Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek milyen hatással lesz a következő generációra ez az anti-házasság életfelfogás, ami manapság van?
Én régimódi vagyok, úgy nőttem fel, hogy anyám és apám szerették egymást, összeházasodtak, együtt élek, aztán jöttem én. Egy gyerek is akkor azt tanulta, hogy ez az élet rendje, a herceg megmenti a királylány, feleségül veszi és boldogan élnek, utána pedig jönnek a gyerekek, pl ezt szinte bármelyik rajzfilm vagy mese érezteti.
Manapság meg senki sem akar házasodni, az emberek félnek az elköteleződéstől, a felelősségvállalástól, ha probléma van egy kapcsolatban, akkor inkább eldobják a másikat, ahelyett hogy megoldanák a problémát. A környezetemben is azt tapasztalom, hogy a 30-hoz közelítő pasik ugyan már szeretnének egy kis utódot, de eszük ágában sincs házasodni. Ugye ahogy egy képen is láttam, hogy a jegygyűrű nem a szerelem szimbóluma, hanem "nesze itt van, most már befoghatod a szád és nyugtom lesz a rinyádtól, hogy 10 év után se kértelek még meg". Ha meg megunják a családosdit fogják és lelépnek. Volt munkatársam, aki egy óvodai szülőin ő volt az egyetlen apuka, a többi mind szingli anyuka vagy "barátnő" anyuka.
Szerintetek ez milyen hatással lesz majd ezeknek az embereknek a gyerekeire? Hogy "hát anyukám csak apukám barátnője", már ha egyáltalán ott az apa vagy nincs még két másik nője. Ott fog állni értetlenül a mesekönyv felett, hogy a hülye herceg miért veszi el a királylányt, amikor az csak egy darab papír? Netán ezt fogja majd ő is továbbvinni, ha felnő? Hogy apámnak két nője volt anyám mellett, akkor nekem is lehet? Hogy ez a normális?
Ébresztő!!!
Szerencsére egyre többen jöttek rá, hogy az általad leírt kirakatboldogság valójában élethosszig tartó színészkedés a világ felé, és a családnak nevezett rózsaszín hazugságragacs nem kötelező.
44. Hagyjuk màr ezt a kirakatozást. Vannak boldog hàzassàgok is. Képzeld, nem mindenki jàtssza meg magàt, csak élik az életüket, és leszarjàk, ha valaki azt gondolja, csak színészkednek.
Sokaknak savanyú a szőlő, ezért olyasmit képzelnek bele màsok kapcsolatàba, ami nincs. Talàn azt gondolják így könnyebb elviselni a sajàt kudarcaikat, ha belemagyaràzzàk, hogy màsoknak is szar.
A szüleim 46 éve élnek boldog házasságban.
Édesapám testvére 44 éve boldog házasságban él.
Mindketten az első feleségükkel élnek.
Ma én sokszor azt látom, hogy a fiatalok, már az első találkozáskor néha nem őszinték egymással, inkább ezen kellene változtatni szerintem!
Ez olyan butasag mintha sotetben lehet lopni azt nem latja semki az nem er.
Osszebatyuzasban lehetsz boldogtalan azt senkit nem erdekli de hazassagban legy minta par.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!