Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Amennyiben a nők építenének...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amennyiben a nők építenének nagyobb karriert, és ők hoznának lényegesen több pénzt haza a családba, akkor is tiltakoznának a házassági szerződés ellen?

Figyelt kérdés
És ebben az esetben egy válás esetén vígan feleznének a nők a vagyonon a kevesebbet kereső férjjel? Vagy ebben az esetben megváltozna a "leányzó fekvése"?

2017. szept. 12. 12:14
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
26%
Jé, egy istennő!Kis gyagya , nem azok kötnek szerződést akik netto 150 e ből élnek.
2017. szept. 20. 12:13
 32/47 anonim ***** válasza:
17%

Szegény 30-as kifogtál egy balekot és most örülsz neki, egy darabig, amíg be nem telik nála a pohár, hogy állandóan a nyakán lógsz;)

Na figyu, én havi 400-at megkeresek és már vagy 5 csajjal együtt maradhattam volna, mostani páromnak közgazdász, jogász diplomája is van, közel annyit keres mint én, de ennek ellenére úgy vágnám ki mint macskát szarni, ha csak megfordulna a fejében, hogy ami az enyém az valaha közös lehet.

2017. szept. 20. 12:31
 33/47 anonim ***** válasza:
83%

Hidd el, sokan azért kapálóznak a szerződésért, mert féltik a 90e nettójukat, meg a nagyitól örökölt kredencet :D

Bizony, mert minden ember egyforma ám! :) Amiből neked eleged lenne, abból MINDEN más embernek is, mert mindenki pontosan olyan, mint te!

Remélem, meg se fordul a fejedben a házasság egyébként, ha azt se tudod, mi az...

Amúgy nem értem az embereket... Értelemszerűen egy több évtizedes házasság nem lesz soha olyan, mint egy friss kapcsolat. Aki ezt várja, az egészen konkrétan idióta.

Vannak viszont hosszú és boldog házasságok, nem is egy, nem is kettő.

Igen, sok a válás. És? Ez nem a házasság intézményének a hibája, hanem a ma divatos önző, énközpontú, "önálló és független" mentalitásnak. Mindenki magára gondol, azért akar kapcsolatot hogy neki jó legyen, minél több külön programot szervez, hiszi hogy a párjának nincs köze az ő életéhez, titkolózik, nem kész csöppet se változni más kedvéért, egy morzsányi kényelemről se hajlandó lemondani más érdekében, képtelen alkalmazkodni, kulcsszavak a függetlenség, a szabadság, az önmegvalósítás, a magánszféra, és hasonlók. Amivel nincs igazán gond, én teljesen elhiszem, hogy van aki így érzi jól magát, tök jó, csak nem fogom soha megérteni, hogy ilyen személyiséggel mi a túrónak kell házasodni? A házasság nem erről szól. Lehet így kapcsolatban lenni, én elhiszem, hogy boldognak is lehet lenni, de így egy házasság halálra van ítélve.

Csak ugye sokan azt hiszik, hogy az olyan jópofa dolog, legyen esküvő mert az jó buli, legyen papírunk mert köll, majd később vakaróznak, hogy rohadtul nem működik, mert nem alkalmasak rá. Egyszerűen nem nekik találták ki ezt az intézményt. Aztán lehet szenvedni, meg félremenni, meg ordítozni otthon, meg nem szólni egymáshoz, meg válni...

Persze, lehet a házasságot savazni, de ha pl idióta vagyok, letöltök mindent és vírusos lesz a gépem, akkor se az internet koncepciója a rossz, egyszerűen én döntöttem rosszul.

A másik díszpéldány, aki fél év után beleugrik a dologba, és hatalmas lagzival, nagy romantikával, rózsaszín felhők között lebegve egybekel a kedvesével, akit nem is ismer igazán, majd később, mire megismeri, rájön, hogy nem is olyan ember amilyennek hitte, és az opciók megint azok, hogy megcsalás, rossz kapcsolat, vagy válás.

