Egyes emberek miért nincsenek tisztában a rossz tulajdonságaikkal? Ennyire nem ismerik önmagukat?
Szerintem egy alapvető pozitív tulajdonság is lehet negatív.
Túl csendes - tök jó alapból. Nem beszél feleslegesen, nem traktál hülye infókkal. De ha ez azt is jelenti, hogy nem tud kiállni magáért, hagyja magát kikezdeni, ha baj van nem szól (időben) akkor már negatív tulajdonság.
Az én rossz tulajdonságaim (mondjuk munkában):
-nem szeretek másokkal kifejezetten együtt dolgozni. Ami az én dolgom az legyen az enyém. Ami az övé, az az övé. Ne nyúljunk bele más munkájába. De ha elrontok valamit lehet azt mondani, hogy én rontottam el és nekem is kell helyre hozni.
-Szeretem magam körül a csendet. Nyilván, ha szól a telefon nem zavar, de a kollégák magán élete nem biztos, hogy rám tartozik. Pletykálni szintén nem szeretek. Ha valami érint vagy érdekel rákérdezek az érintett személynél.
Hiába írtam 2 semleges dolgot magamról, ami vagy jó vagy nem (ezt mindenki eldönti magának) mégis lehet rosszul is és jól is kijönni belőle.
Én is "túl csendesnek" vallom magam, de nem sorolom a negatív tulajdonságokhoz, ez inkább szokatlan dolog egyeseknek. Ha nem tud kiállni magáért, azt már más tészta, de azt nem mondanám túl csendesnek, arra már más kifejezést használnék. -például töketlen
Vannak olyan tulajdonságok amik lehetnek akár pozitívak, akár negatívak de nekem az az érdekes, hogy valaki ennyire nem látja reálisan önmagát hanem valami jót akar beállítani rossznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!