Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben a nők építenének nagyobb karriert, és ők hoznának lényegesen több pénzt haza a családba, akkor is tiltakoznának a házassági szerződés ellen?
a házassági szerződés egy biztosíték a férfi részéről, hogy a megszerzett "vagyona" nála marad, DE a nő felé bizalmatlanság jele, hogy van egy kiskapu, ha vége lenne...
fiatalabb korban még fontos lehet, főleg a mai pénzéhes nőkkel szemben, de ha valaki tényleg komolyan tervez a másikkal kortól függetlenül, akkor legyen megbeszélés tárgya ez a dolog
Még nem vagyok házas, de jelen esetben én állok jobban anyagilag a páromnál (én vagyok a nő). Nekem van a nevemen hát, autó. Egyébként kb. ugyanannyit keresünk.
A házassági szerződéssel nekem elvi problémáim vannak, ez független attól, hogy most én milyen vagyonnal bírok, pláne, hogy a házasság előtti vagyok különnek számít, ahogy már ezt leírták többen is párszor.
Nem láttam még olyat, hogy gazdag nőnek szegény férje van, és tiltakozott volna ellene. De nekik amúgy sem lenne erre szükségük, mert a magyar jog úgyis őket részesíti előnyben.
A nők nem szeretni akarnak hanem szeretve lenni, azért "önzőek" mert az ő szeretetük elsősorban a gyermekük felé irányul, nem a társuk felé. Ha ezt tudnád nem is tennél fel ilyen kérdést.
Amúgy meg kit érdekel, hogy az itt hozzászóló nők mi ellen tiltakoznak. Az csak rajtad múlik, hogy te a kapcsolatodban mennyire tudod védeni magad, mennyire tudsz kiállni magadért. Más nem számít.
Én sose voltam ellene a házassági szerződéseknek, ugyanolyan szerződésnek tartom, mint magát a házasságot, csak ezzel legalább minden tisztázva van váláskor. És nem, nem tartom bizalmatlanságnak, hanem inkább pragmatikus gondolkodásnak.
Egyébként a mi kapcsolatunkban én vagyok az, akinek előrébb van a karrierje és többet kerestem amikor összejöttünk (mára nagyjából utolért a férjem), de eszembe se jutott házassági szerződést kötni. Talán ha nagyon jelentős lett volna az anyagi különbség, de nem ez volt a helyzet. Viszont fordított helyzetben ha a férjem anno felvetette volna házasság előtt, nem esett volna rosszul és simán aláírtam volna.
az én anyám és apám pl nem írt, pedig anyám fényévekkel többet keres.
a mamámék háza mellett élünk egy házban, mert nagyon nagy, jó helyen van. mindent egyes újítást, bútort, minden lényegében anyám pénzéből fizettek. ha ő nem lenne, nem nézne ki ilyen jól. a ház viszont nincs az ő nevén, mert ugye szülői ház. tavaly akarták beírni anyámat is, hogy legyen már neki is része, erre a másik két fia, tehát nem apám teljesen kiakadt, hogy mi az hogy az ő nevén legyen bármi is. :D
miközben ők ugye nem akartak ide költözni, ezt ki is jelentették, lett is másik házuk. évekig üresen állt a ház, mielőtt beköltöztek. szóval ennyit erről.
én akkor se írnék, ha jobban keresnék, mint a barátom. túl romantikus lélek vagyok ehhez. rosszindulatúak mondhatják persze, hogy majd jól megszívom. meg ők jobban ismerik a barátom, úgyse rendes, úgyis szemét lesz stb. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!