A házasság egy teljesen jó dolog, egyszerűen nem való mindenkinek. Nincs ezzel semmi baj. Baj azzal van, ha olyan erőlteti magára, akinek nem való, majd utána kapálózik hogy az egész rendszer rossz, és kígyót-békát kiabál arra a nyomorult papírra.

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

2017. szept. 20. 13:10
 34/47 anonim ***** válasza:
73%
33# Az emberek változnak. Az, hogy mi lesz 10- 20 év múlva, azt nem tudhatjuk. Te megtaláltad a párod , jól ismered és mindketten úgy érzitek , hogy a másik az igazi, az tök jó és csak gratulálni tudok,de sajnos sok ember nincs eźzel így. Sokaknak nem adatik már meg az idő, arra hogy évekig kisérletezzenek azzal , hogy mindenben tökéletes párjuk legyen. S ha még sikerül is, közel sem biztos, hogy kölcsönös.
2017. szept. 20. 14:04
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Tisztában vagyok vele, viszont azt továbbra se értem, hogy ilyen esetben minek házasodik akkor az illető, ha nem biztos benne, hogy a párja hozzá illő. Manapság semmi ciki nincs abban, ha valakik élettársként élnek együtt.

2017. szept. 20. 14:14
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
Az elvárások miatt.
2017. szept. 20. 15:15
 37/47 anonim ***** válasza:
41%

30-as vagyok.

#31: Pontosan azoknak a legnagyobb a pofájuk és szidják itt a nőket, akik - ahogyan többen is megfogalmazták már itt - a százezrecskéjüket féltik. Dehogynem azok, dehogynem azok... Látszik, hogy fogalmad sincs a jómódról. Aki tényleg tehetős és családcentrikus, az válás esetén is gondoskodik a családról és általában magához hasonló mentalitású emberrel házasodik - ugyanis a mi fajtánk futva menekül a ti fajtátoktól és el sem jut a házasságig egy ilyen "kapcsolat".

#32: De az a legjobb, hogy annak a "baleknak" te a nyomába sem fogsz érni soha. Sem szakmailag, sem emberileg. Ő soha nem ejtene ki olyat a száján, hogy úgy b...ná ki a feleségét, mint macskát sz...ni. A mi mentalitásunk olyan, hogy válás esetén is emberként rendeznénk a dolgainkat és mivel van két szép gyerekünk, bizony a férjem hozzájárulna a jólétünkhöz. Mert neki fontos, hogy a gyerekei anyja is jól éljen és megengedheti, hogy ehhez hozzájáruljon. Mert őt még a család megbecsülésére nevelték és arra, hogy gondoskodnia kell róluk.

Te meg havi 400, mi? Kac-kac... Az én férjem nem fórumozgat ám, megsúgom. Általában csak a szemöldökét húzkodja és a fejét ingatja ha megemlítek egy-egy ilyen netes idiótát, mert nem érti, mi értelme ilyen hülye oldalakra járni. :D Akkor keresel te 400-at, amikor nekem térdig érő, fehér szakállam nő. Legalábbis felelős beosztásban tutira nem vagy.

Meg amúgy is, ilyen mentalitással isten ments, hogy te házasodj és szaporodj. Minek? És minek is véleményezel olyan embereket, akik soha nem élnének úgy, mint te? :D Engem sem érdekel, hová teszed a pénzedet.

#33: Hát, én is pontosan így gondolom.

