Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy a legtöbb nő szinte alig várja, hogy legalább kötőjelesen fölvegye "ura" nevét, de a férfiak aoha nem veszik föl kötőjelesen sem a párjukét?
Nem tudom, pontosan miért van ez, de szerintem szép dolog. Én legalábbis szeretném felvenni a leendő férjem nevét. :) (Lehet ezért lepontozni, tudom, hogy én vagyok a 'femináci társadalom' szégyene. :"D)
Egyébként igen, a gyerek valóban az apja nevét szokta kapni (kivéve ha a nőnek olyan szép, ritka vezetékneve van, amit kár lenne veszni hagyni), és általában a férfi is a családfő. Itt mi ketten lakunk, mindketten nők vagyunk (Anya és én), de nagyon sokszor érzem, hogy hiányzik egy férfi. Sokkal másabb volt, akkor még élt Nagypapám. Természetesen így is el tudunk intézni mindent, nincsenek hiányosságok... De akkor sem jó így, hogy kb. nincs családfő.
21/L
#5 vagyok. A tulajdonjogról meg annyit, hogy ilyen nincs. Bárki beadhatja a válópert, és akkor ingyenesen visszacsinálják az okmányait is a lánykori nevére.
Ha a nő valóban a férfi tulajdona lenne, akkor erre nem lenne lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!