Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért elítélendő, ha nem csalom meg a páromat?
22 éves vagyok, férfi. A párommal 4 éve vagyunk együtt, van egy kétéves kisfiúnk.
A munkahelyemen mostanság egyre több ajánlatot kapok, több nőtől is. Mindegyikkel közöltem, hogy nem csalom meg a páromat, még akkor sem, ha hullámvölgyes szakaszban van a kapcsolatunk.
Az egyik, 40-45 éves hölgy erre a fejemhez vágta, hogy mekkora egy barom vagyok, hogy nem dugom meg. A férfi kollégáim egytől-egyig azt vallják, hogy az összes nővel le kéne feküdnöm, mert megbánom, ha nem.
Az egy dolog, hogy nagyjából mindegyikük szép nő, sőt, le is feküdnék velük. De nekem az elveimmel ez nem egyezik. Egyszer-kétszer azért meginogtam egy idősebb nőnél, de mindig kivertem a fejemből a gondolatot.
Ti mit gondoltok erről? Engem zavar, hogy mindenki szerint az lenne a természetes, ha megcsalnám a páromat.
21.
Ezzel sajnos csak igazolod a félrelépést/válást előnyben részesítő embereket, ugyanis ezek alapján talán millióból egy jó kapcsolat van. Akkor viszont felmerül az a kínos kérdés, hogy ennek így mennyire van értelme...
Mondom ezt úgy, hogy alapvetően nem értek egyet a kérdező bunkó kollégáival, viszont sajnos a tündérmesékben sem lehet igazán hinni. Örökké tartó szerelem nincs. Sajnos. Ezzel a témával foglalkozott néhány film és regény - és sosem sikerült megnyugtató (és nem túlidealizáltan valószínűtlen) cáfolatot adni. Az élet pedig annyira sem képes rá, mint ezek a fiktív történetek.
Egyszerűen nincs rá példa. Az idősek akik régóta együtt vannak, sokszor kényszerből tették, gazdasági okok miatt, erkölcsi gátjaik miatt, a társadalmi elvárások és tabuk miatt. A középkorúaknál hatalmas a válási arány, a fiatalok pedig nem is nagyon veszik ezt komolyan, a "nagy szerelmek" általában gyűlölködéssel, a "szépen induló házasságok" hatalmas csatával fejeződnek be.
Ami elég szomorú és lehangoló, főleg azoknak akik reménykednek ebben. Van olyan ismerősöm aki közli is, hogy őt ez "nem érdekli, mert hinni akar benne". Akkor ez így csak olyan, mint a vallásos emberek istenhite, amit tilos racionálisan megközelíteni.
23.
Azon túl, hogy ehhez keményen átlagon felülinek kell lenniük a feleknek (érzelmileg és agyilag leginkább, de részben anyagilag és külsőre is), még egy hatalmas adag szerencse is szükségeltetik, hogy "jókor és jó helyen" találkozzanak, ne legyenek romboló körülmények. Ez egyszerűen túl ritka ahhoz, hogy jelenségnek tekinthessük, szerencsés az a néhány pár a világon (nem hiszem, hogy ezres nagyságrendben léteznének, sok országban eleve lehetetlen is, lásd arab világ, meg az olyan helyek ahol 35 év a várható élettartam) akiknek ez sikerül. És nem rontják el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!