább. Ennyire ne tolj mindent a sggük alá, mert életképtelenek lesznek mire kilépnek a nagyvilágba! Tényleg mi magunk neveljük az életképtelen generációt. Én tulajdonképpen 20 éves korom óta dolgozok. A testvéremet a szüleim tartották el amíg az egyetemen le nem diplomázott. Tudod mikor ment el dolgozni? 27 évesen. Eldolgozgatott 1 évet, terhes lett, most meg anyámék nyakàn élősködik a férjével 30 évesen is. Ezt a szüleim tolták el, hogy nem küldték el dolgozni időben. Szerintem téged azért rendesen kihasználnak. A fiadban is legyen már annyi, hogy ne a szívbeteg apja hajtsa a belét, hogy le tudjon ülni zabálni az asztalhoz, meg legyen kocsija, okostelcsije meg tudja a bánat milye még. Hiszen te írtad, hogy eddig nagylábon éltetek. Itt az ideje, hogy a fiatalok és a feleséged is kivegye a részét a melóból. Nem gondolod?
2023. dec. 9. 22:08
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
És ha lesz még egy infarktusod, akkor jobb lenne nekik? Ez nonszensz. 50 évesen épp itt az ideje, hogy magadra is gondolj, mármint, hogy mit szeretnél igazán csinálni és milyen testben fogod eltölteni az életed - ami hálásan szolgál vagy ami a börtönöd. A gyerekeid meg, ha jóban vagy velük, simán dönthetnek úgy (14 év felett hivatalosan is kérhetik), hogy nálad lesznek illetve te is kérheted az osztott felügyeletet. Mi is mozaik család vagyunk és a férjem kamasz gyerekei egyre többet vannak nálunk, mert itt jobban érzik magukat.
2023. dec. 9. 23:10
 14/23 anonim ***** válasza:
75%
Hát a legidősebb fiad 26 éves, őt nagyon nem viszi már sehova és gyerektartást sem kell fizetned. Többi gyerek hány éves?
2023. dec. 9. 23:15
 15/23 anonim ***** válasza:
76%
14-es vagyok: 13-as jókat ír. A gyerekeidnek sem lesz jó, ha pár év múlva meghalsz. Gondolom már a legkisebb gyerek sem pici, nyugodtan lehet váltott elhelyezést kérni (nem kell hetente váltaniuk, lehet 2 hetente-havonta), így privát életetek is marad. A lakáson kívül van megtakarítás is gondolom, amit feleztek ha nincs házassági szerződés, majd az jobban fog fogyni, hogy a gyerekek iskolázását, életkezdését tudjátok úgy támogatni, ahogy terveztétek. És akkor ezt a kérdést meg lehet mutatni azoknak, akik nem értik miért kell nagyon átgondolni, hogy anyuka csak háztartásbeli legyen, mert ő elég nagy kakiban lesz anyagilag.
2023. dec. 9. 23:19
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Semmivel se lennél beljebb, ha tovább hajtasz, és két év múlva el is visz az valami betegség. Te erre a családra nem számíthatsz, a feleséged csodásan megbecsülte az életet melletted, és csak reménykedj, hogy a gyerekeid nem csak az atm-et látják benned. Egy életed van. HA te a nyugisabb állást akarod, akkor menj abba az irányba. Nyilván a gyerekeid nem tehetnek arról, ahogy az anyjukkal a kapcsolatod alakult, és alóluk nem szép kihúzi az eddigi talajt, de ez van, ha ez kell az egészségedhez, akkor csináld ezt. Mérlegeld, hogy Te meg tudsz-e élni belőle úgy, hogy lekapják a 3 közipiskolás után a gyerektartást, és ennyi a dolgod. Az mondjuk érdekelne, hogy az asszony honnan szerzett munkát úgy, hogy sose dolgozott még életében, és abból el is tudja tartani magukat...
2023. dec. 10. 06:56
 17/23 anonim ***** válasza:
84%
Azt javasolnám, hogy pihenj egy kicsit. Plusz ha ő volt az, aki nem értékelte a jólétet, nem hiszem, hogy megérdemli, hogy azért hajts továbbra is, hogy ő jól éljen (azt, hogy mire költi a gyerektartást, nem fogod tudni ellenőrizni). A gyerekeknek megadhatsz és megvehetsz bármit direktben anélkül, hogy őt túlpénzelnéd. Az ilyen ember -a feleséged- megérdemli, amit kap.
2023. dec. 10. 09:31
 18/23 A kérdező kommentje:

Sokan azt javasolják lassítsak, pihenjek. 18 évesen katona lettem. 19 évesen leszeretem. Azóta dolgozom. Nehéz másként élni…

A fiam már mesterképzésre jár, mellette “dolgozgat” ő igazából szinte már önellátó. Havi 30e ft-ot utalok neki, meg a telefonját én fizetem, a többit megoldja. A lányok már más kérdés, nem igazán az ő hibájuk én nevelten így őket… kényelemben, szeretetben, biztonságban, jólétben voltak eddig.

Sajnos az anyjuk nem törődött a következményekkel, így most lekerül a burok, a lányokról.

Ezért érzem, hogy most még nem lassíthatok, hogy legalább az anyagi oldal stabil maradjon. De ahogy írjátok az se jó ha kapok még egy rohamot… és őszintén? Már nem is nagyon bírom… elfogyott a lendület.

Mostanában csak olvasgatok a szobámban, néha főzök, valamit (ez a hobbim) de már nem hiányoznak az üzleti megbeszélések, a késő estig nyúló tárgyalások.

Elfáradtam és a motiváció se az igazi.

A gyerekek imádnak, nem csak a pénz miatt. A középső lányom karácsonyra csokit és integető japán macskát kért. (Vagy kínai az a szerencsehozó hülyeség) a többi meg néhány felsőt…

Nem vadulnak, de én akkor is úgy érzem ha nem hozom haza a megszokott 8-900e ft havonta akkor tőlük veszem el.

Az új munka ennek kb a felét fizetné.

Nagyon tetszik, de nem merem meglépni.

2023. dec. 10. 10:49
 19/23 anonim ***** válasza:
75%
8-900ezer nem az a pénz, amiért megéri megszakadni. Plusz ahogy mások is írták, ha meghalsz, vagy belerokkansz, ugyanúgy elveszítik a biztonságot, csak már apjuk sem lesz. Jobb ezt tudatosan meglépni szerintem.
2023. dec. 10. 11:32
 20/23 anonim ***** válasza:

Há nagyon sajnálom hogy így alakult az életed. Megérdemeltend volna a szép családi idilli. Nem értem a feleséged.

Tudom nem a kérdésre válaszolok, de miért csalt meg a feleséged azt lehet tudni?

2023. dec. 10. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!