Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Gáz ha a férj felveszi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gáz ha a férj felveszi a felesége nevét? Láttatok már ilyet?

Figyelt kérdés
Akár teljesen felveszi, vagy csak félig, kötőjelesen a saját nevével.
2009. febr. 26. 17:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Deutsch-Für Tamás. Ő a legismertebb példa rá. Nem gáz, csak szokatlan szerintem.

Azt fejezi ki, hogy a férj is tartozni akar a feleséghez, ezzel is csak a ragaszkodását akarja kifejezni szerintem. Lehet szép gesztus.

Mondjuk én is meglepődnék rajta, ha a jövendőbelim szeretné fölvenni a vezetéknevem (nem túl kedvező amúgyse), de hát ilyen is van...

2009. febr. 26. 17:12
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

Ha kötőjeles megoldással mindenki felveszi a pár nevét, akkor talán annyira nem gáz, de ha csak a férj változtat nevet az gáz. Amúgy láttam ilyet, nálunk nem így lesz, mert nekem nem tetszik, hogy a férj is nevet változtat.

Én annak vagyok a híve, hogy a feleség vegye fel a férj vezeték nevét kötőjeles megoldással. (Z-X Y)

2009. febr. 26. 17:15
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

A kötőjeles megoldáson én elgondolkodnék a következő generáció miatt. A gyerekednek dupla neve lesz, mi lesz, ha ő is házasodni akar? Ő már nem csinálhat kötőjelezést, mert akkor mindenkinak 3,4,5 vezetékneve lenne egy idő után.

Én nem tartom cikinek, ha a feleség nevét veszi fel a férj, ő tudja, biztos megvan a nyomós oka, hogy miért hordja azt szívesebben mint a sajátját.

2009. febr. 26. 17:20
 4/8 anonim ***** válasza:
97%
Nem gáz, sőt ! Nekem tetszik hogy lazul ez a régi berögzült hagyomány, szerintem nyugodtan lehet azt a vezetéknevet választani, amelyik jobban tetszik. Pl. egy idegen hangzású nevet gondolkodás nélkül lecserélnék a párom magyaros, szép nevére. A régi X.Y.-néről még azt sem lehet megtudni, hogy hogyan szólíthatod, mintha a nő megszűnne létezni, csak egy férfinek a "valakije". Ha pedig a férfinek enyhén szólva "cikis" neve van, pláne ne várja el a nőtől, hogy viselje azt. Persze izlések és pofonok...kinek a pap, kinek a paplan :)
2009. febr. 26. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:
93%

A kötőjeles megoldás a gyermekek szempontjából csak akkor gond, ha a férfinek is kötőjeles neve lesz. Mert ha a férj marad a saját vezetéknevénél, akkor a gyerek nem lesz kötőjeles, szóval nem lesz 3-4-5 vezetéknév generációk múlva. Tehát ésszerűbb ha csak a nő veszi fel a férj nevét kötőjellel.

Vagy egyszerűen lecseréli saját vezeték nevét a feleség vezetéknevére, és akkor szintén nem lesz 3-4 vezetéknév egy idő után.

2009. febr. 26. 20:07
 6/8 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem nem gáz, mindenkinek a maga döntése, de én pl. inkább rövidíteném, mint még hozzátoldjak.
2009. febr. 26. 22:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Baratnomeknel is ez volt.A ferje cigany volt es Orsos Jozsinak hivtak.A baratnomnek viszont szep hangzasu vezetekneve volt es igy a ferje vette fel az o nevet.Szerintem ebbe az esetbe a legjobb dontest hoztak.
2009. febr. 27. 03:36
 8/8 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező,

nem gáz, sőt. Én kifejezetten jónak tartom. Miért is kellene mindig a férfi családnevét felvenni?

juzsika

2009. febr. 27. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!