Valakinek ki kellene fizetnem egy szerződés keretében egy nagyobb összeget (>3MFt). Sajnos nem bízom meg benne és ráadásul erősebb is, mint én. Én az átutalást preferálnám, ő a készpénzt. Mit tegyek, hogy a konfliktust elkerüljem?
"ráadásul erősebb is, mint én."
WTF?! Mi ez, ovi vagy homokozó?
Ha szerződés keretében kell fizetned akkor a szerződés nyilván rögzítette, hogy miként kell rendezni az összeget.
De ha nem és te mindenképpen kerülni akarod a konfliktust akkor egy közjegyző előtt 30e forint ellenében ki tudod fizetni az összeget kp-ban is. A közjegyző pedig okiratba foglalja, hogy megtörtént a kifizetés.
Ennél olcsóbb, ha nyilvános helyen (például a bank épületében) 2 saját tanu előtt átadod a pénzt és ellenjegyzitek.
Ezt csak képletesen írtam, nem akartam részletesen taglalni az átbaszás, zsebretevés, lopás különféle eseteit. Nyilvános helyen nem szívesen számolnék ekkora összeget.
Egyébként a szerződés nem tartalmaz erre vonatkozó passzust, mert egy foglaló 2x-es visszaadásáról van szó. Csak annyi van, hogy visszajár.
A bank nem nyilvános hely és számolnod sem nagyon kell, hiszen felveszed a pénzt és úgy, ahogy van a borítékban átadod a partnernek. Ez a legbiztonságosabb, hiszen egy métert sem kell magaddal hurcolnod ezt a nagy összeget.
Vagy átutalod és tojsz rá, hogy ő mihez ragaszkodik.
Ez jó ötlet! Viszont mit szól ehhez a bank, hogy ott rendezzük az ügyeinket? Szerintem a biztonsági szolgálat fel van készítve az ilyenekre és egyből kipenderítenek mindek!
Átutalni nem tudom, mert nem ismerem a számlaszámát, kp-ben kaptam a pénzt, de akkor még puszipajtások voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!