Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha a férj pl Dr. Kiss Béla a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a férj pl Dr. Kiss Béla a menyasszony pedig Nagy Jolán, akkor a feleség felveheti a Dr. Előnevet?

Figyelt kérdés
Godolok itt a Dr. Kiss Béláné-ra, vagy esetleg olyat, hogy Dr. Kiss Nagy Jolán-ra változtathatja a nevét? Mert ez a második eset olyan, mintha a nő lenne Dr.
2011. aug. 3. 13:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a Dr. tényleg nem előnév, teljesen igaza van a válaszolónak, pedig nagyon szoktam figyelni, hogy mit írok le.
2011. aug. 3. 14:00
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalataim alapján csak olyat ltta, hogy:

Dr. Kiss Béláné

Dr. Kissné Nagy Jolán

vagy ugye ha a nő DR akkor:

Kissné Dr. Nagy Jolán

De ez nem ilyen felvágós dolog? :)

2011. aug. 3. 14:49
 13/17 anonim ***** válasza:
69%
felveheti, minden további nélkül. miért lenne becsapás? senki nem fogja azt hinni hogy ő a dr. mert akkor a lánykori vezetékneve előtt lenne a dr.
2011. aug. 3. 15:01
 14/17 anonim ***** válasza:
felveheti, régi tanárom is dr. kecskés lajosné volt...
2011. aug. 3. 22:13
 15/17 anonim ***** válasza:
De furcsa.. Anyukám Kiss Béláné. =D
2011. aug. 3. 23:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Felveheti, már leírták, hogyan. Nekem volt egy évfolyamtársnőm az egyetemen, aki hozzáment egy jogászhoz, utána úgy hívták, hogy:

dr. Kissné Nagy Jolán (az itteni példánál maradva)

Nem tudom, nekem valahogy olyan furcsa volt, pedig teljesen szabályos névhasználat, de kicsit kérkedésnek tűnt, ráadásul azzal, ami nem is az ő érdeme.

Volt osztálytársnőm szintén jogot végzett, hozzáment az évfolyamtársához, tehát jogászházaspár. Őt úgy hívják, hogy:

dr. Kissné dr. Nagy Jolán, így van kiírva iwiwen is. :D Szerintem ez kicsit vicces, ez a halmozott doktor.

Egyébként azok a nők, akik doktori címet szereztek, és a férjük is dr., és a nevüket Kiss Béláné alakban veszik fel, így használják:

dr. Kiss Béláné dr.

Dupla doktor, hahaha.

2012. máj. 11. 08:24
 17/17 anonim válasza:

6-os:

Dr. Kissné Nagy Jolán esetében a férj a doktor, mert Nagy Jolán Dr. Kiss-nek a neje. Hogyha a feleség a doktor, azt Kissné dr. Nagy Jolánnak jelölik, ha mindkettő, az dr. Kissné dr. Nagy Jolán

2014. júl. 16. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!