Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjes név kötőjelesen vagy "-né" formában?
Jó lehetőségnek tartom a kötőjeles névválasztást, azonban nem hiszem, hogy minden esetben célszerű erőltetni. Nem illik össze bármely két tetszőleges vezetéknév. De férjet azért nem ez alapján választunk. :)
Ti hogyan döntenétek a helyemben:
Nagyné Szőke Melinda
Szőke-Nagy Melinda
Én kötőjelesen veszem fel jövőre a párom nevét az esküvőn, mert nálunk mindenki (pl.) Ottó Sándorné
Én meg nem szeretnék a 228939364. Ottó Sándorné lenni..
Off: 2. válaszoló vagyok
"Örülök", hogy vannak ilyen emberek, akik unalmukban csak a "nem hasznos" kezeket tudják nyomkodni. :) Gratulálok az iq-jukhoz.. :)
Szia!
Szerintem mindkét verzió jó.Szóval dönts legjobb belátásod szerint, esetleg kérdezd meg a családtagokat, illetve a jövendőbeli férjed, hogy nekik mi a véleményük. Én majd úgy szeretném, hogy felveszem a párom, vagyis akkor már férjem vezetéknevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!