Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a férj pl Dr. Kiss Béla a menyasszony pedig Nagy Jolán, akkor a feleség felveheti a Dr. Előnevet?
Tapasztalataim alapján csak olyat ltta, hogy:
Dr. Kiss Béláné
Dr. Kissné Nagy Jolán
vagy ugye ha a nő DR akkor:
Kissné Dr. Nagy Jolán
De ez nem ilyen felvágós dolog? :)
Felveheti, már leírták, hogyan. Nekem volt egy évfolyamtársnőm az egyetemen, aki hozzáment egy jogászhoz, utána úgy hívták, hogy:
dr. Kissné Nagy Jolán (az itteni példánál maradva)
Nem tudom, nekem valahogy olyan furcsa volt, pedig teljesen szabályos névhasználat, de kicsit kérkedésnek tűnt, ráadásul azzal, ami nem is az ő érdeme.
Volt osztálytársnőm szintén jogot végzett, hozzáment az évfolyamtársához, tehát jogászházaspár. Őt úgy hívják, hogy:
dr. Kissné dr. Nagy Jolán, így van kiírva iwiwen is. :D Szerintem ez kicsit vicces, ez a halmozott doktor.
Egyébként azok a nők, akik doktori címet szereztek, és a férjük is dr., és a nevüket Kiss Béláné alakban veszik fel, így használják:
dr. Kiss Béláné dr.
Dupla doktor, hahaha.
6-os:
Dr. Kissné Nagy Jolán esetében a férj a doktor, mert Nagy Jolán Dr. Kiss-nek a neje. Hogyha a feleség a doktor, azt Kissné dr. Nagy Jolánnak jelölik, ha mindkettő, az dr. Kissné dr. Nagy Jolán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!