Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nagy kérés a férjtől, hogy ő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy kérés a férjtől, hogy ő IS vegye fel felesége nevét kötőjelesen?

Figyelt kérdés

én vagyok a menyasszony. az a helyzet, hogy nem nagyon szeretnék -né lenni, de a saját vezetéknevemet mindenképp szeretném megtartani. A kötőjeles verziónál maradtam, így Szabó-Horthy Kata leszek (nem ez a nevem, csak példa). A párom vezetékneve szokványos, az enyém viszont ritka, nemesi név, (nem azért hogy ennyivel vagy annyival jobb, csak leírom, miért szeretném). Szóval, szerintetek nagy kérés, hogy ő is vegye fel az én nevemet? Mert oké, én hozzá tartozom, látsszon a nevemben is. De Ő is hozzám. Viszont hallani sem akar róla. Nem fogom ráerőszakolni, de nekem fontos, valamint az is, hogy majd a gyerekeink továbbvigyék (mint említettem, Mo.-on kevesen vagyunk, kb. 10-12en), valamint ha egyszer valamikor visszakapjuk azt az országrészünket (jelenleg Erdély), ahol a birtokaink voltak, amiket államosítottak, akkor sem lenne mindegy.

Szóval, olyan nagy kérés lenne, hogy viselje Ő is a nevem, ha már én viselem az Övét? És hogy a gyerekek is majd kötőjelesen mindkettőnk nevét megkapják?

2011. aug. 5. 00:21
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
62%
" az elsőnek üzenem, ha hülye, azt tartsa meg magának " hülye az, aki azt hiszi, hogy Erdély újra Magyarország lesz és ha ez meg is történik, akkor az államosított birtokokat bárki visszakapja
2011. aug. 5. 00:39
 12/46 anonim ***** válasza:
85%
Hát én biztos nem venném fel és én sem várom el tőle, ő sem szeretné felvenni az enyémet. Ettől még egymáshoz tartozunk, csak szeretjük az eredeti nevünket és pont. F/27
2011. aug. 5. 00:41
 13/46 anonim ***** válasza:
56%
Ez kb pont olyan hogy a férjed is lehetne ennyi erővel Horty-Szabó Krisztina... Minek kéne neki felvenni a te neved? Nem elég hogy az emberek már 17 évesen dobáloznak az "eljegyzés" fogalmával, már a férfi is vegye fel a nő nevét??? Hát istenem hol élünk, de komolyan... Én nem ragaszkodom soha a hagyományokhoz, de ez szerintem nevetséges már amit a magyarok kitudnak találni...
2011. aug. 5. 00:41
 14/46 anonim ***** válasza:
68%

igen, és -mint már említettem- sértő, sőt lealázó.

Sajnos attól nem jobb ember valaki, ha különleges neve van. Te pedig nem fogadod el, azt ami egész életében viselt. Pedig biztos igyekezett "jó" lenni -és most egy formaság miatt, olyan, mintha ez nem mehetne.

Szóval ne.

2011. aug. 5. 00:42
 15/46 anonim ***** válasza:
52%

Egyszerű:

Mind a ketten operáltassátok át magatokat és

akkor a nevedre tudod venni a párodat majd !!!

Amúgy nem is vagy erőszakos... :)

2011. aug. 5. 00:43
 16/46 anonim ***** válasza:
58%

Érdekes, máskor már az első oldalon ellövik a "ha nem teszi, meg nem szeret" kezdetű, nagyon értelmes gondolatot.

Házasságellenes vagyok, de ha nem lennék az, tuti nem mennék olyan férfihez, akinek a nevében van a férfiassága, és ez veszély arra nézve.

2011. aug. 5. 00:47
 17/46 anonim ***** válasza:
72%

Kedves kérdező!

Ritka egy marha sznob vagy. Vessed fel ezt a kérdést, ha visszacsatolták Erdélyt. Azért, mert te ülve pisilsz, a férjednek is muszáj? Legalábbis amikor látják.

A másik megoldás az lenne, ha olyan származású férjet választanál, aki meg is érdemli ezt a nagy megtiszteltetést.

Mármint téged. Megírnád a rangodat?

2011. aug. 5. 00:55
 18/46 anonim ***** válasza:
56%

Nézd, ha megköttetik a frigy, úgyis nyilatkoznotok kell, milyen nevet kapjanak majd a közös gyermekeitek. Attól még, mert ő nem akar Szabó-Horthy Béla lenni, a gyereketek lehet majd Szabó-Horthy Jucuska!

Egyébként azért furi a dolog, mert ősidők óta az apa "előjoga" a vezetéknév, de ha ez neked fontos, szerintem ez egy jó kompromisszum lehet :)

2011. aug. 5. 01:01
 19/46 anonim ***** válasza:
18%

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:47

Ment a zöld kéz :)

2011. aug. 5. 01:24
 20/46 anonim ***** válasza:
65%
igen... nagy kérés
2011. aug. 5. 01:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!