Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy kérés a férjtől, hogy ő IS vegye fel felesége nevét kötőjelesen?
én vagyok a menyasszony. az a helyzet, hogy nem nagyon szeretnék -né lenni, de a saját vezetéknevemet mindenképp szeretném megtartani. A kötőjeles verziónál maradtam, így Szabó-Horthy Kata leszek (nem ez a nevem, csak példa). A párom vezetékneve szokványos, az enyém viszont ritka, nemesi név, (nem azért hogy ennyivel vagy annyival jobb, csak leírom, miért szeretném). Szóval, szerintetek nagy kérés, hogy ő is vegye fel az én nevemet? Mert oké, én hozzá tartozom, látsszon a nevemben is. De Ő is hozzám. Viszont hallani sem akar róla. Nem fogom ráerőszakolni, de nekem fontos, valamint az is, hogy majd a gyerekeink továbbvigyék (mint említettem, Mo.-on kevesen vagyunk, kb. 10-12en), valamint ha egyszer valamikor visszakapjuk azt az országrészünket (jelenleg Erdély), ahol a birtokaink voltak, amiket államosítottak, akkor sem lenne mindegy.
Szóval, olyan nagy kérés lenne, hogy viselje Ő is a nevem, ha már én viselem az Övét? És hogy a gyerekek is majd kötőjelesen mindkettőnk nevét megkapják?
"valamint ha egyszer valamikor visszakapjuk azt az országrészünket (jelenleg Erdély), ahol a birtokaink voltak, amiket államosítottak, akkor sem lenne mindegy. "
ennél a pontnál nagyon jót röhögtem XD
Egy férfinek nehezebb ezt elfogadni, hiszen nemrég óta divat ez.
Amúgy pont ma volt egy vitám a férjemmel, de mi a születendő gyerekünk keresztnevén kaptunk össze.
Náluk minden nő Piroska, minden férfi Géza ( most példaneveket írtam ).
Tehát ő is, az apja és a nagyapja is ugyanazt a nevet viseli, én viszont nem akarom a fiamat !. Gézának hívni.
Olyan sok szép név van, nekem ez nagyon visszataszító, mikor egy családban mindenkit ugyanúgy hívnak.
Szóval mi sem tudunk nagyon megegyezni.
szerintem ne erőltesd, sértő is lehet. Ennek nincs hagyománya. Attól még egymáshoz tartoztok. A gyerekek pedig az apa nevét viszik tovább, amióta világ a világ.. Ez így alakult..
(mert nőnek születtél:( - birtokot, ha nem kapják vissza, nem ezért nem kapják vissza)
"ma 00:25": Az "hivatalos indok"! :)
Kérdező! Én nem szeretném, ha tőlem ilyet kérne a menyasszonyom, bármilyen szép is a neve. Sajnálom, ilyen vagyok. 25 f
az elsőnek üzenem, ha hülye, azt tartsa meg magának
mint írtam, nem akarom rákényszeríteni, meg semmi, csak érdekel a vélemény, hogy tényleg ekkora kérés-e?
tudom, hogy nem a név miatt kapjuk vagy nem kapjuk vissza, de mégis jobb, ha a város a Te nevedet viseli, vagy Te a városát(mielőtt ebbe is belekötnek okoskodók);
szóval, tényleg olyan hatalmas kérés??nem akarom ráerőltetni, csak érdekel a vélemény
de a fő kérdés nem a név milyensége vagy jelentése vagy stb., hanem maga a tény, hogy
AKKORA NAGY KÉRÉS, HOGY EGYMÁS NEVÉT VISELJÜK????HA ÉN MONDANÁM, HOGY NEM VESZEM FEL A NEVÉT, KITÖRNE A PARASZTGYALÁZAT...
én szeretném jelezni, hogy Hozzá tartozom, én szeretném felvenni, és fel is fogom venni a nevét.
azt nem értem, miért akkora kérés, hogy Ő is tegye ezt???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!