Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gáz ha a férj felveszi a felesége nevét? Láttatok már ilyet?
Deutsch-Für Tamás. Ő a legismertebb példa rá. Nem gáz, csak szokatlan szerintem.
Azt fejezi ki, hogy a férj is tartozni akar a feleséghez, ezzel is csak a ragaszkodását akarja kifejezni szerintem. Lehet szép gesztus.
Mondjuk én is meglepődnék rajta, ha a jövendőbelim szeretné fölvenni a vezetéknevem (nem túl kedvező amúgyse), de hát ilyen is van...
Ha kötőjeles megoldással mindenki felveszi a pár nevét, akkor talán annyira nem gáz, de ha csak a férj változtat nevet az gáz. Amúgy láttam ilyet, nálunk nem így lesz, mert nekem nem tetszik, hogy a férj is nevet változtat.
Én annak vagyok a híve, hogy a feleség vegye fel a férj vezeték nevét kötőjeles megoldással. (Z-X Y)
A kötőjeles megoldáson én elgondolkodnék a következő generáció miatt. A gyerekednek dupla neve lesz, mi lesz, ha ő is házasodni akar? Ő már nem csinálhat kötőjelezést, mert akkor mindenkinak 3,4,5 vezetékneve lenne egy idő után.
Én nem tartom cikinek, ha a feleség nevét veszi fel a férj, ő tudja, biztos megvan a nyomós oka, hogy miért hordja azt szívesebben mint a sajátját.
A kötőjeles megoldás a gyermekek szempontjából csak akkor gond, ha a férfinek is kötőjeles neve lesz. Mert ha a férj marad a saját vezetéknevénél, akkor a gyerek nem lesz kötőjeles, szóval nem lesz 3-4-5 vezetéknév generációk múlva. Tehát ésszerűbb ha csak a nő veszi fel a férj nevét kötőjellel.
Vagy egyszerűen lecseréli saját vezeték nevét a feleség vezetéknevére, és akkor szintén nem lesz 3-4 vezetéknév egy idő után.
Kedves kérdező,
nem gáz, sőt. Én kifejezetten jónak tartom. Miért is kellene mindig a férfi családnevét felvenni?
juzsika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!