Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez zsarolás (házasság)? Baj, hogy választás elé állítom?
Szóval három éve együtt vagyunk a párommal, és idáig még nem sikerült dűlőre jutni a házasság témában. Én személy szerint nem tudom anélkül elképzelni az életem, engem így neveltek, a szüleim is összeházasodtak, nagyszüleim is együtt vannak még.
Olyan választ nem kérek, hogy ez miért fontos nekem. Fontos és kész. Ez két ember szövetsége, ezzel nyugtázzuk, hogy egymás mellett éljük le az életünket. Összetartozunk.
Nem vágyom nagy esküvőre, nekem az is elég lenne, ha két tanúval elmennénk, és utána tartanánk egy bulit. Nem kell rá költeni csomót.
Nekem az eszmei értéke számít, hogy elmondhassam ő a férjem, és legyen egy gyűrű az ujjamon. Amire ha ránézek, ő jut eszembe és a mi szövetségünk.
Ennyit rólam.
Ő 38 éves férfi. Három év alatt nem sikerült megbeszélnünk ezt a témát. Szeretném ha beszélne a félelmeiről, ezért kérdezgetem tőle, hogy mondja el mit érez ezzel kapcsolatban (néhányszor mondta már, hogy neki ez ciki, hogy sok ember őt ünnepli, stb.), de amikor jobban belemennénk a témába akkor full idegbeteg lesz, és elkezd velem ordibálni, hogy hagyjam már békén, én milyen erőszakos vagyok. Meg állandóan ráerőszakolom amit én akarok.
Mikor én csak egy kompromisszumot szeretnék, hogy ő is és én is megkapjam amire vágyom. Szerintem ennyit megérdemlek.
Megmondtam neki, hogy végső soron, ha teljes mértékben úgy érzi, hogy neki ez nem megy, akkor keresek olyat, aki szintén úgy gondolja ahogy én (hogy neki is fontos a házasság). Hogy adja meg az esélyt arra, hogy átélhessem ezt a dolgot.
Erre most azt hiszi hogy ezzel zsarolom. Mikor nem erről van szó.
Semmi zsarolás, csak éppen nem fogod fel, hogy ő nem akarja se a házasságot, se a gyereket- mindegy miért, csak nem képes arra, hogy egy egyszerű szóval kifejezze.
Szóval ha te igazán házasságban, gyerekkel, mint rendes család akarsz élni, az nem ezzel a jóemberrel lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!