Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Tisztában vannak ezzel a nők?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tisztában vannak ezzel a nők?

Figyelt kérdés

Sok nőt lehet hallani panaszkodni, hogy "szemét férfiak, átvertek, megcsaltak, leléptek mással, kihasználtak, stb. Minden férfi egyforma!" Ezeknél a nőknél ráadásul újra és újra lejátszódik ugyanez a történet. Mindig beleesnek ugyanabba a csapdába, ahogy mondani szokták "bevonzzák" az ilyen pasikat.

A kérdés az, hogy tisztában vannak-e az ilyen nők azzal, hogy ez elsősorban nem a férfiak hibája, hanem az övék?

2023. júl. 2. 20:23
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
5%

Tipikus magyar mentalitás, hogy mindenre keressük a kifogásokat.

Pl. be lehet iratkozni a könyvtárba, ahol rengeteg pszichológiai könyvet lehet kivinni a témával kapcsolatban. Az internet is tele van egy rakat ilyen cikkel, hanganyaggal.

Tudod, aki keres, az talál, a többségnek meg marad a kifogáskeresés, a sírás, és az önsajnáltatás.

Egyébként pedig, ha valaki beteg, és meg szeretne gyógyulni, akkor arra áldozni kell!

2023. júl. 2. 21:34
 12/67 anonim ***** válasza:
82%
#11 én nem kifogást keresek, nekem nincs problémám a párkereséssel, csak totál megértem és sajnálom azokat, akik mondjuk rossz szülői minta miatt mindig rosszul választanak. Kicsit több empátia szorulhatna beléd, ha már ennyit tudsz papolni a pszichológiáról. Nem annyiból áll a dolog, hogy elmész elolvasni pár könyvet a könyvtárban xD Ehhez többéves terápia kell, és akkor talán sikerül levetkőzni. Persze kinek mennyire fontos ez, inkább invesztáljon ebbe az ember, mint rossz kapcsolatokba, ez igaz, de hát nem áldott meg mindenkit annyi ésszel a sors, hogy ezt esetleg átgondolja. Viszont ez innentől kezdve nem is a mi gondunk, de nem is kell nagy lóról ítélkezni olyanok felett, akiknek szerencsétlenebb sors jutott.
2023. júl. 2. 21:40
 13/67 anonim ***** válasza:
81%

Nem, soha az életben nem vállalnám magamra a felelősséget azért, mert átvertek, megcsaltak. Annak a hibája, akinek nincs annyi gerince, hogy ne tegye meg.

Tudtommal egyébként nem csaltak meg eddig soha, de más sérelmek értek még fiatalabb koromban zsinórban többször is. Azokért sem tartom magam felelősnek, de ahhoz, hogy összejöjjek a mostani párommal (akivel boldog vagyok), emberismeretet kellett tanulnom és jobban szűrni, mint előtte. Ez viszont már az én felelősségem volt.

Ez a téma mindig oda lyukad amúgy ki, hogy a nőknek olyan szerencsétlenekkel kellene összejünniük, akiktől akár enyhe hányingert is kapnának, ha csak hozzájuk érnének, mert azok a "rendes pasik", csak úgy kerülhetjük el a szörnyű megaláztatásokat, hűtlenségeket, ha nekik "adunk esélyt".

Hát, most megelőzöm a hablatyot: lóf.aszt. :)

2023. júl. 2. 22:26
 14/67 anonim ***** válasza:
89%
Nekem semmilyen témában nem tetszik az a hozzáállás, hogy az átvert, megcsalt, meglopott, megölt ember hibája az, hogy "beválasztott". Konkrétan azt mondjuk, a másik gerinctelensége, manipulációja elnézhető. És ezért ül a csúti getzi a trónon.
2023. júl. 2. 22:39
 15/67 A kérdező kommentje:

#13 Tetszik ez a komment. Leírod, hogy korábban sokszor megesett veled ez, tehát rólad szól a kérdés. Ugyanakkor szintet léptél, tanultál emberismeretet. Nagyon jó dolog, nem mindenki jut el idáig. Ezen az oldalon is minden hasonló siránkozó női kérdés alá azt írom: tanuljatok meg szűrni!

Már csak egy dolgot nem értek. Azt írod, hogy az új párod megszerzése már a te felelősséged (gondolom ez alatt azt érted, hogy magadnak és az újonnan megtanult emberismeretednek köszönheted). Ha jól értelmezem, akkor a korábbi, sérelmekkel végződő kapcsolataid megelőzhetők lettek volna jó emberismerettel, de akkoriban még nem rendelkeztél ezzel a képességgel. Akkor hogy mondhatod azt, hogy neked nem volt semmiféle felelősséged ezeknek a kapcsolatoknak sikertelenségében?

Ez szerintem logikailag nem állja meg a helyét.

