Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha a férj pl Dr. Kiss Béla a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a férj pl Dr. Kiss Béla a menyasszony pedig Nagy Jolán, akkor a feleség felveheti a Dr. Előnevet?

Figyelt kérdés
Godolok itt a Dr. Kiss Béláné-ra, vagy esetleg olyat, hogy Dr. Kiss Nagy Jolán-ra változtathatja a nevét? Mert ez a második eset olyan, mintha a nő lenne Dr.
2011. aug. 3. 13:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Nagymamám dr. Kiss Béláné, és ő sem doktor :)
2011. aug. 3. 13:42
 2/17 anonim ***** válasza:
82%
Fel,de jó nagy disznóság...:)
2011. aug. 3. 13:44
 3/17 Toborc ***** válasza:
57%
Mintha azt hallottam volna hogy mostmár a feleség nem veheti fel a férje nevében szereplő "dr." -t de nem biztos
2011. aug. 3. 13:45
 4/17 anonim ***** válasza:
65%
Magyar helyesírásból tanultuk, hogy felveheti, de kisbetűvel(dr.),de lehet már változtattak rajta.
2011. aug. 3. 13:48
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Nekem is van olyan ismerősöm, aki Dr. X Yné, és ő sem Dr, viszont mostanában tényleg nem hallok ilyet, azért próbálok utánaérdeklődni.

2011. aug. 3. 13:49
 6/17 anonim ***** válasza:
86%
Láttam már olyant, hogy Dr. Kissné Dr. Nagy Jolán, ebben az esetben egyértelmű volt, hogy a feleség is doktor. De a Dr. Kissné Nagy Jolán esetén nem egyértelmű számomra, hogy a feleség is doktor-e?
2011. aug. 3. 13:51
 7/17 anonim ***** válasza:
92%
A Dr. az nem előnév...
2011. aug. 3. 13:52
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak Dr.Kiss Béláné lehet, a többi esetben a Dr. nem használható
2011. aug. 3. 13:52
 9/17 anonim ***** válasza:
92%

Csak abban az esetben ha felveszi a Kiss Béláné nevet.Akkor lesz Dr.Kiss Béláné.Vagy Dr.Kissné Nagy Jolán. Más esetben nem.Tehát nem lehet Dr.Kiss Jolán.

Én azon szoktam röhögni,amikor az öregasszonyok kihangsúlyozzák,hogy doktor Kiss Béláné,közben meg 6 osztálya van,és már a férje is régen meghalt,aki doktor volt.Én megkérdeztem már többször tőlük,hogy "maga a doktor???"Azt sem tudják mit habogjanak.

A doktori címet az viselje,aki szerezte,és ne az aki a férje által lett "doktor".De ha megfigyeltétek,az igazi nagyok,sosem hivalkodnak vele,nem mondják hogy ők doktorok,csak simán bemutatkoznak.

2011. aug. 3. 13:53
 10/17 anonim ***** válasza:
86%

Dr. Kiss Béláné Nagy Jolán

Dr. Kissné Nagy Jolán

Ezek azok, amikor csak a férj a Dr.

Ha a feleség is az, akkor azt külön jelzik:

Dr. Kiss Béláné Dr. Nagy Jolán (láttam már pont ilyen stílusú nevet)

A Dr. Kiss Béláné névnél én nem tudnám megkülönböztetni.

2011. aug. 3. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!