Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Amennyiben a nők építenének...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amennyiben a nők építenének nagyobb karriert, és ők hoznának lényegesen több pénzt haza a családba, akkor is tiltakoznának a házassági szerződés ellen?

Figyelt kérdés
És ebben az esetben egy válás esetén vígan feleznének a nők a vagyonon a kevesebbet kereső férjjel? Vagy ebben az esetben megváltozna a "leányzó fekvése"?

2017. szept. 12. 12:14
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem reagálsz a hozzád intézett kérdésekre ?
2017. szept. 14. 10:01
 22/47 anonim ***** válasza:
51%
A szerződés , nem bizalmatlanság, hanem ésszerűség kérdése. Sok esetben áldozza be magát a nő/férfi azért , hogy a párja karrierjét segítse. Évekig dolgozik és veszi ki a házimunkából a ráeső rész sokszorosát azért hogy a párja tanulhasson , vagy akár egy vállalkozást vezessen. Az érdeklődési , ismeretségi körük eközben nagyon megváltozik és minden aljas , előre megfontolt szándék nélkül a tanultabb fél a fesőbb társadalmi ŕéteg felé kezd vonzódni. Ebben nincs semmi ördögtől való és nagyon sokszor előfordul az életben. Még ugyan nincs kézzel fogható vagyon , ami felezhető, de a szellemi érték jobbára az elhagyott fél érdeme, amit csak egy előre , vagy házasság alatt kötött szerződésel tud érvényesíteni. Mindíg azt kell szemelött tartani, hogy amikor elválunk , már nem azok az érzelmek fognak kötni ahoz a másik emberhez amik a házas élet kezdetén voltak. A szerződés pedig csak akkor lép életbe, ha ezek az érzelmek már nincsenek. S ez a szerződés segíthet ember módjára elválni.
2017. szept. 15. 11:15
 23/47 anonim ***** válasza:
59%

Nem tiltakoznék, mert ez esetben a férjem esne ki évekre a munkából, neki jutna az itthoni, amiért nem jár fizetés.

Jelen esetben azonban ÉN tolom az ő szekerét is. Itthon vagyok a gyerekekkel, majd munkát is úgy kell keresnem természetesen, hogy jusson időm az itthoni dolgokra és haza tudjak jönni ha betegek a gyerekek, a nagyobbik ugyanis a tavalyi évet például 1-2 hét óvoda, 1-2 hét betegség váltással járta végig. Tehetséges és szorgalmas vagyok, de valljuk be, két kicsi mellett csak egy ember tud nagy karriert építeni, hacsak nem babysitter neveli a gyerekeket.

Szerencsére az én férjem nem egy megkeseredett, beszűkült csődtömeg, így megértette hogy vagy normális házasság EGY PÁRKÉNT vagy ellentétes esetben semmi gond, de nincs házasság. Ő a házasságot választotta. Tisztában van vele, hogy az ő szekerét is én tolom. Bármikor lehet cserélni...

Egyébként általában nem a sikeres, tehetős emberek és boldog kapcsolatban élők felvetése ez. Ezekből a szövegekből süt a sikertelen megkeseredettség, ellenségeskedés, no meg hogy fogalmatok sincs róla, mi is az a család. Ti ne is házasodjatok. Ha levennéd a szemellenzőt, rájönnél hogy a házasság szentségére a hozzád hasonlók nem méltóak.

2017. szept. 18. 08:36
 24/47 anonim ***** válasza:
5%
23# Lehet, te tolod a férjed szekerét is, de előfordulhat , hogy ő meg a kolléganőjét tolja , meg a barátnődet. Sok habos babos mintaházzasság végződött már így. Nem kell semmit megcáfolnod , elhiszem , hogy a tiéd tökéletes. Mint ahogy azoké is annak tűnt, még egy nappal azelött , hogy minden kiderült.
2017. szept. 19. 14:17
 25/47 anonim ***** válasza:
0%
Sanszos, hogy a 23-as úgy végzi. :(
2017. szept. 19. 16:36
 26/47 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég, hogy lehet pár ember ennyire pesszimista...

Sok kapcsolat végződött már úgy. Igen. És?? Sok meg boldogan végződött.

Vagy ti mikor eszitek a kedvenc kajátokat, közben azon agyaltok, hogy biztos sokan kaptak már gyomorrontást ugyanattól a fogástól, és milyen rossz?

Sajnos sok ilyen ember van és elég nagy energiába kerül eltávolítani őket a személyes környezetből...de azért ha nagyon igyekszem akkor szokott sikerülni, és boldog is tudok lenni..

