Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párkapcsolat olyan, mint a vallás?
Semmiképpen sem vagyok a komoly kapcsolatok híve, mivel értelmetlen dolognak tartom, meg egyébként is, miért kellene lekötnöm magam egy nő mellett, ha több is akad nekem?
Mindazonáltal a nőkkel szoktam erről a témáról beszélni, felteszem a kérdést, hogy mi értelme ennek az egésznek? Értelmes választ sose kapok, a tapasztalataim és a statisztikák alapján azonban elkezdtem gondolkodni, és a következő kérdés merült fel bennem:
Milyen bizonyíték van arra, hogy egy nő, akivel összejövök nem fog megcsalni?
Erre 100%-ban az a válasz, hogy bizalom kell, mert ha az nincs meg, akkor felesleges az egész, ha meg ha szeret a lány, akkor nem csal meg, és az emberek nem olyanok, mint a rongyok, akiket el lehet dobni, blablabla... Szokásos értelmetlen locsogás.
Na de a lényeg:
Számos pasi van, aki olyan nőkkel kavar, akik szerelmesek abba a hapsiba, akivel együtt vannak. A nők ilyenkor mindig kijelentik, hogy kopjanak le, mert nem akarnak félrelépni - ők nem olyan nők. Tapasztalt nőcsábászok azonban egy idő múlva számos esetben elcsábítják a lányt, aki először visszautasította őket. Mire jön a magyarázkodás, hogy "elgyengültek", " nem tudják mi történt velük" stb.
Ezekre a történetekre a nők úgy reagálnak, hogy "jó, de ők akkor sem olyanok". Végül megvilágosodtam: semmivel sem lehet bizonyítani, hogy " nem olyanok". Most az a kis ringyó, aki az felszarvazta a vőlegényét (volt barátnőm munkatársa) sem hitte volna, hogy ilyet fog csinálni.
Tehát ez az egész hiten alapul. Most vagy elhiszed, hogy a barátnőd nem fog egy latin macsó karjaiba esni, ha megismer egyet, vagy nem hiszed el.
Vagyis ez az egész olyan, mint a vallás, ezért hülyeség.
Nem válltam lelki roncsá. Nem is érdekelt az a nő annyira, meg régen volt. Csak egy példa volt az. Ne facsard ki a valaszaimat, te hívő.
"Nem válltam lelki roncsá. Nem is érdekelt az a nő annyira, meg régen volt. Csak egy példa volt az. Ne facsard ki a valaszaimat, te hívő."
Dehogynem, egy ronccsá váltál. Látszik az írásodból, hogy a múltban ért valami trauma, valami rossz, és ezért gondolkozol így, ezért fröcsögsz. Mondjuk engem aztán nem érdekel, egy beteg ember úgyse ismeri be, hogy beteg:) Jah és megjegyezném, hogy nem vagyok vallásos :D
Semmi közöd ahhoz, hogy mi történt, mi nem történt veled a múltban. Óriási illetlenség, hogy próbálsz belenézni az életembe. Alapvető szabályokra nem tanítottak meg téged, hogy tiszteld a másikat.
"Semmi közöd ahhoz, hogy mi történt, mi nem történt veled a múltban. Óriási illetlenség, hogy próbálsz belenézni az életembe. Alapvető szabályokra nem tanítottak meg téged, hogy tiszteld a másikat."
Én nem szándékoztam belenézni a te múltadba. Nem is kell belenéznem, mert az írásodból egyértelműen látszik, hogy miért váltál ilyen emberré. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha van is egy nézőpontod, az még nem jelenti azt, hogy az a jó teljesen, ahogy te látod. Ugyanis a te gondolkodásod nem egészséges, és ez a múltban ért sérelmekre vezethető vissza.
"Alapvető szabályokra nem tanítottak meg téged, hogy tiszteld a másikat."
Mégis miért tiszteljelek? Mert létezel? Azt ki kell érdemelni. Egyébként ez nem tiszteletlenség, csak leírtam a tényeket.
"Semmiféle garancia nincs arra, hogy valaki nem fog félrelépni. Az barátnőmet is dugta már meg más pasi, én is dugtam már meg más nőjét."
Még te magad sem tudod azt garantálni, hogy egy kapcsolatban nem dugnál félre, hisz te magad is írtad, hogy ilyen már történt.
Másrészt te magad sem tudhatod előre, hogy ha lesz egy kapcsolatod, ami x év után ellaposodik nem fog félrelépni. Te hogy garantálod a másik felé, hogy te nem vagy ilyen? MI lenne a bizonyíték?
Ha már a valláshoz hasonlítod, sok ember mondja azt a másiknak, hogy az "életemet adnám érted" miközben ha te elakadnál valahol útközben, még segítségképp sem biztos hogy odaérne hozzád. Jézus legalább meghalt a bűneinkért :)
Kérdező, tetszik az elméleted. Amivel kiegészíteném:
Mégis általában annak lesz szerencséje, aki tényleg hisz ezekben a dolgokban (a másikban, bizalom, stb.).
Ez is olyan, mint az istenhit: ha hiszel benne, tényleg meg fogod tapasztalni, hogy isten létezik xD
Ha paranoiás vagy, akkor elhagynak.
Előbb kell hinni, aztán jön a bizonyosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!