Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nagy kérés a férjtől, hogy ő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy kérés a férjtől, hogy ő IS vegye fel felesége nevét kötőjelesen?

Figyelt kérdés

én vagyok a menyasszony. az a helyzet, hogy nem nagyon szeretnék -né lenni, de a saját vezetéknevemet mindenképp szeretném megtartani. A kötőjeles verziónál maradtam, így Szabó-Horthy Kata leszek (nem ez a nevem, csak példa). A párom vezetékneve szokványos, az enyém viszont ritka, nemesi név, (nem azért hogy ennyivel vagy annyival jobb, csak leírom, miért szeretném). Szóval, szerintetek nagy kérés, hogy ő is vegye fel az én nevemet? Mert oké, én hozzá tartozom, látsszon a nevemben is. De Ő is hozzám. Viszont hallani sem akar róla. Nem fogom ráerőszakolni, de nekem fontos, valamint az is, hogy majd a gyerekeink továbbvigyék (mint említettem, Mo.-on kevesen vagyunk, kb. 10-12en), valamint ha egyszer valamikor visszakapjuk azt az országrészünket (jelenleg Erdély), ahol a birtokaink voltak, amiket államosítottak, akkor sem lenne mindegy.

Szóval, olyan nagy kérés lenne, hogy viselje Ő is a nevem, ha már én viselem az Övét? És hogy a gyerekek is majd kötőjelesen mindkettőnk nevét megkapják?

2011. aug. 5. 00:21
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
46%
igen, nagy kérés.
2011. aug. 5. 13:30
 32/46 A kérdező kommentje:

07,57! köszi, legalább valaki megérti, miért, mire irányult a kérdésem! és egy véleményen vagyunk

ezt nem értem én is? mindenhol megy, hogy a XXI. SZ.ban élünk, itt miért nem, érvényes??? Továbbra sem értem, miért olyan nagy kérés ez egy férfi felé, holott a nőktől természetesnek veszik....

hogy ezt a nevet viseli 20-30 éve? Istenem, én is!!!! Akkor nekem könnyebb egy másikat elfogadni? Vagy hogy is van ez?

Ismétlem, NEM akarom ráerőszakolni, egyszer felvetettem, nem akarta, kész. Csak érdekel mások véleménye

2011. aug. 5. 14:35
 33/46 anonim ***** válasza:
60%

Hogy "miért" érvényes még mindig, azt nem tudom, de tény, hogy érvényes és ehhez kell alkalmazkodni.

Amúgy megint nagyon látványosan előállt, hogy a kérdező csak azt akarta, hogy legalább 1 valaki értsen vele egyet, a többiek válaszát tulajdonképpen nem fogadta el.

2011. aug. 5. 14:52
 34/46 anonim ***** válasza:
75%
hát igen, három oldalnyi válaszban volt egyetlen darab ami tetszett, úgyhogy mos tmár bebizonyosodott hogy igaza van :)
2011. aug. 5. 18:28
 35/46 anonim ***** válasza:
57%
A többieknek pedig nyilván nagyon fáj, hogy a csaj nem tartja normálisnak, hogy a vőlegénye élből elutasítja a névleges összetartozást. Miért fáj ez nektek ennyire? :)
2011. aug. 5. 19:38
 36/46 anonim ***** válasza:

Arisztophanész: Nőuralom.

Komédia Arany János fordításában.

2011. aug. 6. 00:20
 37/46 anonim ***** válasza:
igen, nagy kérés
2011. aug. 6. 00:54
 38/46 anonim ***** válasza:
64%

"miért olyan nagy kérés ez egy férfi felé, holott a nőktől természetesnek veszik...."

tényleg, a nők hordanak szoknyát is nadrágot is, ez természetes ma már , nem a kőkorszakban élünk

- A férfiak is hordjanak néha szoknyát (a skótoknak is jól áll) miért nem veszik ezt természetesnek, az összetartozás kifejezésének, hát milyen XXI. század ez?

2011. aug. 6. 01:43
 39/46 anonim ***** válasza:

" valamint ha egyszer valamikor visszakapjuk azt az országrészünket (jelenleg Erdély) "

...és legyőzzük a labancokat is majd végre. :)

2011. aug. 6. 11:36
 40/46 anonim ***** válasza:
55%

Fura, hogy mindenki arra hivatkozik, milyen ősi szokás, hogy a nő felveszi a férje nevét, pedig NEM! Régi egyházi anyakönyvekben a nők mindenhol a lánykori nevükön szerepelnek, a férjezett név egy alig 100 éves találmány.

Ezen logika alapján miért akkora nagy szokásrombolás, ha a férfi fölveszi a felesége nevét? Nálunk ezen egy perc vita nem volt, a férjem is úgy gondolta, hogy mi nem egymás alá vagy fölé vagyunk rendelve, hanem egymás mellé, és a kötőjeles név ezt szépen ki is fejezi.

2011. aug. 7. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!