2017. szept. 19. 16:41
 27/47 A kérdező kommentje:
Szerintem ez nem pesszimizmus, hanem realizmus. Senki se higgye azt, hogy a házasságok több évtized után is boldogok. Nagyon kevés az, ha van ilyen egyáltalán. Legfeljebb összeszoknak, és beletörődnek abba, hogy különmenni túl nagy teher lenne lelkileg és anyagilag. De ez a régi generációkra igaz csak, a mai generációk már szemrebbenés nélkül csalnak és válnak, ha úgy érzik kifutotta magát a "szerelem". Márpedig minden szerelem kifutja magát, ez csak idő kérdése. Ez a dolgok rendje...
2017. szept. 20. 07:54
 28/47 anonim ***** válasza:
91%

Ha te úgy látod, hogy csak addig lehet valakivel együtt élni (házasságban élni), ha szerelmes vagy, akkor jobb, ha egyáltalán nem házasodsz. Maradj csak egyedül, aztán rájössz, mennyire jó ilyen zsugorinak , meg önzőnek lenni. Sajnos egyre több ilyen ember van, mint te.

Én 25 éve élek boldog házasságban. Soha nem csalnám meg a feleségem. Voltak rosszabb napjaink, de eszembe nem jutna a válás, hiszen ugyanúgy gondolkodunk és vannak közös céljaink, és ha nem is lángol úgy a szerelem, mint az első 5 évben, csak őt szeretem.

Ha magad körül nem nagyon látsz boldog házasságokat, az elég szomorú, de attól még vannak, mert én jó néhány ilyen párt ismerek.

2017. szept. 20. 08:05
 29/47 anonim ***** válasza:
18%

Én olyanról még nem hallottam, hogy amikor a férfi szerződést akart, a nő nem ment bele. Itt egy anonim oldalon érthető, ha tiltakoznak ellene, de ha a valóságban a párjuk akarná, és felfognák, hogy vagy ez vagy a szakítás, akkor nem ellenkeznének sokáig.

Egész más, ha az mondja nekik, akivel együtt vannak, mint ha idegen emberek mondják meg, mit kellene tenni.

Két haveromról tudok akik írtak szerződést, mindkettőnél húzta a száját a csaj, de végül beleegyezett.

2017. szept. 20. 08:25
 30/47 anonim ***** válasza:
88%

Kedves 24 - es és 25 - ös,

én 100% - ig TUDOM, hogy a férjem nem csal és nem is csalna meg. Őket így nevelték, eleve ilyen a mentalitásuk. A férjemmel imádjuk egymást. Ahol megcsalás van, ott NINCS otthon harmónia. Esetleg azt hazudják, mert ciki lenne másoknak bevallani. Olyan NEM LÉTEZIK (!!!), hogy egy kapcsolat évtizedek óta harmonikus és derült égből jön a megcsalás. Nálunk tökéletes a harmónia. Ja, és a legfontosabb: Én TUDOM, hogy kihez mentem hozzá. Minden álom, terv, vágy, szexuális perverzió nyílt. Nincsenek titkok, nincsenek külön programocskák... Mi legjobb barátok is vagyunk, mindent együtt szervezünk, tervezünk. Na ez a ti fajtátoknál szakítóok lenne, mi? Nálunk meg ezért van boldogság. ;)

(Ja, egyébként ellentétes esetben sem lenne semmi gond, hiszen pont azért nincs szerződésünk, hogy váláskor én is megkaphassam a szekérből tolt részemet. ;))

Így élünk mi.

... a legtöbb mai emberrel ellentétben, akiknek a házasság egy csili-vili esküvőről meg telefondugdozásról, külön bulizgatásról szól... Ezek vagytok ti. Az én férjemet ti ne akarjátok a szintetekre húzni. Az ilyen munkájában sikeres, családcentrikus férfiaknak a bokájukig sem értek fel! És ez kib...szottul fáj nektek.

Ti azért nem tudjátok mindezt elképzelni, mert valószínűleg FOGALMATOK SINCS RÓLA, milyen egy igazi család. Otthon is ezt láttátok normálisnak, így nektek sem volt normális kapcsolatotok. Ilyen mentalitással nem is lesz, mert egy normális nő / férfi az első ilyen megnyilvánulás után dobbant mellőletek, hiszen erre nincs szüksége.

Pesszimizmus? Hát, nem tudom... Az is, de szerintem inkább rosszindulat, mert nektek sosem fog megadatni egy sikeres karrier, szép család... Ezért könnyebb a lélekkel elhitetni, hogy az úgyis csak szar lehet.

Maradjatok csak meg a netto 150 ezrecskéteknél, b...tok el piára meg olcsó nőkre, és hagyjatok békét a boldog embereknek. :) Ők nem vágynak a ti felfogásátokra és nem is osztják azt, elhihetitek.

2017. szept. 20. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!