2023. júl. 2. 22:49
 16/67 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon sokszor leírjátok, hogy tanuljatok meg szűrni, én mindig megkérdezem, hogyan, te (adott ember) hol tanultad, és néma csend.
2023. júl. 2. 22:51
 17/67 A kérdező kommentje:

#14 Nagyon tetszik ez is. Írtam már le hasonlót itt kommentben, csak ellenkező előjellel.

A csúti gecchit a nép választotta meg. Vagyis a népnek a nagyobbik fele. Ezeknek a jelentős része pedig pontosan ilyen értelmi szinten van, mint amire ez a kérdés próbálja felhívni a figyelmet. A felelősséghárítás ott is tetten érhető. Mert mit akar hallani a magyar? Hogy Sorosbrüsszel hibája minden. Mi nem tehetünk arról, hogy a rendszerváltáskor a legvidámabb barakk voltunk, most pedig éppen csak megelőzzük Bulgáriát. A 10 éve még lesajnált románok már rég beelőztek. Mert ők lehet nem vették volna be, hogy a migránsok elveszik a munkájukat. Megcsinálták a saját szerencséjüket, ahogy a 13-as kommentelő is. Nem másra mutogatnak, nem másban keresik a hibást és a felelőst, hanem tesznek azért, hogy nekik jobb legyen. Ha ennek az az ára, hogy önmagunkon kell változtatni, akkor azt is megteszik.

2023. júl. 2. 23:00
 18/67 A kérdező kommentje:

#16 Emberismeretet pár sorban nem lehet okítani.

De épp a minap beszéltem erről a haverommal. Arra a következtetésre jutottunk, hogy ebből a szempontból alapvetően kétféle férfi van (és persze a köztük lévő átmenet, de ez talán egy kisebbség):

1) Aki csak meg akar dugni, de ha megvolt, lép tovább

2) Aki meg akar dugni és fel is vállal

Az 1. típusnál van pár red flag, amit nézni lehet. Az egyik, amit gúnyosan megjegyzett a 13-as. Ha túl jó a pasi és főleg ha túl magabiztos, az egy red flag. Ha valaki nagyon jól tud csajozni, attól a puncid lehet, hogy rögtön nedves lesz, de a gond az, hogy nem csak a tied. Ha egy férfinek megvan az a képessége, hogy hamar magába bolondít, az kihasználja ezt a képességét más nőknél is. Másik red flag lehet, ha rossz híre van a pasinak (ez persze csak ha van közös ismerősötök). Harmadik, ha bevallottan csak rövid kapcsolatai voltak. Negyedik, ha önző és/vagy bunkó (akár másokkal is).

Egyébként viszonylag egyszerű a dolog. Tegyél fel pár konkrét kérdést a fenti témák kitapogatására. A válaszokból ki kéne jönnie, hogy az illető megbízható-e. Persze lehet profi hazudozó az illető, de azért az ritkaság.

0-ra nem lehet csökkenteni a kudarc esélyét, de mérsékelni lehet a valószínűségét.

Az a nő, aki pedig sorozatban ilyenekbe fut bele, sorry, de az nyilvánvalóan meg sem próbálta. A kérdés pedig ezekről szólt.

2023. júl. 2. 23:16
 19/67 anonim ***** válasza:
88%

Pár könyv ajánlás is elég lenne.

Te úgy gondolod, hogy remekül ki tudod szűrni a nőket, akik átverni, manipulálni akarnak téged?

2023. júl. 2. 23:18
 20/67 anonim ***** válasza:
92%

"ha túl jó a pasi és főleg ha túl magabiztos, az egy red flag"

Ugye nem azzal az incel baromsággal jössz, hogy aki helyes, az gonosz is?

"Ha egy férfinek megvan az a képessége, hogy hamar magába bolondít, az kihasználja ezt a képességét más nőknél is."

Miért hinném azt, hogy a férfi bolondított magába, és nem én szerettem bele?

"Másik red flag lehet, ha rossz híre van a pasinak (ez persze csak ha van közös ismerősötök)"

Ismerősöknek nem hiszek, barátoknak igen, de szeretek nem ítélkezni, és esélyt adni az embereknek.

"Harmadik, ha bevallottan csak rövid kapcsolatai voltak."

Nyilván aki át akar verni, ezt nem fogja bevallani.

"Negyedik, ha önző és/vagy bunkó (akár másokkal is)."

Megint, aki át akar verni, meg fogja magát játszani.

"Tegyél fel pár konkrét kérdést a fenti témák kitapogatására. A válaszokból ki kéne jönnie, hogy az illető megbízható-e. Persze lehet profi hazudozó az illető, de azért az ritkaság."

Nem fogja az igazat mondani, és mindenki állandóan hazudik, ha át akar verni, még inkább.

2023. júl. 2. 23:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!