Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsalas utan hogyan allnatok bosszut?
30.
De ez miért van rendben, hogy valaki olyannál kezdeményez akiről TUDJA, hogy kapcsolatban van? Igen, leállítani őt a kapcsolatban élő felelőssége és feladata, de miért teszünk úgy, mintha alapból nem lenne baj azzal, hogy valaki olyanoknál próbálkozik akiknél nem kellene? Ez alapból nincs rendben. Mert oké, elzavarni őt a kapcsolatosnak kell, ez így helyes. De ez a magatartás, ez a "hát XY házas, de próbálkozzunk már be nála, hátha összegyün" - nem, ez ugyanolyan helytelen és morálisan vállalhatatlan viselkedés, mint a megcsaló magatartása.
"És aki kihasználja egy megingatható, gyenge akaratú személy viselkedését, az jó és nemes jellemre utal? "
Milyen szép megfogalmazás egy félrekúrni készülő nőre/férfire. Szegény áldozat. A gaz harmadik fél megerőszakolta.
A megcsalásra készülő fél egy pindurkát sem lenne jobb, ha csak azért maradna hűséges, mert visszautasították.
34.
Nem, én nem erre gondolok, hanem arra, hogy mindkettőnek - mint a megcsalónak, mint a szeretőnek - ugyanolyan elvtelen indokai vannak, az egyik jogosan megkapja az elítélését - helyesen - a másik viszont olyan mintha jótevő lenne, holott az ő indítéka ugyanaz volt, ha tudott arról, hogy a másik kapcsolatban él, akkor mit keresett ott egyáltalán? Ja, há' mer' neki nincs felelőssége, így mindent lehet neki? Vagy mi?
36.
Jó, mindegy. Éljenek a szeretők, a csábítók, a valódi hősök.
Ez az oldal morálisan vállalhatatlan ebben a kérdésben, majd eljön az a kor is amikor a szeretők lesznek az irigyelt példaképek, hiszen "mekkora menőarc" aki ilyet tesz. Bár, technikailag mindig is ez a vállalhatatlan vélemény volt a dogma alapja, mekkora imádat van az (elképzelt) Casanova meg Don Juan iránt a mai napig is, pedig mindkettő karakter vállalhatatlan erkölcsi téren.
39.
Kicsit - nagyon - félreértesz, én nem támogatom a bosszú intézményét, mivel sem az őskorban, sem Szicíliában élünk. Félreérted, ha szerinted én e mellé álltam, mert nem, egyedül azt kérdőjelezem meg az elejétől fogva, hogy miért nem kap a szerető is hasonló elítélését, mint a megcsaló fél, egyrészt tartok attól, hogy valami új torz ideológia kezd létrejönni, hogy "a szerető az menő, mert mennyi mindenkit elcsábít, mekkora király" - tedd a szívedre a kezed, olvastunk már hasonlóan beteg dolgokat gyakorin, jó lenne ezt csírájában elfojtani és nem hagyni elburjánzani, mint a Puát, az incelséget, az mgtow (vagy hogy írják, nem jegyeztem meg) vagy a feminizmus radikális al-ágait.
De néhányan itt úgy kezelik, mintha a szerető nem lenne hibás és teljesen vétlen, holott nem. Kevésbé hibás, ezt elfogadom, de nem teljesen ártatlan, pláne nem áldozat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!