Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a férj pl Dr. Kiss Béla a menyasszony pedig Nagy Jolán, akkor a feleség felveheti a Dr. Előnevet?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nekem is van olyan ismerősöm, aki Dr. X Yné, és ő sem Dr, viszont mostanában tényleg nem hallok ilyet, azért próbálok utánaérdeklődni.
Csak abban az esetben ha felveszi a Kiss Béláné nevet.Akkor lesz Dr.Kiss Béláné.Vagy Dr.Kissné Nagy Jolán. Más esetben nem.Tehát nem lehet Dr.Kiss Jolán.
Én azon szoktam röhögni,amikor az öregasszonyok kihangsúlyozzák,hogy doktor Kiss Béláné,közben meg 6 osztálya van,és már a férje is régen meghalt,aki doktor volt.Én megkérdeztem már többször tőlük,hogy "maga a doktor???"Azt sem tudják mit habogjanak.
A doktori címet az viselje,aki szerezte,és ne az aki a férje által lett "doktor".De ha megfigyeltétek,az igazi nagyok,sosem hivalkodnak vele,nem mondják hogy ők doktorok,csak simán bemutatkoznak.
Dr. Kiss Béláné Nagy Jolán
Dr. Kissné Nagy Jolán
Ezek azok, amikor csak a férj a Dr.
Ha a feleség is az, akkor azt külön jelzik:
Dr. Kiss Béláné Dr. Nagy Jolán (láttam már pont ilyen stílusú nevet)
A Dr. Kiss Béláné névnél én nem tudnám megkülönböztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!