Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelt kérdés
Ha van egy hölgy, aki kikerülvén a felsőoktatásról, elhelyezkedik első munkahelyén - végzettségének megfelelőn az állami szektorban -, ám többre vágyván öt év múltán jelentkezik a felettes szervhez (illetékes minisztériumhoz) munkavállalónak, ahová elképesztő szerencséjére fölveszik, s így megvalósulván fél évtizede dédelgetett álma, kiküldik külképviseletre dolgozni, vihetvén magával férjét is (akivel akkor már kilenc éve együtt éltek, másfél éve pedig házasságban), majd két év múltán összejön céltudatosan ott a külképviselet egyik vezető munkatársával - aki innentől biztosítja számára azt az életszínvonalat, mit a fölszarvazott férj nem volt képes (többszintes családi ház, az eddigieknél magasabb szintű nyaralások - nemcsak ócska horvát, uncsi szlovén tengerpart -, különböző országok külképviseletein való elhelyezkedés - Ausztráliától Kanadán s Litvánián keresztül, Egyiptomon s Bolívián át Törökországig - kilátása sat.) -, megcsalván, megalázván s eldobván így a vele együtt évek óta kint élő férjét (megszegvén néki tett templomi hűségesküjét: jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben azt mondván: "ilyenkor önzőnek kell lenni, csak a saját boldogságodat kell nézni, nem szabad szánalomból a másikkal maradni, majd talál magának valakit, nekem is csak egy életem van, ebből kell kihoznom a maximumot, a férjem - ki amúgy a tenyerén hordozta s kinyalta a fenekét - már nem tudja azt biztosítani, amire én karriérileg, anyagilag, életvitelileg vágyom, ígyhát szükséges szintet lépnem a saját jól fölfogott érdekemben"), akkor ez elítélendő, vagy a hűség, lojalitás kitartás már elavult, meghaladott, érvényesülésünket csak gátló elvárások és praktikusan kell kezelni az élethelyzeteket: el kell venni, amit az élet felkínál, nem túlgondolni a dolgokat, nem erkölcsi skrupulusok szerint dönteni, hanem kizárólag a magam érdekeit szem előtt tartani...?

2023. okt. 27. 04:44
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/2244 anonim ***** válasza:
96%

"Tudod, ez úgy működik, hogy a külképviselet biztosít a házastársnak megélhetést, munkát..."

Csodálkoznék, ha így lenne. Konkrétan milyen munkát végzett hősünk a külképviseleten "házastársként" és milyen javadalmazásért?

2023. nov. 22. 09:33
 172/2244 A kérdező kommentje:

165-ös: "nála jóval sikeresebb és jóval többet kereső férfi"

Apuci több évtizede vezető diplomata, mangalicának a kisujját sem kellett mozdítania a "sikeréért", még célirányos végzettsége sincs (sima bölcsész, semmi diplomataképző): egyszerűen csak beleszületett a jóba...

2023. nov. 22. 09:33
 173/2244 A kérdező kommentje:

171-es: "Csodálkoznék, ha így lenne"

Pedig így műxik. Miért, szted miként...?

2023. nov. 22. 09:34
 174/2244 anonim ***** válasza:
96%

Úgy, hogy kimész és keresel magadnak a szakképzettségednek megfelelő munkát, vagy ha azt nem találsz, akkor raktáros leszel, vagy segédmunkás és eltartod magad.

Eléggé elítélendő, hogy szegény nő megunta a tehetetlen paprikajancsi férjét és elvált tőle, mert haladni akart az életben és jövőt szeretett volna biztosítani a leendő gyerekeinek. Mélységesen elítélem ezért. 😂 45/F

2023. nov. 22. 09:41
 175/2244 anonim ***** válasza:
96%

"Egy nagyon jó természetű, jóindulatú, tisztességes ember."

Lehet, hogy tisztességes, de az eddigiekből sem a jó természete, se a jóindulata nem derült ki, pont ellenkezőleg: semmi mást nem csinál, csak a nálánál jóval sikeresebb vetélytársát pocskondiázza és próbálja alázni, de képtelen felfogni, hogy minden szava csakis róla állít ki szegénységi bizonyítványt.

2023. nov. 22. 09:45
 176/2244 A kérdező kommentje:

175-ös: "minden szava"

Te honnan ismered az exférj "szavait"...?

2023. nov. 22. 09:55
 177/2244 A kérdező kommentje:

174-es: "haladni akart az életben"

A kicsike? És azt csak kétmillás havi fizus férjjel lehet?

"jövőt szeretett volna biztosítani a leendő gyerekeinek"

Azt csak házasságtöréssel lehet? Másoknak azért sikerül tisztességben felnevelni a gyerekeiket anélkül - is...

;-)

2023. nov. 22. 09:58
 178/2244 A kérdező kommentje:

175-ös: "sikeres"

Ld. 172-es hsz-omat...

2023. nov. 22. 10:00
 179/2244 Grizesteszta ***** válasza:
97%

#176: Ezt már nem vakarod le itt magadról: mindannyiunk szerint Te vagy az exférj. Egy módon tudnád megingatni ezt a hitünket, ha kiböknéd végre, hogy ki vagy Te a történetben?

Nekem eleinte volt egy olyan gyanúm, hogy Te az exférjbe reménytelenül/viszonzatlanul szerelmes nő vagy, aki kvázi a 'szerelme nevében' hőbörög itt sértetten, de beláttam: akkor máshol lennének a hangsúlyok a történetben. Szóval szerintem is Te vagy az exférj.Ezt a hitemet erősítik egyébként a modoros megfogalmazásaid is, amelyek nem az egyetemet végzett ember szavai/stílusa, hanem egy olyan emberé, aki sokat mozgott 'értelmiségi körökben' , tehát felszedett egy stílust, de az igazán nem vált sajátjává, hanem cseppet lóg rajta, bár nem annyira, mint tehénen a gatya. Viszont exfocistának meg túl értelmesnek tűntél első olvasatra, de aztán beláttam: nem csak Kabát Petik fociznak/fociztak, és egy vagány exfocista kultúrkörben mozogva igen is felszedheti azt a máz réteget, amit rajtad érzek, de kicsi az esély arra, hogy igazi úriemberré váljon.

Összefoglalva:

2023. nov. 22. 10:06
 180/2244 Grizesteszta ***** válasza:
97%

179 vagyok, mellél nyúltam.:)

Összefoglalva: Te vagy az elhagyott férj, azzal a szellemi kvalitással, ami az eredeti jellemedből, lényedből jön + azzal a kultúrmázzal, ami menet közben rád kenődött. De miután az igazi intelligencia hiányzik belőled, ezért- a fejlődés reménye nélkül- ugyan ezt a diskurzust fogjuk folytatni veled még 100-200 hozzászóláson keresztül, amíg mi mindannyian bele nem fáradunk. Én kb most untam meg. Ja, és most jogosan mondhatod, hogy 'személyeskedem'. Szia!

2023. nov. 22. 10:11
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!