Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy kérés a férjtől, hogy ő IS vegye fel felesége nevét kötőjelesen?
én vagyok a menyasszony. az a helyzet, hogy nem nagyon szeretnék -né lenni, de a saját vezetéknevemet mindenképp szeretném megtartani. A kötőjeles verziónál maradtam, így Szabó-Horthy Kata leszek (nem ez a nevem, csak példa). A párom vezetékneve szokványos, az enyém viszont ritka, nemesi név, (nem azért hogy ennyivel vagy annyival jobb, csak leírom, miért szeretném). Szóval, szerintetek nagy kérés, hogy ő is vegye fel az én nevemet? Mert oké, én hozzá tartozom, látsszon a nevemben is. De Ő is hozzám. Viszont hallani sem akar róla. Nem fogom ráerőszakolni, de nekem fontos, valamint az is, hogy majd a gyerekeink továbbvigyék (mint említettem, Mo.-on kevesen vagyunk, kb. 10-12en), valamint ha egyszer valamikor visszakapjuk azt az országrészünket (jelenleg Erdély), ahol a birtokaink voltak, amiket államosítottak, akkor sem lenne mindegy.
Szóval, olyan nagy kérés lenne, hogy viselje Ő is a nevem, ha már én viselem az Övét? És hogy a gyerekek is majd kötőjelesen mindkettőnk nevét megkapják?
igen, és -mint már említettem- sértő, sőt lealázó.
Sajnos attól nem jobb ember valaki, ha különleges neve van. Te pedig nem fogadod el, azt ami egész életében viselt. Pedig biztos igyekezett "jó" lenni -és most egy formaság miatt, olyan, mintha ez nem mehetne.
Szóval ne.
Egyszerű:
Mind a ketten operáltassátok át magatokat és
akkor a nevedre tudod venni a párodat majd !!!
Amúgy nem is vagy erőszakos... :)
Érdekes, máskor már az első oldalon ellövik a "ha nem teszi, meg nem szeret" kezdetű, nagyon értelmes gondolatot.
Házasságellenes vagyok, de ha nem lennék az, tuti nem mennék olyan férfihez, akinek a nevében van a férfiassága, és ez veszély arra nézve.
Kedves kérdező!
Ritka egy marha sznob vagy. Vessed fel ezt a kérdést, ha visszacsatolták Erdélyt. Azért, mert te ülve pisilsz, a férjednek is muszáj? Legalábbis amikor látják.
A másik megoldás az lenne, ha olyan származású férjet választanál, aki meg is érdemli ezt a nagy megtiszteltetést.
Mármint téged. Megírnád a rangodat?
Nézd, ha megköttetik a frigy, úgyis nyilatkoznotok kell, milyen nevet kapjanak majd a közös gyermekeitek. Attól még, mert ő nem akar Szabó-Horthy Béla lenni, a gyereketek lehet majd Szabó-Horthy Jucuska!
Egyébként azért furi a dolog, mert ősidők óta az apa "előjoga" a vezetéknév, de ha ez neked fontos, szerintem ez egy jó kompromisszum lehet :)
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:47
Ment a zöld kéz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!