Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nagy kérés a férjtől, hogy ő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy kérés a férjtől, hogy ő IS vegye fel felesége nevét kötőjelesen?

Figyelt kérdés

én vagyok a menyasszony. az a helyzet, hogy nem nagyon szeretnék -né lenni, de a saját vezetéknevemet mindenképp szeretném megtartani. A kötőjeles verziónál maradtam, így Szabó-Horthy Kata leszek (nem ez a nevem, csak példa). A párom vezetékneve szokványos, az enyém viszont ritka, nemesi név, (nem azért hogy ennyivel vagy annyival jobb, csak leírom, miért szeretném). Szóval, szerintetek nagy kérés, hogy ő is vegye fel az én nevemet? Mert oké, én hozzá tartozom, látsszon a nevemben is. De Ő is hozzám. Viszont hallani sem akar róla. Nem fogom ráerőszakolni, de nekem fontos, valamint az is, hogy majd a gyerekeink továbbvigyék (mint említettem, Mo.-on kevesen vagyunk, kb. 10-12en), valamint ha egyszer valamikor visszakapjuk azt az országrészünket (jelenleg Erdély), ahol a birtokaink voltak, amiket államosítottak, akkor sem lenne mindegy.

Szóval, olyan nagy kérés lenne, hogy viselje Ő is a nevem, ha már én viselem az Övét? És hogy a gyerekek is majd kötőjelesen mindkettőnk nevét megkapják?

2011. aug. 5. 00:21
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
73%

"valamint ha egyszer valamikor visszakapjuk azt az országrészünket (jelenleg Erdély), ahol a birtokaink voltak, amiket államosítottak, akkor sem lenne mindegy. "

ennél a pontnál nagyon jót röhögtem XD

2011. aug. 5. 00:25
 2/46 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem addig oké, hogy te megtartod a saját nevedet is, és a gyerek is megkapja mindkettőtök nevét, de miért muszáj ráerőszakolni a nevedet? Ha nem akarja, hát nem akarja, miért lesz rosszabb neked ettől? A házassági levél nem bizonyítja eléggé, hogy összetartoztok? Lehet nem tetszik neki a neved, vagy férfi-ego dolog. Hagyd szerintem ezt.
2011. aug. 5. 00:26
 3/46 anonim ***** válasza:
84%

Egy férfinek nehezebb ezt elfogadni, hiszen nemrég óta divat ez.

Amúgy pont ma volt egy vitám a férjemmel, de mi a születendő gyerekünk keresztnevén kaptunk össze.

Náluk minden nő Piroska, minden férfi Géza ( most példaneveket írtam ).

Tehát ő is, az apja és a nagyapja is ugyanazt a nevet viseli, én viszont nem akarom a fiamat !. Gézának hívni.

Olyan sok szép név van, nekem ez nagyon visszataszító, mikor egy családban mindenkit ugyanúgy hívnak.

Szóval mi sem tudunk nagyon megegyezni.

2011. aug. 5. 00:26
 4/46 anonim ***** válasza:
42%

szerintem ne erőltesd, sértő is lehet. Ennek nincs hagyománya. Attól még egymáshoz tartoztok. A gyerekek pedig az apa nevét viszik tovább, amióta világ a világ.. Ez így alakult..

(mert nőnek születtél:( - birtokot, ha nem kapják vissza, nem ezért nem kapják vissza)

2011. aug. 5. 00:30
 5/46 anonim ***** válasza:
31%

"ma 00:25": Az "hivatalos indok"! :)

Kérdező! Én nem szeretném, ha tőlem ilyet kérne a menyasszonyom, bármilyen szép is a neve. Sajnálom, ilyen vagyok. 25 f

2011. aug. 5. 00:34
 6/46 A kérdező kommentje:

az elsőnek üzenem, ha hülye, azt tartsa meg magának

mint írtam, nem akarom rákényszeríteni, meg semmi, csak érdekel a vélemény, hogy tényleg ekkora kérés-e?

tudom, hogy nem a név miatt kapjuk vagy nem kapjuk vissza, de mégis jobb, ha a város a Te nevedet viseli, vagy Te a városát(mielőtt ebbe is belekötnek okoskodók);

szóval, tényleg olyan hatalmas kérés??nem akarom ráerőltetni, csak érdekel a vélemény

2011. aug. 5. 00:35
 7/46 anonim ***** válasza:
79%
De ha te nem leszel "-né", ő meg nem lesz "-Horthy", akkor kvittek vagytok, nem?
2011. aug. 5. 00:35
 8/46 A kérdező kommentje:

de a fő kérdés nem a név milyensége vagy jelentése vagy stb., hanem maga a tény, hogy

AKKORA NAGY KÉRÉS, HOGY EGYMÁS NEVÉT VISELJÜK????HA ÉN MONDANÁM, HOGY NEM VESZEM FEL A NEVÉT, KITÖRNE A PARASZTGYALÁZAT...

2011. aug. 5. 00:36
 9/46 anonim ***** válasza:
87%
Akkor a kérdésre válaszolva, igen, szerintem nagy kérés. Én nem várnám el. Ő se várja el, hogy felvegyem a nevét, de én szeretném.
2011. aug. 5. 00:37
 10/46 A kérdező kommentje:

én szeretném jelezni, hogy Hozzá tartozom, én szeretném felvenni, és fel is fogom venni a nevét.

azt nem értem, miért akkora kérés, hogy Ő is tegye ezt???

2011. aug. 5. 00:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!