Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem szeretné ha 100%ban én kezelném a pénzügyeinket, beleértve az ő költéseit is? Hallottatok már ilyet? Ti belemennétek? Esetleg van akinél így működik?
Az alap gond az hogy a férjemnek vannak komoly problémái a pénzköltés terén, ugyanis mióta az eszét tudja fillérre pontosan elkölti a pénzét amit megkeres. Hiába keres most sokkal jobban mint én, közös számlánk van de ha külön külön nézzük, amíg én félreteszek pénzt ő gyakorlatilag lenullázza a saját fizetését már hónap vége előtt. Rengeteget költ mindenfére kütyüre, kocsira, drága hobbiai vannak, barátokkal steakezni megy, meg drága sörözőkbe.
Mivel ez állandó probléma, régebben sokat veszekedtünk de megtanultam elfogadni így őt, újabban egyre nyomottabb emiatt már felkeresett pszichológust is, de nem segített.
Most előállt ezzel az ötlettel, h a bankkártyáját kidobja, a jelszót megváltoztatom és hónap elején készpénzt adok neki amit elkölthet. Minden számlát közös dolgot nekem kéne intéznem, viszont cserébe teljesen rámbízná h mennyit kapjon ő és hogy mennyit költenék magamra - valószínűleg többet mert több maradna így a megtakarítások mellett is.
Nem tudom igazából h érdemes-e ebbe belemennem, kicsit félek h komoly gondok veszekedések lesznek belőle másrészt ott van az h ő meg szeretné ha segítenék rajta. Vannak mások is akiknél ez a helyzet?
Szerintem ez jó dolog, hogy belátta, hogy nem tud bánni a pénzzel, és az, hogy rád bízza a pénz beosztását, nem is olyan rossz ötlet. Egy próbát megér. Ha mégsem válik be, és veszekedés lesz, akkor még mindig vissza lehet állni az eredeti felállásra.
Csak beszéljétek meg, hogy kábé mennyi juthat a hobbijaira, úgy ésszerúen.
Ez azért tényleg durva, nekem már kórosnak tűnik, hogy ennyire nem képes megállni, hogy ne költekezzen.
Lehet, csak azért mert én még nem láttam ilyet.
Szerintem is próbáljátok meg ezt amit írtál, minden hónapban x összeg neki, ha esetleg kevesli, akkor lehet egy kicsit emelni.
Készítsen ki magának költőpénzt minden hétre, a bankkártyát meg sose vigye magával.
31/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!