Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem betegesen félti a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem betegesen félti a vagyonát. Működhet ez a házasság így hosszú távon? Ti mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés
Férjemmel 6 éve élünk együtt. Szinte betegesen anyagias (valszeg az első házassága miatt, elég drága válás volt...) és szinte mindent magamnak kell előteremtenem magunknak (van egy közös gyermekünk, akivel jelenleg itthon vagyok). Ad egy havi fix összeget, amely nevetségesen alacsony és ezt kell kipótolnom a megélhetésre. Szerencsére jól keresek, különben nem tudom, mi lenne velünk.. Ha szükségem van a fix összegen kívül pénzre, csak kölcsön ad, de inkább nem is kérek, annyira megalázónak érzem. Folyton azt hangoztatja, hogy csak a pénzére pályázok, pedig soha nem adtam okot arra, hogy ezt gondolja. Házassági szerződést is aláírtam, hogy megnyugodjon (mondjuk nem sok választásom volt, mert közölte, hogy vagy aláírom, vagy elválik - mindezt 2 évvel a házasságkötés után, 12 hetes terhesen). Tehetetlen vagyok, mert szeretem, és egyébként van egy csomó jó tulajdonsága is, de úgy érzem nem ezt érdemlem... Szerintetek mit lehet tenni ebben a helyzetben? Nem vagyok válás párti, főleg gyerekkel, de egyre nehezebben viselem a bánásmódot és a terhet, hogy gyakorlatilag egyedülálló anyaként kell helytállnom.
2016. nov. 14. 22:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem két külön dolog az, hogyha valaki le akarja húzni a másikat, vagy ha azért szeretné, hogy a férje beszálljon jobban anyagilag, mert egyébként a KÖZÖS gyereküket nevelik. Nekem az egészben a legdurvább az volt, hogy kölcsönbe ad, ha több pénzre van szükséged. Na azért a gyereket ketten csináltátok meg, most gondolom egyébként is kevesebb fizud van, hiszen GYES-ed, GYED-ed van (nem tudom, ezekkel még nem vagyok képben). Nem tudom mennyi ideig lehet elviselni azt, hogy hangoztatja ezt, hogy csak a pénzére utazol, mert ezek szerint totál bizalmatlan Veled, és csak arra gondol, hogy Te is olyan lehetsz, mint a volt felesége.

Alapvetően a házassági szerződéssel nincs gond, én is aláírnám bármikor, mert nem a párom pénze érdekel, és logikus, hogy védi mindkét fél saját magát. Hiszen, ha nincs probléma, akkor nem kell elővenni azt a szerződést. De az azért elég furcsa húzás volt, hogy pont a gyerek érkezésekor dugta az orrod alá....

2016. nov. 14. 22:43
 12/79 anonim ***** válasza:
88%
Valahogy csak meg kellene próbálni megbeszélni vele... de ha ilyen nehéz eset ezen a téren. 13as voltam
2016. nov. 14. 22:45
 13/79 anonim ***** válasza:
8%

Abban van igazság, hogy sok nő szereti a gyereket nehéztűzérségnek használni váláskor a bíróságon, ha a férfi kisemmizéséről van szó.

2016. nov. 14. 22:50
 14/79 anonim ***** válasza:
91%
Ez így nem működik hosszútávon.
2016. nov. 14. 22:54
 15/79 A kérdező kommentje:
Már többször beszéltünk róla, de teljesen hasztalanul... Én nem akarok válni, viszont attól félek, hogy ha esetleg ő akar majd elválni x év múlva, mert mondjuk becsajozik, akkor nagyon megszívom, mert a jelen helyzet miatt nem tudok semmit félretenni, viszont ő egyre csak gyarapodik.
2016. nov. 14. 22:55
 16/79 anonim ***** válasza:
95%

#15 Ez is igaz. De megköthette volna a szerződést a házasságkötéskor is, mert gondolom, csak tervben volt, hogy lesz egyszer baba.

Nagyon nehéz ez, mert valahol érthető a félelme a férjednek egy rossz tapasztalat után, de másrészt már túlzás a viselkedése. Valahogy csak beszélned kellene vele, megbeszélni, hogy levédte magát a szerződéssel, de egyszerűen a gyerekneveléshez több pénzre van szükséged. Vagy egyszerűen csak rábízni egy hónapban a dolgokat, hogy szerezze be Ő, ami szükséges a gyereknek, és akkor talán rájön, hogy mennyi pénzben is van az.

2016. nov. 14. 22:58
 17/79 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

igen, lehet, hogy ezt ki kellene próbálni.

2016. nov. 14. 23:07
 18/79 anonim ***** válasza:
92%
Jó nagy balek vagy... A drága férjecskéd se kutya, de te választottad.
2016. nov. 14. 23:48
 19/79 anonim ***** válasza:
94%

"Ha szükségem van a fix összegen kívül pénzre,"

Akkor számlázd le neki a háztartásban töltött idődet, főzés, takarítás, gyermeknevelés. Jól keresel te is, mi szükséged van egy ilyen "férjre"?

Micsoda egy smucig alak! A napi költségeken fillérbaxoskodik?

" Folyton azt hangoztatja, hogy csak a pénzére pályázok"

Ez meg kifejezetten sértő.

" mert közölte, hogy vagy aláírom, vagy elválik "

Na itt kellett volna mondani, hogy rendben.

2016. nov. 15. 00:00
 20/79 anonim ***** válasza:
95%
Az előtted már meglévő vagyona eleve különvagyon, elképzelni nem tudom, mi lehetett abban a szerződésben.
2016. nov. 15. 00:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!