#34: Nem az a baj, ha valami nem működik. A baj az, hogy olyan emberek erőltetik magukra a házasságot, mint mondjuk 32 - eske és társai. Eleve ilyen hozzáállással és önző mentalitással. Aki családcentrikus, ember módjára válna (mert eleve így nevelték), az egy balek... Na tessék. Titkolózás, külön élet... Ez a divat. Viszont így nem lehet házasságban élni! Külön lehet. társakként NEM. Az ilyen ember ismerje fel, hogy neki nem való a házasság és szóra se méltassa a témát, mert fingja nincs róla. Ez nem arról szól, hogy egy házasság nem mehet tönkre, hanem hogy tisztelem a másikat, még akkor is, ha bármi miatt nem működne. Akkor is embernek lehet maradni és törődni egymással, hogy mindkét fél megálljon a saját lábán, mert végső soron a gyerekek isszák a levét. Ha már új párjuk van és elváltak, utálni kell egymást? Fúrni, tiszteletlennek lenni? Megpróbálni tönkretenni egymást? Játszmázni? Ilyen a mai ember. Ezt csinálják. A gyerekek meg szenvednek és létrejönnek belőlük az ilyen életképtelen, lelki sérült egyedek, amikből itt is megtekinthetünk párat. Miért is gond az, ha a tehetősebb segít a másiknak megállni a lábán? Főleg ha közös megegyezésből vállalt kevesebbet. Miért is van rendben az, hogy a gyerekeim apját / anyját valósággal kisemmizem? Hogy arra törekszem, minél szarabbul jöjjön ki a házasságból? Két ember, akik új életeket hoztak létre, nem válhat el úgy, hogy nem segíti egymást és nem élhetnek úgy, mintha mi sem történt volna. Attól még, hogy már nem tudnak együtt élni mint férfi és nő, megmaradnak EMBEREKNEK. Na ez hiányzik a sok önző, családellenes egyedből. És nem ismerik fel. Tudod itt van a gond. Mert tudatlanságukban házasodnak. És létrehozzák az újabb lelki sérültet... Mert mindenki azt tudja továbbadni, ami benne van.

2017. szept. 20. 16:34
 38/47 anonim ***** válasza:
91%
A gond nem a válással van. Mi teljesen kulturált körülmények között váltunk el. A gyerek szempontja volt az elsődleges mindkettőnknek. Az igazság az hogy előre nem látni, együtt maradtok-e, hiszen mi is így terveztük, viszont vagyok annyira jó emberismerő hogy olyanhoz nem mennék, akiből kinézem azt, hogy kizsigerel engem, én meg eleve nem tenném mással. A jog elég egyértelműen leszabályoz mindent, hacsak nincsenek extrém körülmények, de valószínűleg nem a milliomos vállalkozók sírnak itt, hanem tényleg a nettó 150 ezres keresetű pasik, ami vicc kategória. A kedvenc csemegém tőlük: "hogyan kerüljem el a gold digger csajokat?" LOL :-)
2017. szept. 20. 16:57
 39/47 anonim ***** válasza:
3
2017. szept. 21. 15:06
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

16,34#-es vagyok.

Én bármilyen furcsa is , férfiként vagyok a szerződés híve.Vllalkozóként nagyon jól keresesek, közel sem a 150 ezres kategória. Azt amit elértem teljes egészében annak köszönhettem, hogy a feleségem mindenben segített s minden gondott levett a válamról. Mivel a cégem a házasság elött alakult,igy nem számított közös vagyonnak.A jólét és az úri hobbik elvették az eszem és azon rétegek felé kezdtem szocializálódni. Szép autó , titkos lakás stb. Megcsaltam a feleségem aljas módon és a szerető barátnőm hatására majdnem kisemmiztem , pedig mindent neki köszönhettem amit elértem. Ha nincs a nővérem , aki teljes egészében elfordult tőlem és mindenben mellé ált , talán meg is teszem.Ezután fogtam csak fel, hogy mindent én tettem tönkre és mégis majdnem kisemmiztem. Végűl nem váltunk el és rendbehoztuk az általam szétcseszett életünk, de arra rájöttem , hogy mindíg azt kell védeni egy szerződésnek , aki az áldozat és nem azt akinek pénze van. Nem kell lehurrogni , nekem ez a véleményem.

2017. szept. 21. 15:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!